Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

24. juli 2024 13:13

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 12.30

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 12.30 to mænd i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. De er sigtet for adskillige berigelsesforhold, herunder tyveri og indbrudstyveri.

 

De to mænd på henholdsvis 29 og 38 år blev anholdt natten til onsdag i forbindelse med en anmeldelse til politiet om et igangværende indbrud i en forretning på Skt. Pauls Kirkeplads i Aarhus C.

 

Østjyllands Politi modtog anmeldelsen kl. 01.49, hvorefter flere patruljer blev sendt til stedet. Ved ankomst til forretningen kunne betjentene konstatere, at der var blevet knust en rude, hvorefter den ene af de to mistænkte gerningsmænd blev truffet i baggården og anholdt.

 

Den anden af de to formodede gerningsmænd havde forsøgt at gemme sig på en altan i et par meters højde, men også han blev fundet af betjentene og anholdt. De to mænd blev begge sigtet for at have begået indbrud og taget med på stationen.

 

Foruden nattens indbrudsforhold er de to mænd også sigtet for at have begået en lang række øvrige tyverier og indbrudstyverier, og de vil derfor blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

**

 

Lyn slog ned i boligtag

Tirsdagens lyn- og tordenvejr over det østjyske førte ud på eftermiddagen til, at et lyn slog ned i et tag på et hus beliggende på Rosendalvej i Stavtrup i Viby J.

 

En opmærksom nabo havde under uvejret opdaget ud fra sit vindue, at en lyn slog ned i et nærtliggende hus, og vedkommende gik derfor efterfølgende over til stedet for at undersøge tingene nærmere. Her kunne naboen konstatere, at der lugtede af røg, men at ingen personer umiddelbart var hjemme i huset.

 

Østjyllands Politi modtog anmeldelsen om episoden kl. 15.03 og kørte straks til stedet sammen med brandvæsenet. Vidnet oplyste ved myndighedernes ankomst, at ingen personer befandt sig i huset, og politiet fik kort tid efter kontakt til ejeren, der kunne bekræfte, at der ikke var nogen hjemme. Ejeren ankom selv til stedet kort tid efter.

 

Brandfolkene konstaterede, at der var kommet et hul i taget, hvor lynet med al sandsynlighed havde slået ned, og hvorfra der kom røg ud. En efterfølgende nærmere undersøgelse af forholdet i huset viste, at et spær på loftet var meget medtaget af lynnedslaget, og at der var sodskader ved nogle ventilationsskakter. Det blev på den baggrund vurderet, at familien skulle genhuses grundet skaderne på stedet.

 

Patruljerne forlod stedet igen kl. 16.10, og Østjyllands Politi foretager sig ikke umiddelbart yderligere i sagen.

 

**

 

To mindreårige brød ind i hus og forsøgte at starte en brand

Tirsdag aften kl. 19.54 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået en mindre brand i et hus på Møllestensvej i det sydvestlige Randers.

 

Branden var blevet opdaget af flere forskellige naboer grundet larm fra en brandalarm, og det lykkedes hurtigt for naboerne at få slukket ilden, før politiet og brandvæsenet var fremme på stedet.

 

Ved politiets ankomst til stedet nogle få minutter senere traf betjentene anmelderen, som stod foran huset med to formodede gerningsmænd i form af to mindreårige drenge, som var blevet tilbageholdt på stedet.

 

Ifølge anmeldelsen havde de to drenge ingen umiddelbar tilknytning til huset, hvor de i første omgang havde begået indbrud for efterfølgende at udøve hærværk og have forsøgt at sætte ild til noget brændbar væske.

 

Den ene af de to drenges far blev også truffet på stedet, da han efter episoden var blevet tilkaldt af en nabo, mens de pårørende til den anden dreng blev kontaktet telefonisk og gjort bekendt med sagen.

 

De sociale myndigheder blev underrettet om sagen og Østjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt af hensyn til sagens fortsatte efterforskning.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Nygårdsvænget i Rønde begået mellem tirsdag d. 9/7 kl. 09.00 og tirsdag d. 23/7 kl. 09.00
  • På Krogen i Egå begået mellem mandag d. 15/7 kl. 00.00 og tirsdag d. 23/7 kl. 09.30
  • På Viborgvej i Aarhus V begået mellem søndag d. 21/7 kl. 08.00 og tirsdag d. 23/7 kl. 11.30
  • På Hareskovvej i Lystrup begået mellem fredag d. 12/7 kl. 15.00 og tirsdag d. 23/7 kl. 14.30
  • På Godfred Hansens Vej i Aarhus N begået mellem fredag d. 19/7 kl. 19.00 og tirsdag d. 23/7 kl. 15.30
  • På Tuestensvej i Tilst begået mellem torsdag d. 11/7 kl. 20.00 og tirsdag d. 23/7 kl. 23.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

31. august 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 31. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

30. august 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

29. august 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.