Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

25. marts 2022 11:38

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. marts 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Aggressiv kunde anholdt

Torsdag kl. 16.36 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Rema1000 på Silkeborgvej i Åbyhøj, hvor en kunde havde været ubehagelig og truende over for personalet. En medarbejder har forklaret til politiet, at manden var blevet sur, idet han ikke kunne få de cigaretter, han efterspurgte. Herefter smed han en chokoladebar på kassedisken og råbte, at han ikke skulle købe noget i den butik, hvorefter han gik mod udgangen.

På vej ud tog han en pakke majskiks, hvorefter medarbejderne gav ham besked om, at han skulle betale for dem. Det fik manden til at løbe ud af butikken, hvorefter et par medarbejdere fulgte efter. Uden for butikken smed manden pakken med majskiks efter medarbejderne, som han også skubbede til og truede verbalt.

Medarbejderne kontaktede politiet, mens de fulgte efter manden, da han gik ad Silkeborgvej ind mod byen. Da manden bemærkede, at medarbejderne fulgte efter ham, hev han en kniv frem fra jakkelommen og truede med, hvorefter han puttede den i lommen igen.

Han fortsatte dog med at være aggressiv over for butiksmedarbejderne, og på et tidspunkt gik han helt tæt på den ene af dem og nikkede ham en skalle, hvorefter han løb fra stedet. Kort efter ankom politiet til stedet, og betjentene blev peget i den retning, manden var løbet i. Den 29-årige mand blev kort efter fundet på Nordrevej, hvor han blev anholdt og sigtet for vold, trusler på livet og overtrædelse af knivloven.

**

 

Flere biler med smadrede ruder

I løbet af det seneste døgn har Østjyllands Politi modtaget 19 anmeldelser om biler, der har fået smadret ruder i Aarhus-området. 14 af anmeldelserne er fra Aarhus N i området omkring Hasle Ringvej og Katrinebjerg.

Særligt Porsgrunnsvej har været særligt udsat, idet der har er anmeldt otte sager med et gerningstidsrum fra onsdag aften kl. ca. 20.00 til torsdag morgen kl. ca. 07.00. I nogle af sagerne er der stjålet noget fra bilerne, men i flere af sagerne er der umiddelbart ikke stjålet noget.

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der kan have set nogen personer udvise mistænkelig adfærd i området i løbet af onsdag aften eller natten til torsdag. Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

 

Tre gode råd til at undgå indbrud i bilen:

  • Tøm bilen for værdier, fjern baggagerumsdække og åbn handskerummet, så det er tydeligt at se udefra, at der ikke er noget at komme efter
  • Luk vinduer og døre helt og lås bilen, når du går fra den
  • Parkér gerne et sted med masser af trafik, lys og evt. videoovervågning

**

Mistanke om opbevaring og salg af doping var velbegrundet

Torsdag kl. 21.07 kørte Østjyllands Politis specialpatrulje forbi en adresse i Spentrup, da betjentene havde mistanke om, at beboeren på stedet var i besiddelse af en større mængde doping til videresalg. Allerede på trappestenen foran huset fik betjentene bekræftet deres mistanke, idet der lå en plasticpose med doping på trappen.

På adressen traf betjentene den 37-årige mandlige beboer og en 29-årig kvinde, der begge blev gjort bekendt med, at politiet ville ransage på adressen. I forbindelse med ransagningen blev der fundet en meget stor mængde doping, en mindre mængde kokain og et større kontantbeløb.

Den 37-årige mand blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse og for salg af dopingmidler under særligt skærpende omstændigheder, idet der blev fundet ganske store mængder doping på stedet.

**

Kørte rundt med narko i bilen

Torsdag kl. 22.42 standsede en patrulje en bil på Vestre Ringgade i Aarhus V i forbindelse med en rutinekontrol. I bilen sad en 18-årig mand og en 20-årig kvinde, der begge blev fundet i besiddelse af hash og derfor blev sigtet for narkobesiddelse. Den 18-årige mand blev desuden sigtet for at have ført bil i narkopåvirket tilstand.

Efterfølgende blev der, i forbindelse med ransagningen af bilen, fundet en større mængde hash og skunk samt et større pengebeløb, som betjentene formodede stammede fra salg af narkotika. Både manden og kvinden blev derfor anholdt og sigtet for salg af narkotika.

**

Brand i kælderrum

Natten til fredag kl. 01.17 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var røg fra en kælder i et etagebyggeri på Torstilgårdsvej i Tilst. Brandvæsnet ankom kort efter politiet og kunne konstatere, at kælderen var helt sort af røg, men at det umiddelbart ikke havde noget betydning for de lejligheder, der lå i opgangen.

