Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

25. januar 2022 10:23

Østjyllands Politi: Uddrag af døgnrapporten 25. januar 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Kvinde blev helt umotiveret tildelt en lussing

Mandag kl. 15.38 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 36-årig kvinde, der helt umotiveret var blevet tildelt en lussing af en ukendt mand på Karen Blixens Boulevard i Brabrand. Den 36-årige kvinde har forklaret til politiet, at hun gik sammen med to kvindelige kollegaer, og at de stod foran hovedindgangen til Blixens, da de bemærkede en mand kom gående fra Edwin Rahrs Vej i retning mod dem.

Manden gik og råbte højt, mens han gestikulerede voldsomt med armene. Han virkede aggressiv og konfliktsøgende og gik direkte mod den 36-årige kvinde, som han uden videre gav en lussing, hvorefter han gik videre, som om intet var hændt. Han fortsatte syd af Karen Blixens Boulevard og svingede til højre ved Yggdrasil ad stien mellem Dortesvej og Lottesvej.

Hverken den 36-årige kvinde eller de to kollegaer, hun stod sammen med, havde set manden før, og ifølge den 36-årige virkede det som om, at overfaldet var helt tilfældigt og umotiveret.

Manden beskrives som:

  • Ca. 40-50 år gammel
  • Ca. 170-175 cm høj
  • Almindelig af bygning
  • Arabisk af udseende
  • Kort mørkt hår med mindre krøller og mørkt, trimmet fuldskæg
  • Var iført mørk/blå, åbenstående jakke med noget rødt på toppen og mørke bukser
  • Havde et rødligt halstørklæde eller noget rødt på toppen af sin jakke. Han havde frie hænder og medbragte ingen taske.

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Aggressiv buspassager nægtede at oplyse ID og endte med tre sigtelser

Mandag kl. 16.10 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra et par buskontrollører, der stod i buslinje 6 ved Sønderhøj i Viby med en aggressiv buspassager, der ikke havde købt billet, og som ikke ville oplyse ID til kontrollørerne.

Da patruljen ankom til stedet, var bussen blevet tømt for passagerer, så der var kun de to kontrollører og en meget højtråbende udenlandsk mand tilbage i bussen. Betjentene bad gentagne gang manden om at oplyse ID, men dette nægtede han og fortsatte med at råbe op.

Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden og for overtrædelse af retsplejeloven ved at nægte at oplyse ID. Han blev kørt til politigården, hvor han under visitation blev fundet i besiddelse af en pung med et legitimationskort, hvor det fremgik, hvem han var.

Den 31-årige iranske mand blev desuden fundet i besiddelse af heroin og blev derfor også sigtet for narkobesiddelse.

**

Fuld og aggressiv togpassager sigtet og bortvist

Mandag kl. 09.27 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en DSB-medarbejder, der havde brug for politiets hjælp til at håndtere en passager, der var støjende og ubehagelig over for både DSB-personalet og ørige passagerer. Togpersonalet havde flere gange bedt manden om at dæmpe sig, men han nægtede at efterkomme deres anvisninger.

Manden befandt sig i et tog, der var på vej fra Aalborg og som ville ankomme til banegården i Aarhus kl. 09.38. Her stod en patrulje klar til at tage imod, og de gik ind i toget og tog kontakt til den 46-årige mand, der blev skønnet påvirket af alkohol.

Manden erkendte at have generet såvel personale som øvrige passagerer, og han blev sigtet for at have forstyrret den offentlige orden. Han blev herefter bortvist fra stedet.

**

Aggressiv buspassager anholdt og sigtet

Mandag kl. 09.31 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra et par buskontrollører, der stod med en aggressiv passager i buslinje 5 ud for Tangkrogen. Buskontrollørerne har forklaret til politiet, at den 42-årige mand ikke ønskede at samarbejde, da han blev anmodet om at fremvise en gyldig billet.

Manden blev i stedet aggressiv og konfliktsøgende over for kontrollørerne, der derfor ringede efter politiet. Da patruljen ankom til stedet, var den 42-årige mand fortsat meget højtråbende og udviste en aggressiv adfærd. Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Butikstyv forsøgte at stikke af med fem par bukser

Mandag kl. 12.54 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en tøjbutik på Ryesgade i Aarhus C, hvor en vagt havde tilbageholdt en butikstyv. Det var en af butikkens medarbejdere, der havde tilkaldt vagten, da medarbejderen havde fået mistanke om, at en mand var i færd med at stjæle fra butikken.

Vagten fik fat i manden, da han kom ud af butikken, og kunne her konstatere, at han var i besiddelse af fem par bukser, som han ikke havde betalt for. Manden blev herefter bedt om at følge med ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Da betjentene ankom til stedet blev den 35-årige polske mand anholdt og sigtet for butikstyveri. Da han var udenlandsk statsborger blev han tildelt en straksbøde på 1800 kroner. De fem par bukser blev leveret tilbage til butikken.

