Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

30. august 2024 12:56

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 11.00

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstillede fredag kl. 11.00 en 24-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus i relation til en sag om et alvorligt færdselsuheld på Hasle Ringvej lørdag den 27. juli.

 

Den 24-årige mand sad forud for grundlovsforhøret allerede varetægtsfængslet, da han for nogle uger siden blev fremstillet in absentia og varetægtsfængslet i sagen. Han er bl.a. sigtet for spirituskørsel og uagtsomt manddrab, da en 30-årig mandlig passager afgik ved døden i forbindelse med færdselsuheldet.

 

Uheldet fandt sted lørdag morgen den 27. juli kl. 05.22, hvorefter den 24-årige chauffør blev sigtet i sagen og kørt med ambulance til hospitalet. Først nu har han altså været i stand til at møde fysisk frem i retten.

 

Den 24-årige mand blev til dagens grundlovsforhør ved Retten i Aarhus varetægtsfængslet frem til mandag den 23. september. Han tog forbehold for at kære kendelsen til landsretten.

 

Østjyllands Politi har umiddelbart ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

 

**

 

Formodet indbrudstyv fanget med hund

Natten til fredag kl. 03.01 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om et igangværende indbrud i en villa i det sydøstlige Randers.

 

Her var en person blevet vækket af indbrudstyvens færden på stedet og havde råbt til vedkommende, at han skulle forlade stedet.

 

Ved politiets ankomst nogle få minutter senere forklarede vidnet, at den formodede indbrudstyv var flygtet fra stedet i nordvestlig retning, men at det var uvist, om han havde nået at stjæle nogle genstande fra stedet.

 

Et par betjente foretog sporsikring på selve adressen, mens en hundepatrulje, som også var blevet kaldt til gerningsstedet, indledte jagten på gerningsmanden i områderne uden for huset.

 

Politihunden kunne hurtigt snuse sig frem til den formodede gerningsmands flugtrute, og kl. 03.25 var der gevinst. I et nærtliggende skovstykke fandt hundepatruljen frem til og fik tilbageholdt en 27-årig mand, der forsøgte at gemme sig i krattet nogle hundrede meter fra gerningsstedet uden en – for politiet – god forklaring på, hvorfor han befandt sig i området.

 

Den 27-årige mand blev sigtet for at have begået indbrud på stedet og blev taget med på stationen til nærmere afhøring.

 

**

 

Udleverede betalingskort til falsk bankbud og mistede mange penge

Endnu en borger er for nyligt blevet svindlet og udsat for bedrageri af et falsk bankbud, som mødte op på borgerens bopæl og gik fra stedet med et betalingskort, som der efterfølgende blev hævet mange penge fra.

 

Østjyllands Politi modtog en anmeldelsen torsdag formiddag fra en 87-årig mand, der om mandagen var blevet snydt. Ifølge anmeldelsen var den 87-årige blevet ringet op af en dame, der havde udgivet sig for at være fra banken.

 

Kort tid efter var en mandlig medgerningsmand til svindelnummeret mødt op hos den 87-årige for at afhente hans betalingskort, som der efterfølgende blev hævet mange tusinde kroner fra, uden den 87-årige vidste noget om det.

 

Det er desværre langt fra første gang, at politiet har fået den slags anmeldelser, og Østjyllands Politi opfordrer endnu en gang til, at man tager en snak med sine ældre familiemedlemmer om, at man aldrig skal udlevere kort eller kode til nogen.

 

**

 

Beruset bilist påkørte flere parkerede biler og blev anholdt

Østjyllands Politi modtog torsdag eftermiddag kl. 14.22 en anmeldelse om, at en kvindelig bilist blev tilbageholdt, da hun virkede påvirket af spiritus og var kørt galt i sin bil.

 

En patrulje blev derfor sendt til Værkmestergade i Åbyhøj, hvor en af flere anmeldelser om det strafbare forhold kom fra, da kvinden i første omgang havde påkørt flere forskellige parkerede biler på Søren Frichs Vej, inden hun havde fortsat sin kørsel.

 

Ved politiets ankomst til stedet nogle få minutter senere traf betjentene den 57-årige kvindelige bilist, der blev skønnet kraftigt påvirket af alkohol og blev fundet i besiddelse af spiritus i bilen.

 

Den 57-årige kvinde blev sigtet for spirituskørsel og anholdt, mens ejerne af de påkørte biler blev kontaktet og orienteret om sagen.

