Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

3. august 2021 11:56

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 3. august 2021

er finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller i grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00 en 49-årig mand, som sigtes for røveri. En 47-årig kvinde kom mandag ca. 11.20 hjem og fandt døren til sit hus på Jarlsmindevej i Viby åbent og den 49-årige gående rundt i huset. Hun kaldte på sin søn, som kom til og tilbageholdt den 49-årige, indtil politiet ankom. Den 49-årige blev under tilbageholdelsen aggressiv og voldelig og forsøgte at sparke og slå kvindens 17-årige søn flere gange.
Politiet anmoder om, at den 49-årige varetægtsfængsles.


**

 

Fremstilling i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 13.00 en 53-årig mand, som sigtes tyveri efter at have begået indbrud på Børupvej i Tranbjerg.

Tirsdag morgen kl. 04.23 gik en alarm på adressen i Tranbjerg. På overvågning fra stedet kunne alarmselskabet give et signalement at en mand, der kravlede ud af et vindue på adressen. Flere patruljer kørte hurtigt til stedet og kl. 04.48 standsede en af disse en bil tæt ved gerningsstedet. Heri sad en 31-årig kvinde og den 53-årige mand, som svarede til signalementet. Den 53-årige blev derefter anholdt og sigtet for indbrud.

Da den 53-årige er prøveløsladt i en sag om flere forhold af tyveri og indbrud bliver han fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.


**

 

Vanvidsbilist fik bilen beslaglagt

En civil patruljebil blev mandag kl. 18.39 overhalet på Nordjyske Motorvej af en bil med rigtig meget fart på. Bilens fører, en 24-årig mand, blev vinket ind til siden og gjort bekendt med, at han var målt til en gennemsnitshastighed på over 200 km/t.

Ifølge de nye regler om vanvidskørsel betød det, at den 24-åriges bil blev beslaglagt med henblik på konfiskation og at hans førerret blev inddraget.

**

 

Kvinde befølt i bus i Randers

En 19-årig kvinde blev mandag omkring kl. 13.45 udsat for blufærdighedskrænkelse i en bus i Randers. Den 19-årige kvinde forklarede, at hun steg på buslinje 4a fra J.V. Martins Plads via Dytmærsken mod Høvejen.

Ved stoppestedet efter hendes eget steg en mand ombord på bussen, som satte sig ved siden af kvinden. Her befølte han kvinden flere gange og forsøgte at trække sig hen imod hende. Kvinden bad ham flere gange om at lade hende være, hvilket han ignorerede. Befølingen fortsatte indtil kvinden stod af bussen på Høvejen.

Manden beskrives som:

  • Høj
  • Almindelig af bygning
  • Mørk i huden og med kort, sort hår
  • Iført sort tøj
  • Havde dårlig ånde
  • Talte dansk og engelsk

Østjyllands Politi hører gerne fra personer, der kan have oplyninger om manden, på tlf 114.


**

Flere udsat for bedrageriforsøg af falske bankansatte

Flere oplever desværre i disse dage at blive udsat for forsøg på bedrageri.

Mandag kl. 13.40 blev en 65-årig kvinde fra Åbyhøj kontakt af en person, som udgav sig for at være fra banken. Kvinden blev bedt om at udlevere dankort og kode til en mand, som kom og hentede det på kvindens adresse.

Kl. 13.15 blev en 81-årig kvinde fra Galten kontaktet efter samme metode; en mand ringede og fortalte, at der var hævet et større kontant beløb på kvindens kort, og at han skulle bruge hendes kode. Kort efter ankom en mand til den 81-åriges adresse for at afhente kreditkortet. Begge kvinder fik efterfølgende hævet større beløb på deres konto.

På døgnrapporten i fredags kunne vi skrive om to 88-årige kvinder, som var blevet forsøgt snydt på samme måde.

Østjyllands Politi opfordrer alle til at være opmærksomme, hvis de bliver kontaktet af en banken eller andre myndigheder, som beder om kreditkortoplysninger eller lignende. En bankmedarbejder vil aldrig bede om pinkode, NemID eller andre lignende personfølsomme oplysninger, og de vil ikke møde op for at afhente et kreditkort.

