Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

25. oktober 2023 13:28

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. oktober 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

**

 

Bremsede ikke for gult: 12 bilister sigtet

Østjyllands Politi og Aarhus Kommune sætter med kampagnen ”Aarhus bremser for gult” i denne uge ekstra fokus på, at gult lys betyder stop. Det havde de fleste bilister heldigvis styr på, da der tirsdag blev foretaget en målrettet færdselskontrol i et par kryds i Aarhus.

 

Færdselsbetjentene noterede dog på omkring et par timer 12 bilister, der kørte over for gult, og de kan nu se frem til en bøde på 1.500 kroner.

 

Du skal standse for gult med den undtagelse, at man må køre over, hvis det vil skabe en farlig situation at bremse. Hvis du kører efter forholdene og orienterer dig ordentligt, så kan du dog som hovedregel nå at bremse, når signalet skifter til gult.

 

Ud over de 12 kørsler frem for gult blev der under tirsdagens kontrol også skrevet 12 sager, hvor bilister sad med mobilen i hånden, mens de kørte. Derudover fik nogle enkelte andre trafikanter også hilsner med fra politiet på grund af andre færdselsforseelser.

 

Østjyllands Politi vil i løbet af uge 43 foretage flere målrettede kontroller for at holde øje med, om bilisterne bremser for gult. Du kan læse mere om kampagnen på bremsforgult.aarhus.dk

 

Samlet resultat af indsatsen tirsdag:

 

12 stk. fremkørsel for gult lyssignal

12 stk. håndholdt mobiltelefon.

1 stk. manglende sikkerhedssele

1 stk. ej medbragt kørekort.

1 stk. manglende hjelm/ knallert

1 stk. manglende forsikring/ knallert

2 stk. manglende hjelm/ el-løbehjul

 

**

 

Slagsbrødre fik lov at rydde op efter sig selv

En patrulje fra Østjyllands Politi blev tirsdag eftermiddag kl. 13.44 sendt til en lægepraksis i Højbjerg, hvor to personer angiveligt var kommet op at slås i venteværelset på stedet.

 

Årsagen til uenigheden var ukendt, og ved politiets ankomst til stedet var de to personer igen blevet venner. Der var tale om to mænd i alderen 35 og 39 år, som af ukendte årsager var endt i en mindre slåskamp.

 

Slåskampen havde medført, at en potteplante på stedet var blevet væltet og ødelagt i de to mænds tumult, og de fik derfor lov til at betale for deres påførte skader med det samme.

 

Inden patruljen forlod stedet overværede betjentene, at de to personer fik udleveret en kost og en fejebakke af personalet på stedet, som bad de to mænd om at rydde op efter sig selv, inden de blev bedt om at forlade stedet.

 

Østjyllands Politi foretager sig ikke yderligere i sagen.

 

**

 

Færdselsuheld skyldtes stjålet motor

Østjyllands Politi modtog tirsdag kl. 17.44 en anmeldelse om, at der var sket et færdselsuheld på Katvad Møllevej i Thorsø, hvor de involverede parter ifølge anmeldelsen var kommet i noget efterfølgende tumult.

 

Flere patruljer blev derfor sendt til stedet, hvor den ene bil angiveligt var blevet bevist påkørt bagfra flere gange, inden den var blevet skubbet ud i grøften af vejen og var havnet på taget i rabatten.

 

Ifølge de to bilisters forklaringer – en 32-årig mand i den bagerste bil og en 19-årig mand i den forreste – skyldtes færdselsuheldet nogle uenigheder om en motor, der muligvis var blevet stjålet, hvorfor den 32-årige bevidst havde fulgt efter og påkørt den 19-årige.

 

Den 32-årige mand blev foreløbigt sigtet for at have forsaget færdselsuheldet mellem de to parter, mens den 19-årige blev sigtet for hæleri, da den stjålne motor blev fundet på bagsædet af hans bil, som altså lå på hovedet i grøften.

 

De to mænd var angiveligt kørt efter hinanden i noget tid fra en adresse i nærheden, hvor uenigheden om ejerforholdet til motoren var opstået. Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere og har pt. ikke yderligere kommentarer.

 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 06.45 skete der et færdselsuheld på Grøndalsvej i Viby J i krydset med Skanderborgvej, hvor to biler kørte sammen. En 26-årig kvindelig bilist kom kørende på Skanderborgvej, da hun angiveligt kørte over for rødt lys. Det resulterede i, at hun påkørte en 47-årig mandlig bilist. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade, men der skete en del materiel skade på begge biler og et vejskilt i forbindelse med sammenstødet. Den 26-årige kvinde blev sigtet i sagen.