 

Ingen personer kom til skade i forbindelse med episoden.

 

**

 

Narkosælger skyldte penge til politiet

En patrulje fra Østjyllands Politi foretog torsdag aften kl. 19.50 en rutinemæssig standsning af et køretøj, som kom kørende på Vestre Ringgade i Aarhus C.

 

I bilen befandt to mænd sig, som begge blev skønnet nervøse over kontakten med politiet – og det med god grund.

 

De to mænd blev i bilen fundet i besiddelse af flere tusinde kroner i kontanter samt nogle euro, og de blev derfor bedt om at komme ud til nærmere undersøgelser.

 

Undervejs i udstigningen forsøgte den ene af de to personer – en 26-årig mand – at kaste en pose med kokain og amfetamin fra sig, men det opdagede betjentene selvfølgelig.

 

Den 26-årige mand blev derfor sigtet for besiddelse af narko, mens politiet tog kontakt til Skattestyrelsen for at høre, om den 26-årige mand skyldte penge.

 

Det viste sig, at han skyldte et større beløb til politiet, og de udfundne tusinde kroner i kontanter og euro blev derfor beslaglagt til inddrivelse af gæld.

 

**

 

Flere hashrygende gæster til festugens åbningskoncert

Mange mennesker var torsdag aften samlet i Rådhusparken til den uofficielle åbningskoncert af Aarhus Festuge – og derfor var Østjyllands Politi naturligvis også på plads.

 

Allerede inden koncerten gik i gang opdagede betjentene fra Østjyllands Politi dog, at flere personer enten klargjorde eller allerede røg på tændte joints rundt omkring i parken – og de blev derfor alle sigtet for at overtræde loven om euforiserende stoffer.

 

En af de sigtede var en 15-årig dreng, der sammen med en jævnaldrende var tilknyttet en institution. Institutionen blev derfor kontaktet med henblik på at få afhentet de to 15-årige drenge.

 

En anden af de sigtede viste sig at være eftersøgt til afhøring i en anden sag, og han blev derfor afhørt til det pågældende forhold efter at have modtaget sin sigtelse for besiddelse af narko.

 

Lidt senere på aftenen observerede betjentene fra Specialpatruljen omkring kl. 20.15 en yngre mand, som sad og sniffede noget hvidt pulver på bagsædet af en parkeret bil på Kriegersvej i Aarhus C.

 

Betjentene rettede derfor henvendelse til personerne ved køretøjet, og under en efterfølgende ransagning af bilen fandt politiet både kontanter, hash, tramadoler og andre receppligtige piller, som alle blev beslaglagt, mens den 22-årig mand blev sigtet i sagen. I bilen fandt politiet også en peberspray, og en 23-årig mand blev derfor sigtet for at have overtrådt våbenloven.

 

Endnu en sigtelse for at overtræde våbenloven ved at være i besiddelse af en peberspray blev givet til en 16-årig dreng, som foran Musikhuset også blev fundet i besiddelse af en klump skunk og en joint og sigtet for loven om euforiserende stoffer. Hans pårørende blev underrettet.

 

Arbejdsdagen var dog endnu ikke helt slut for betjentene i Specialpatruljen, der undervejs på aftenen blev gjort bekendt med et telefonnummer, hvorfra der angiveligt blev solgt hash. Betjentene opsatte derfor en fiktiv handel på Valdemarsgade, og kort tid efter troppede en 39-årig mand op på stedet.

 

Den 39-årige blev fundet i besiddelse af både hash, skunk og en kniv, og han blev derfor sigtet for både narkobesiddelse og ulovlig besiddelse af kniv. De ulovlige genstande blev beslaglagt.

 

Foruden de mange sigtelser for særligt besiddelse af narko forløb den uofficielle åbningskoncert uden nævneværdige udfordringer set med politiets øjne.

 

Østjyllands Politi vil fortsætte sin tilstedeværelse i nødvendigt omfang i løbet af hele den aarhusianske festuge.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Bavnebakken i Hasselager begået mellem onsdag d. 31/7 kl. 21.00 og torsdag d. 29/8 kl. 08.09
  • På Mosevænget i Randers NV begået mellem torsdag d. 22/8 kl. 12.00 og onsdag d. 28/8 kl. 18.00
  • På Kristrupvej i Randers SØ begået fredag d. 30/8 kl. 03.01

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

31. august 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 31. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

29. august 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. august 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 28. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.