Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

30. juli 2024 12:34

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 10.00

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.00 en 24-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus i relation til sagen om lørdagens alvorlige færdselsuheld på Hasle Ringvej i Aarhus N.

 

Den 24-årige mand er bl.a. sigtet for spirituskørsel og uagtsomt manddrab, da en 30-årig mandlig passager afgik ved døden i forbindelse med færdselsuheldet. Uheldet fandt sted lørdag morgen kl. 05.22.

 

Flere patruljer og ambulancer blev sendt til stedet, hvor den 30-årige mand kort tid efter af en læge blev erklæret død, mens den 24-årige chauffør blev sigtet i sagen og kørt med ambulance til hospitalet.

 

Lørdag eftermiddag blev den 24-årige mand fremstillet in absentia, hvor det af retten blev besluttet, at anholdelsen af ham skulle opretholdes i 3 x 24 timer. Han fremstilles tirsdag i endnu et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus med henblik på varetægtsfængsling i sagen.

 

Det anvendte køretøj er blevet beslaglagt af politiet med henblik på konfiskation jf. bestemmelserne om vanvidskørsel.

 

Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger, og anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre til dagens fremstilling i grundlovsforhør.

 

**

 

Aggressiv mand spiste andre gæsters mad

Mandag kl. 12.09 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en aggressiv mand befandt sig på en restaurant på Telefontorvet i Aarhus C, hvor han virkede truende og spiste af de andre gæsters mad.

 

En patrulje blev sendt til stedet, men ved politiets ankomst havde den pågældende person – der ifølge anmeldelsen gik rundt i bar mave – netop forladt restauranten for øjnene af flere vidner.

 

Den aggressive mand nåede dog ikke langt, da han langs Strøget havde råbt efter flere forbipasserende samt sparket på ting og spyttet ud efter folk, hvorfor han var blevet tilbageholdt og ilagt håndjern af nogle vagter foran Domkirken.

 

Politiet overtog herefter håndteringen af manden, der blev identificeret som værende en 51-årig mand.

 

Den 51-årige blev sigtet for at have spyttet på en vagt og for at have forstyrret den offentlige orden, inden han blev anholdt og taget med på politistationen til afrusning.


**

 

Ukrudtsbrænder satte ild til garage

Det gode sommervejr er en oplagt anledning til en tur i haven, hvor også ukrudtet mellem fliserne har nydt godt af flere dage i træk med solskin og tørvejr.

 

Men netop derfor skal man også være ekstra påpasselig, hvis man giver sig i kast med en ukrudtsbrænder, som nemt kan starte en større afbrænding af andet end bare uønsket ukrudt.

 

Mandag aften kl. 19.05 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en garage på en adresse i Viby J, som først var blevet opdaget, da flammerne havde fået godt fat i bygningen.

 

Ilden var angiveligt opstået ved, at der noget tid forinden var blevet anvendt en ukrudtsbrænder i nærheden af bygningerne på stedet, hvorefter der blev opdaget ild i garagen, som endte med helt at udbrænde.

 

Politi og brandvæsen blev sendt til stedet efter anmeldelsen, hvorefter flammerne blev slukket, mens en 65-årig mand blev sigtet for at have overtrådt beredskabsloven ved ikke at have udvist tilstrækkeligt med agtpågivenhed i forbindelse med sit arbejde med åben ild.

 

Ingen personer kom til skade i forbindelse med episoden, men Østjyllands Politi opfordrer til, at man følger de fem gode råd, når man arbejder med en ukrudstbrænder:

 

  • Hold god afstand til bygninger, hække og andet, der kan brænde
  • Brug ikke ukrudtsbrænderen, hvis det er tørt eller blæser
  • Ukrudtet skal svitses – ikke brændes
  • Tjek, at du ikke efterlader gløder, der kan blusse op
  • Hav altid vand i nærheden

 

**

Malede hajtænder på cykelsti og blev sigtet for hærværk

En patrulje fra Østjyllands Politi blev mandag aften sendt til Marselis Boulevard i Aarhus C, da politiet kl. 20.23 modtog en anmeldelse om et igangværende hærværk.

 

Ved patruljens ankomst til stedet nogle få minutter senere traf betjentene en 52-årig mand, som var i færd med at male hajtænder på cykelstien ved brug af hvid maling og malepensel.

 

Foruden hajtænderne var der også blevet malet en hvid pil på vejen, og den 52-årige mand blev derfor sigtet for at have begået hærværk. Han blev desuden anholdt i sagen og taget med på stationen, mens der blev bestilt rengøring til stedet for at få fjernet den uønskede maling på cykelstien.

 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Hovvej i Hadsten begået mellem mandag d. 15/7 kl. 17.00 og mandag d. 29/7 kl. 20.05
  • På Sivsangervej i Brabrand begået tirsdag d. 30/7 kl. 03.54

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

2. august 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 2. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

1. august 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

31. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 31. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.