 

Tirsdag kl. 08.07 skete der et færdselsuheld på Stadion Allé i Aarhus C, hvor en 38-årig mandlig bilist påkørte en 27-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom ikke umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med episoden. Den 38-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt i forbindelse med påkørslen.

 

Tirsdag kl. 08.45 skete der et færdselsuheld på Vester Allé i Aarhus C, hvor en 47-årig mandlig bilist foretog et højresving ind mod en parkeringsplads og i den forbindelse påkørte en cyklist. Den 24-årige kvindelige cyklist kom ikke umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med episoden, hvor den 47-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

 

Tirsdag kl. 10.16 skete der et færdselsuheld på Emiliedalsvej i Højbjerg. I krydset med Oddervej påkørte en 78-årig mandlig bilist en 64-årig mandlig cyklist, som pådrog sig nogle behandlingskrævende skader, men ikke umiddelbart kom alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt, mens cyklisten blev kørt med ambulance til hospitalet.

 

Tirsdag kl. 15.57 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Sabro, hvor en personbil af ukendte årsager kørte over i modsatte kørebane og påkørte en varebil. Ingen personer kom umiddelbart til skade, men episoden medførte en del kø på strækningen i eftermiddagstrafikken. En 40-årig mandlig bilist blev sigtet i sagen, men hverken han eller den 45-årige mandlige modkørende kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden.

 

Tirsdag kl. 16.29 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Randers SØ, hvor en 42-årig kvindelig bilist påkørte en 30-årig mand på knallert. Ingen personer kom umiddelbart til skade, men bilisten blev sigtet for at have forsaget uheldet, da hun havde svinget til højre over en cykelsti uden at overholde sin vigepligt.

 

Tirsdag kl. 18.21 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Skødstrup, hvor en 28-årig mandlig bilist påkørte en forankørende 60-årig kvindelig bilist. Uheldet opstod angiveligt, da den 60-årige bremsede ved et fodgængerfelt for en krydsende løber, hvormed den 28-årige påkørte hende bagfra. Den 28-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende, men ingen personer kom umiddelbart til skade.

 

Tirsdag kl. 18.45 skete der et færdselsuheld på Christian X’s Vej i Højbjerg i krydset ved Ringvej Syd. En 52-årig kvinde blev påkørt i et fodgængerfelt ved Ringvej Syd ad en 65-årig kvindelig bilist. Den 52-årige kvinde pådrog sig nogle behandlingskrævende skader, og den 65-årige kvinde blev sigtet i sagen.

 

Tirsdag kl. 20.09 skete der et færdselsuheld på Neptunvej i Viby J, hvor en 72-årig kvindelig bilist foretog et højresving ud fra en parkeringsplads og i den forbindelse påkørte en 64-årig mandlig bilist, der kom kørende på vejen. Sammenstødet medførte, at der opstod brand i den 64-åriges bils motorrum, men ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med uheldet. Den 72-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

 

En 31-årig mand blev natten til onsdag kl. 01.10 sigtet for at køre på knallert uden gyldig tilladelse, da han kom kørende på Højvangsvej i Ørsted og blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi.

 

Onsdag kl. 01.30 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Hinnerup, hvor en 31-årig lastbilchauffør mistede herredømmet over sit køretøj og endte i rabatten. Årsagen til det mindre uheld var umiddelbart, at der var en del vand og grus på vejen, hvormed lastbilen endte med at holde på tværs af Århusvej. Chaufføren slap fra episoden uden skader, og lastbilen blev trukket fri efter et par timer med hjælp fra Falck.

 

Onsdag kl. 03.34 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i Randers SV, hvor en 19-årig mandlig bilist i forbindelse med en overhaling ramte en 58-årig mandlig bilist på venstre bagside af bilen. Ved politiets ankomst til stedet blev den 19-årige testet positiv for narko, og han blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med færdselsuheldet.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i politikredsen.

  • På Holmevej i Højbjerg begået tirsdag d, 24/10 kl. 13.12
  • På Hjulbjergvej i Højbjerg begået mellem søndag d. 15/10 kl. 11.30 og tirsdag d. 24/10 kl. 13.15
  • På Farsundsvej i Aarhus N begået tirsdag d. 24/10 mellem kl. 12.00 og kl. 15.30
  • På Brohaven i Egå begået tirsdag d. 24/10 mellem kl. 09.00 og kl. 16.25
  • På Stennehøj Allé i Højbjerg begået tirsdag d. 24/10 mellem kl. 13.30 og kl. 17.20
  • På Minthøjvej i Hasle begået tirsdag d. 24/10 mellem kl. 09.00 og kl. 17.00
  • På Rugmarken i Lystrup begået mellem søndag d. 15/10 kl. 09 og tirsdag d. 24/10 kl. 21.45

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

7. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds.

6. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 6. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

5. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 5. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.