Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

29. september 2023 12:46

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. september 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

**
                 

60-årig mand afgået ved døden efter brand i bolig

Østjyllands Politi modtog torsdag kl. 19.54 en anmeldelse om, at der var opstået brand i en bolig på Skelagervej i Aarhus N.

Flere patruljer og brandvæsen blev straks sendt til stedet, hvor en beboer havde fået alvorlige brandskader som følge af branden. Branden blev hurtigt slukket, men beboeren på stedet – en 60-årig mand – blev senere på aftenen fløjet til Rigshospitalet i København for yderligere behandling.

Den 60-åriges liv stod desværre ikke til at redde, og han afgik ved døden kort tid inden midnat som følge af sine kvæstelser fra branden.

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere, men politiet har pt. ingen mistanke om, at der ligger en kriminel handling bag branden.

De pårørende er underrettet om sagen.

**

 

Sov på sofa og blev anholdt

En patrulje fra Østjyllands Politi blev torsdag kl. 18.54 sendt til Værkmestergade i Aarhus, hvor to personer havde taget uønsket ophold på en sofa hos en boligforretning.

Ved politiets ankomst til stedet lå to 28-årige mænd og sov på en udstillingssofa, som personalet dermed ikke kunne få ind i forretningen i forbindelse med, at de skulle lukke ned for dagen.

Efter noget tid lykkedes det politiet at få vækket de to mænd, der virkede tydeligt påvirkede af både stoffer og alkohol. Mændene virkede desuden meget utilfredse med situationen, men forlod herefter stedet, mens betjentene fulgte dem derfra på behørig afstand.

Ved en bar i nærheden kom de to mænd pludseligt op at toppes med en medarbejder, som de kaldte diverse skældsord, da de også her var uønskede og var blevet bedt om at forlade stedet, hvorefter betjentene hurtigt skred til anholdelse af de to personer.

De to 28-årige mænd blev sigtet efter restaurationsloven og ilagt håndjern. I forbindelse med anholdelsen truede den ene af mændene den ene af betjentene, hvorfor han også blev sigtet for trusler om vold mod politiet og fornærmelig tiltale.

Den samme 28-årige mand blev under en efterfølgende visitation fundet i besiddelse af en hobbykniv, som blev beslaglagt, mens han blev sigtet for at overtræde knivloven. Han var desuden i besiddelse af nogle øvrige genstande i form af blandt andet en bærbar computer, som viste sig at være stjålet, hvorfor de også frataget ham.

**

 

Smækkede med døren og klemte betjents arm

En 70-årig mandlig beboer i Rønde mente bestemt ikke, at han skulle have besøg af politiet, hvilket han ellers mod sin vilje fik torsdag kl. 13.00, da han ikke havde reageret på myndighedernes øvrige henvendelser til ham over en længere periode.

En patrulje var sendt til mandens adresse i forbindelse med forkyndelse fra retten, men da manden åbnede sin dør og så, at det var et par uniformerede betjente, der havde banket på, smækkede han den hurtigt i igen.

Det resulterede i, at en betjent fik klemt sin arm i døren med tydelige overfladiske skader til følge, og den 70-årige mand blev derfor anholdt, sigtet for at have begået vold mod politiet.

**

 

Mand anholdt for vold mod togpersonale

Torsdag kl. 15.55 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en togansat var blevet overfaldet med slag og spark ved en af togperronerne på M.P. Bruuns Gade i Aarhus C.

Overfaldet var angiveligt sket, da den 62-årige mandlige ansatte over flere omgange havde bedt en 35-årig togpassager om ikke at ryge på perronen, da dette ikke var tilladt.

Den 35-årige ønskede dog ikke at efterkomme anvisningerne, og da han til sidst blev bedt om helt at forlade det røgfri område, valgte han i stedet at slå og sparke den 62-årige togansatte flere gange i hovedet og på kroppen.

En patrulje fra Østjyllands Politi var hurtigt fremme på stedet kort tid efter overfaldet, hvor det lykkedes betjentene at identificere gerningsmanden ud fra et grundigt signalement fra anmeldelsen.

Den 35-årige mand blev anholdt, sigtet for vold mod en offentlig ansat og for fornærmelig tiltale af polititjenestemænd, da han under sin anholdelse ytrede sig i mindre pæne vendinger mod den ene af betjentene.

Den 62-årige mand blev efter overfaldet kørt med ambulance til hospitalet, men han kom ikke umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med episoden.

**

 

Fartmåling på Østjyske Motorvej

Østjyllands Politi foretog torsdag eftermiddag en fartmåling af bilisterne på Østjyske Motorvej i Hinnerup nær tilkørsel 46 S fra Djurslandsmotorvejen.

I perioden fra kl. 14.48 til kl. 17.47 passerede hele 3351 køretøjer på strækningen, hvoraf de 123 blev mål til at køre for stærkt med en hastighed over de tilladte 110 km/t.

En enkelt af de forbipasserende kørte forbi med så høj fart, at vedkommende nu kan se frem til en frakendelse af førerretten, mens de resterende fartsyndere slap med en bøde.

**

 

Færdsel

En 25-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 15.21 anholdt, da han kom kørende på Dalgas Avenue i Aarhus C med en promille over det tilladte. Han blev sigtet for spirituskørsel.

En 57-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 17.03 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, da han kom kørende på Hovedgaden i Allingåbro. Her fik han foretaget en alkometertest som viste en promille på over det tilladte, hvorfor han efterfølgende blev sigtet for spirituskørsel og anholdt. 

En 61-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 17.44 sigtet for spirituskørsel og anholdt. Politiet blev tilkaldt til stedet, da bilisten nær havde påkørt en anden trafikant på Hovlinen i Ørum Djurs, som efterfølgende havde fået standset den 61-årige spritbilist og taget nøglerne fra ham, indtil politiet var fremme på stedet kort tid efter.

En 32-årig mand blev torsdag aften kl. 20.08 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han kom kørende på Clausholmvej i Randers SØ i påvirket tilstand. På mandens adresse fandt politiet efterfølgende både en stjålet motorcykel og en stjålet minilæsser, som begge blev taget med på stationen, mens den 32-årige blev sigtet for hæleri. Manden blev under en visitation desuden fundet i besiddelse af flere hundrede gram hash og amfetamin, som han blandt andet forsøgte at kaste fra sig og derudover havde opbevaret i sin bolig, hvorfor han også blev sigtet for besiddelse af narko.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i politikredsen:
På Holme Møllevej i Højbjerg begået torsdag d. 28/9 kl. 07.59
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

3. december 2023

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi søndag den 3. december

Her finder du et uddrag af seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

2. december 2023

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi lørdag den 2. december 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

1. december 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. december 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.