Branden blev hurtigt slukket, og det viste sig, at den var startet ved et el-skab og derfra havde spredt sig til træloftet og et kælderrum. Det er endnu uklart, hvordan branden opstod.

**

Færdsel

Torsdag kl. 07.42 skete der et færdselsuheld på Vestre Ringgade i Aarhus C, hvor to cyklister kørte sammen i forbindelse med, at en 22-årig kvindelig cyklist ville overhale en 73-årig mandlig cyklist. Den 73-årige mand blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Torsdag kl. 09.44 skete der et færdselsuheld i krydset Landevejen/Elmelundsvej i Hadbjerg ved Hadsten, da en 19-årig mandlig bilist kørte frem for fuld stop og påkørte en anden bil, der blev ført af en 38-årig kvinde. Der skete betydelig materiel skade ved uheldet, men umiddelbart ingen personskade. Den 19-årige mand blev efterfølgende sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Torsdag kl. 11.05 blev en 16-årig dreng standset på en knallert på Hovedgaden i Allingåbro, idet knallerten var konstruktivt ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt. Den 16-årige dreng blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert, og knallerten blev beslaglagt med henblik på nærmere undersøgelse.

Torsdag kl. 12.59 skete der et færdselsuheld på Nygårdsvej i Højbjerg, idet en 92-årig kvinde mistede et dæk på sin bil, hvorefter hun påkørte en anden til, der blev ført af en 49-årig kvinde, hvorefter den ældre kvinde fortsatte ind på en parkeringsplads. Her blev hun standset af nogle vidner, der tilbageholdt hende, indtil politiet ankom. Den 92-årige kvinde blev sigtet for ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed.

Torsdag kl. 13.18 skete der et færdselsuheld på Jegstrupvej i Hasselager i forbindelse med, at en udbrændt lastbil spærrede højre vognbane. Tre biler holdt bag ved lastbilen og ventede på at kunne køre forbi, da de kørte sammen i et harmonikasammenstød. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Torsdag kl. 14.26 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Ringgade/Fuglebakkevej i Aarhus C, hvor der skete et harmonikasammenstød mellem tre biler. Bilerne havde alle holdt for rødt i krydset, og da der blev grønt, var den bageste bil, ført af en 32-årig af bil, begyndt at køre uden at have bemærket at den forreste bil, ført af en 67-årig kvinde, var gået i stå. Den 32-årige mand påkørte derfor den forankørende bil, ført af en 32-årig kvinde, der efterfølgende blev skubbet frem i den 67-årige kvindes bil. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet.

Torsdag kl. 14.57 skete der et færdselsuheld på Åby Ringvej i Aarhus V, hvor to biler kørte sammen. En 54-årig kvindelig bilist påkørte en bil bagfra, der blev ført af en 30-årig kvinde. Den 30-årige kvinde blev kørt til skadestuen for at blive undersøgt, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Det viste sig, at den 54-årige kvinde havde været i færd med at søge noget frem på sin telefon, og derfor ikke havde øjnene på vejen. Hun blev derfor både sigtet for at have anvendt håndholdt mobil under kørslen og for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende.

Torsdag kl. 18.04 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Langenæs Allé i Aarhus C.

Torsdag kl. 18.32 blev en 18-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Guldsmedgade i Aarhus C. Den 19-årige kvinde, der står som ejer af bilen, blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Torsdag kl. 23.18 skete der et færdselsuheld på Blomstervej/Marienlystvej i Tilst, hvor to biler kørte frontalt sammen. En 21-årig mand kom kørende ad Blomstervej og foretog et højresving rundt i kurven ved Marienlystvej, hvor han stødte frontalt ind i en anden bil, ført af en 19-årig mand, der kom fra modsatte retning. Begge biler brød efterfølgende i brand, men ingen af de to mænd kom umiddelbart alvorligt til skade ved sammenstødet. De blev dog begge kørt til tjek på skadestuen.

Natten til fredag kl. 00.50 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Emma Gads Gade i Brabrand.

Natten til fredag kl. 02.47 blev en 38-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Oddervej i Højbjerg.

Natten til fredag kl. 03.55 blev en 34-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Åby Ringvej i Åbyhøj.

Natten til fredag kl. 05.18 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Museumsgade i Aarhus C.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

30. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds

29. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. maj 2024

​Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. maj 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 28. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.