**

To sigtet for narkobesiddelse

Mandag kl. 20.55 standsede en patrulje en bil på Torpevænget i Aarhus V i forbindelse med en rutinekontrol. Bilen lugtede kraftigt af hash og de to 20-årige mænd, der sad i bilen, blev gjort bekendt med at betjentene ville kigge lidt nærmere på både dem og bilen.

Passageren fremvise selv en joint, der lå i midterkonsollen, og han blev sigtet for narkobesiddelse. Føreren af bilen blev fundet i besiddelse af en klump hash, der lå i hans ene bukselomme. Han blev derfor også sigtet for narkobesiddelse.

**

Færdsel

Mandag kl. 10.02 skete der et færdselsuheld i rundkørslen ved Dragonvej/Østervangsvej i Randers C. En 26-årig kvinde kørte frem for ubetinget vigepligt og ind i rundkørslen, hvor hun påkørte en 73-årig mand, der på el-cykel var på vej rundt i rundkørslen. Der skete umiddelbart ingen personskade som følge af sammenstødet. Den 26-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Mandag kl. 13.45 skete der et færdselsuheld i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i Åbyhøj. En 25-årig mandlig bilist kom kørende ad Silkeborgvej og skulle svinge til venstre ad Åby Ringvej, da han overså en anden bil, ført af en 55-årig mand, der kom kørende fra modsatte retning og skulle lige over i krydset. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet. Den 25-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Mandag kl. 15.48 skete der et færdselsuheld i krydset Fredens Gade/Sønder Allé i Aarhus C. En 19-årig kvindelig bilist kom kørende ad Sønder Allé og skulle svinge til venstre ad Fredensgade, da hun påkørte en 29-årig mandlig cyklist, der kom kørende fra modsatte retning. Cyklisten blev kørt til behandling på skadestuen, men var umiddelbart ikke kommet alvorlig til skade. Den 19-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Mandag kl. 18.00 skete der et færdselsuheld i rundkørslen ved Rougsøvej/Nordkystvejen i Allingåbro. En 67-årig mandlig bilist kom kørende ad Nordkystvejen og kørte ind i rundkørslen, fortsatte han blot ligeud, så han påkørte et vejskilt med mindre materiel skade til følge. En anden bilist, der kørte bagved, mistænkte at føreren kunne være spirituspåvirket, så hun kørte op foran bilen for at sikre, at bilisten ikke kørte videre. Herefter steg en passager ud og løb hen til den forulykkede bil og slukkede den og holdt øje med føreren, indtil politiet ankom. Det viste sig ganske rigtigt, at den 67-årige mand var spirituspåvirket, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Mandag kl. 21.14 observerede en patrulje en gruppe unge på knallerter ved Østerbrogade i Grenaa. Da de unge fik øje på politiet stak de af i hver sin retning, men det lykkedes betjentene at tilbageholde en af dem, en 15-årig dreng, som fik undersøgt sin knallert lidt nærmere. Betjentene kunne se, at den var konstruktivt ændret, og den 15-årige dreng blev derfor sigtet for at køre på en ulovlig knallert og hans mor blev kontaktet og orienteret om sagen. Knallerten blev herefter indbragt til politigården i Grenaa til nærmere undersøgelse.

Natten til tirsdag kl. 01.21 skete der et færdselsuheld på Storskovvej i Viby, hvor en 28-årig mandlig bilist påkørte en stenbro med betydelig materiel skade på både bil og stenbro til følge. Den 28-årige fører af bilen og en 26-årig mandlig passager blev begge kørt til undersøgelse på skadestuen, men ingen af dem var kommet alvorligt til skade. Den 28-årige fører af bilen blev sigtet for ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed.

Natten til tirsdag kl. 01.14 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje i Rosenhøj i Viby.

Natten til tirsdag kl. 04.54 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Ringgade/Silkeborgvej i Aarhus C. En 32-årig mand havde hele natten arbejdet med at fælde træer i midterrabatten langs Ringgaden. Da han ville køre det sidste læs væk fra stedet, havde han ikke fået grabben fra kranen kørt langt nok ned og påkørte derfor en vejtavle, som hang over kørebanen på Vestre Ringgade, så tavlen faldt ned. Vestre Ringgade blev efterfølgende spærret i sydgående retning fra Viborgvej til Silkeborgvej, mens oprydningsarbejdet stod på. Der skete kun materiel skade som følge af uheldet. Den 32-årige mand blev sigtet for ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Tingvej i Vejerslev, Thorsø begået mellem fredag den 21/1 kl. 15.00 og mandag den 24/1 kl. 07.00
  • På Stockholmgade i Aarhus N begået mandag den 24/1 kl. 21.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

26. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: Uddrag af døgnrapporten 26. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.