Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

31. juli 2024 11:46

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 31. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

**

 

Eftersættelse af motorcyklist førte til færdselsuheld

En civil patruljebil fra Østjyllands Politi var tirsdag eftermiddag omkring kl. 16.31 involveret i et større færdselsuheld på Viborgvej i Randers NV.

 

Færdselsuheldet opstod, da patruljebilen forsøgte at eftersætte og bringe en motorcyklist til standsning grundet mistanke om, at motorcyklisten ikke var i besiddelse af et gyldigt kørekort.

 

Motorcyklisten ønskede dog ikke at samarbejde med politiet, og han forsøgte derfor over en længere strækning at flygte fra ordensmagten med en hastighed på langt over det tilladte.

 

Flugten lykkedes delvist, da den eftersættende politibil endte i et færdselsuheld, da den kørte sammen med en personbil ført af en 47-årig kvinde. Østjyllands Politi er dog bekendt med identiteten på den flygtende motorcyklist, som kan se frem til at blive kontaktet på anden vis.

 

I forbindelse med færdselsuheldet mellem den 47-årige kvinde og den civile patruljebil blev også flere øvrige biler ramt og i alt otte personer var angiveligt involveret i færdselsuheldet. Flere personer blev tilset i en ambulance og kørt til kontrol på hospitalet, men ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade.

 

Østjyllands Politi efterlyser vidner, der måtte have set episoden med eftersættelsen af motorcyklisten og den civile politibils efterfølgende færdselsuheld. Politiet hører også meget gerne fra vidner, der måtte have set motorcyklistens fortsatte kørsel fra Viborgvej i Randers og evt. selv måtte have været i fare eller været tæt på at blive involveret i et færdselsuheld.

 

Ring gerne til os på telefonnummer 114, så vi kan få sagen yderligere belyst.

 

Da sagen fortsat er under efterforskning har Østjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer.

 

**

 

Mand med jernstang forsøgte at begå indbrud

En patrulje fra Østjyllands Politi blev tidligt tirsdag morgen sendt i retning af Søndergade i Aarhus C, da der kl. 06.55 indgik en anmeldelse om et indbrudsforsøg på stedet.

 

Ifølge anmeldelsen havde en ukendt mand med jernstand forsøgt at tiltvinge sig adgang til en bar, inden han opgav og forlod stedet på cykel i retning mod Åboulevarden.

 

Patruljen blev omdirigeret undervejs og eftersatte til fods, hvorefter de ved Lille Torv fik standset en mand, der passede på signalementet.

 

Den pågældende mand – en 48-årig mand – blev fundet i besiddelse af bl.a. en metalskinne og et par handsker, som blev beslaglagt til sagen, mens den 48-årige blev sigtet for forsøg på indbrud. Han erkendte og blev taget med på stationen – nu som anholdt.

 

**

 

Dyrkede hash på altanen og blev anholdt

En patrulje fra Østjyllands Politi rettede tirsdag eftermiddag omkring kl. 15.40 henvendelse på en adresse i det nordlige Aarhus, hvorfra det lugtede kraftigt af hash.

 

Lugten startede allerede i lejlighedsopgaven, men blev endnu kraftigere ud fra en bestemt adresse, hvorfor politiet mistænkte, at der blev opbevaret hash på stedet.

 

Kort tid efter – omkring kl. 16.03 – kom lejlighedens 30-årige mandlige beboer hjem. Han blev i den forbindelse gjort bekendt med politiets mistanke og sigtet for besiddelse af hash.

 

Under en efterfølgende ransagning af lejligheden fandt betjentene flere forskellige beholdere indeholdende hash samt en række hampeplanter på terrassen, som alle blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation og destruktion.

 

Omregnet svarede fundene samlet til flere hundrede gram skunk, og den 30-årige mand blev derfor sigtet for forsøg på salg af narko og anholdt.

 

**

 

Køretøj beslaglagt i forbindelse med spirituskørsel

Tirsdag kl. 18.04 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var sket et færdselsuheld på Østbanetorvet i Aarhus C i krydset ved Skovvejen.

 

Færdselsuheldet var angiveligt opstået ved, at en 55-årig mandlig bilist var kommet kørende i sydlig retning og havde foretaget et højresving ad Østbanetorvet, hvorved han havde påkørt en halvmur af sten.

 

Den 55-årige var dog umiddelbart sluppet fra episoden uden at være kommet til skade.

 

Ved politiets ankomst til stedet virkede den 55-årige påvirket af alkohol, og da han efterfølgende blev testet viste hans promille også, at der nok var noget om snakken.

 

Grundet betingelserne om vanvidskørsel blev den 55-åriges bil beslaglagt med henblik på konfiskation, da hans promille lå på over 2,0 – og han blev samtidig sigtet for spirituskørsel og anholdt.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Damagervej i Viby J begået mellem mandag d. 29/7 kl. 10.00 og tirsdag d. 30/7 kl. 07.30
  • På Sivestedodde i Kolind begået mellem søndag d. 28/8 kl. 21.00 og tirsdag d. 30/7 kl. 08.45
  • På Saralyst Allé i Højbjerg begået mellem onsdag d. 17/7 kl. 12.00 og tirsdag d. 30/7 kl. 09.00
  • På Solvangs Allé i Grenaa begået mellem søndag d. 21/7 kl. 13.30 og fredag d. 26/7 kl. 23.55

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

2. august 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 2. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

1. august 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

30. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.