Hvis du bliver ringet op af banken og er i tvivl, kan du evt. bede om personens navn og ringe tilbage via hovednummeret.

**

 

Tre mænd anholdt, da de smed narko ud af vindue

Mandag aften gjorde en patruljevogn tegn til en bil på Marienlunds Allé i Aarhus om at standse, for at de kunne foretaget en rutinekontrol. Da de tre mænd i bilen blev opmærksomme på politiet, blev der fra både førersæde og passagersæderne smidt flere poser ud af bilens vinduer. Betjenten samlede hurtigt poserne, som viste sig at indeholde skunk og hash, og kørte efter bilen, som de fandt parkeret på en tankstation tæt på. Betjentene kunne her anholde bilens fører og to passager, tre mænd på hhv. 20, 18 og 19 år. De blev sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

**

Færdsel

En 53-årig mandlig bilist blev mandag kl. 14.08 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Lystrup centervej i Lystrup. En årvågen borger lagede mærke til, at manden kørte usikkert på Djurslandsmotorvejen og fulgte efter ham, indtil politiet ankom og anholdt manden.

Mandag kl. 15.38 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Vennelyst Boulevard og Nørrebrogade i Aarhus, da en 57-årig kvindelig bilist påkørte et tog fra letbanen. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

Mandag kl. 16.34 skete der et færdselsuheld på Høgemosevej i Ølsted ved Trige. En 47-årig mandlig bilist og en 38-årig mandlig bilist havde et frontalt sammenstød. En kvindelig passager fra den ene bil blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men ingen kom umiddelbart kritisk til skade ved uheldet.

Mandag kl. 17.05 skete der et færdselsuheld på tilkørselsrampen til nordjyske Motorvej ved Randers. En 54-årig mandlig bilist mistede pludselig herredømmet over sin bil, da fordækket sprang, og ramte autoværnet i højre siden, inden han fik standset bilen. Den 54-årige kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

Mandag kl. 17.12 skete der et færdselsuheld på Katrinebjergvej i Aarhus N, da en 27-årig mandlig bilist under et venstresving påkørte en 41-årig kvindelig cyklist. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

Mandag kl. 18.27 skete der et færdselsuheld på Frellingvej ved Kolind. En 49-årig kvindelig bilist, som kom kørende i nordøstlig retning, kom for langt over i den modsatte kørebane og ramte her en 26-årig mandlig fører af en varevogn. Den kvindelig bilist kom til skade ved uheldet, mens den mandlige umiddelbart slap uden skader.

En 30-årig mandlig bilist blev mandag kl. 23.28 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset på Grøfthøjparken i Viby.

En 17-årig mandlig bilist blev natten til tirsdag kl. 03.00 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Ryhavevej i Aarhus V. Den 17-årige blev desuden sigtet for at køre uden førerret og for at køre over for rødt.

**

 

Gør det sværere for indbrudstyven - Husk at lukke døre og vinduer

I sommervarmen sover mange med åbne vinduer eller har døre stående åbne i løbet af dagen for at lufte ud. Østjyllands Politi har den seneste tid modtaget flere anmeldelser om indbrud, hvor tyven er kommet ind gennem ulåste døre eller åbne vinduer til at komme ind og tage værdier.

Med disse gode råd kan du gøre det sværere for indbrudstyven:
- Gør det til en god vane at lpse og lukke vinduer og døre, før du forlader dit hjem og før du går i seng.
- Monter sikringsbeslag i dine vinduer, hvis du gerne vil have et åbent vindue, når du sover.
- Vær altid opmærksom på åbne døre, mens du lufter ud.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Athenevej I Randers begået den 2/8 mellem kl. 01.00 og kl. 09.45
På Højsletvej i Kolind begået mellem den 21/7 kl. 10.00 og den 2/8 kl. 12.00
På Tronkærlund i Skødstrup begået mellem den 19/7 kl. 14.00 og den 2/8 kl. 17.00
På Børglumvej i Rissskov begået den 3/8 kl. 04.09
På Børupvej i Tranbjerg begået den 3/8 kl. 04.23

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.