Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

31. maj 2021 11:39

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 31. maj 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 12.00 i Retten i Aarhus en 19-årig mand, der sigtes for røveri begået den 26. marts mod en 23-årig mand i Aarhus N. En 18-årige mand blev den 11. maj varetægtsfængslet i samme sag.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Viborg kl. 13.30

Særlig Efterforskning Vest fremstiller mandag kl. 13.30 i Retten i Viborg tre mænd på 21, 30 og 35 år, der sigtes for flere indbrud i forretninger – senest i en tøjforretning i Skive natten til mandag, hvorefter de blev anholdt i et sommerhus ved Fårvang tidligt mandag morgen.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

10 knallerter beslaglagt

Østjyllands Politi fik i løbet af weekenden modtaget flere anmeldelser om en gruppe unge, der kørte hasarderet på knallerter og var til gene for andre i Aarhus-området. Ved 16.30-tiden fik politiet anmeldelser om, at gruppen nu var til stede ved Nyringen i Risskov, hvor ca. 25 unge mænd havde taget ophold ved en basketballbane.

Der blev sendt en hundepatrulje, der parkerede lidt derfra og sneg sig frem mod gruppen, der forsøgte at løbe fra stedet, så snart de så betjentene. De blev alle råbt an, og med hjælp fra en gøende politihund, endte de alligevel med at blive, hvor de var.

Herefter ankom der flere patruljer til stedet, der hjalp med at få beslaglagt i alt 10 knallerter med henblik på nærmere undersøgelse, da det blandt andet kunne konstateres, at flere af knallerterne var meldt stjålet.

Mens politiet arbejdede på stedet, blev stemningen tiltagende dårlig, og der blev råbt skældsord efter betjentene, hvilket førte til, at en 17-årig mand blev sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

Derudover blev en 24-årig mand sigtet for overtrædelse af våbenloven, da der i hans knallert blev fundet en ladt gas-/hardball-pistol og tilhørende patroner/ammunition.

**

 

Uønskede gæster på kunstmuseum

Søndag kl. 10.46 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra kunstmuseet Aros på Aros Allé i Aarhus C, hvor der befandt sig to personer, som ikke var velkomne på stedet. Den ene gik rundt ude foran og udviste mistænkelig adfærd, mens den anden var blevet tilbageholdt inde på museet, idet han havde forsøgt at komme ind uden billet.

Betjentene tog kontakt til manden udenfor, der virkede narkopåvirket, og bad ham oplyse navn og fødselsdato. Dette nægtede han at oplyse, på trods af flere opfordringer, og han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af retsplejeloven. Betjentene visiterede herefter manden, der blev fundet i besiddelse af fem små frimærker, der formodedes at være LSD-frimærker. Han blev derfor også sigtet for besiddelse af narkotika.

Mens betjentene stod med den anholdte, der viste sig at være en 30-årig mand, blev de kontaktet af personalet, der havde tilbageholdt den anden mand inde på museet. De oplyste, at de to mænd var ankommet til stedet sammen.

Den tilbageholdte mand, der var 25 år gammel, blev også anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet museets medarbejder forklarede til politiet, at manden havde optrådt voldeligt over for ham. Den 25-årige mand virkede også narkopåvirket, og de fik begge lov til at sove rusen ud i detentionen.

**

 

Anholdt for indbrud i 10 kælderrum

Søndag kl. 11.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der i løbet af natten havde været indbrud i flere kælderrum på Århusvej i Randers SV. Da patruljen ankom til stedet, kunne de konstatere, at døren var brudt op til i alt ti kælderrum, der var blevet rodet igennem.

Betjentene gennemså videoovervågning fra stedet og fik noteret et signalement af gerningsmanden. Da betjentene var færdige med gerningsstedsundersøgelsen og netop havde sat sig ind i patruljebilen, blev de opmærksomme på en mand, der var identisk med vedkommende på videoovervågningen.

Betjentene tog kontakt til den 28-årige mand, der blev anholdt og sigtet for indbrud i de ti kælderrum.

**

 

Kørte rundt med narko i salgsposer

Søndag kl. 21.01 blev en patrulje på Nyringen i Risskov opmærksom på en bil, der blev standset med henblik på at foretage en rutinekontrol. I bilen sad en 21-årig mand, der virkede påvirket af narkotika, og da der også lugtede kraftigt af hash bilen, besluttede betjentene at se lidt nærmere på både bil og fører.

Den 21-årige mand blev ikke fundet i besiddelse af narkotika, men ved ransagning af bilen fandt betjentene en stor plastikpose fyldt med små salgsposer indeholdende skunk og hash. Derudover fandt de nogle kontanter, som formodedes at stamme fra salg af narkotika.

Den 21-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Han blev desuden sigtet for kørsel uden førerret.

**

 

Nægtede at oplyse ID og kom en tur med på stationen

Søndag kl. 19.30 var en lokalpolitipatrulje fra Aarhus Vest på gående patrulje, da de ved Gudrunsvej spottede en gruppe personer, der sad omkring nogle bænke. Da personerne så betjentene begyndte de at gå fra stedet. Betjentene fulgte efter den ene af dem, der dog nægtede at oplyse hvad han hed.

Han blev gjort bekendt med, at han havde pligt til at oplyse navn og fødselsdato. Han oplyste herefter et navn og en fødselsdato, som betjentene ikke kunne få til at stemme, og han endte derfor med at blive anholdt og sigtet for overtrædelse af retsplejeloven.

I forbindelse med, at han blev sat ind på bagsædet af patruljebilen råbte han skældsord efter den ene betjent, og han blev derfor også sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. Ved ankomst til politigården fandt betjentene mandens pung og fandt frem til hans rette identitet. Den 31-årige mand blev løsladt igen efter endt afhøring.

**

Færdsel

Søndag kl. 15.06 skete der et færdselsuheld på Lystrupvej i Risskov. En 22-årig mandlig bilist kom kørende ad Lystrupvej, da han blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 62-årig mand, der ikke havde nået at registrere, at den forankørende bil var bremset ned. Den 62-årige mand blev tilset i en ambulance, men var umiddelbart ikke kommet noget til. Han blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende. Den 22-årige mand blev kørt til kontrol på skadestuen, men var ikke umiddelbart heller ikke kommet noget til. Betjentene vurderede dog, at han var påvirket af spiritus, og han blev derfor sigtet for spirituskørsel. Det viste sig også, at han ikke havde noget kørekort, og han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret. Bilens ejer, 27-årig kvinde, der var mødt op på skadestuen for at se til den 22-årige mand, blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Søndag kl. 15.56 skete der et færdselsuheld i krydset Ajstrupvej/Snovdrupvej i Malling. En 51-årig kvindelig bilist kom kørende ad Ajstrupvej og skulle svinge til højre ad Snovdrupvej, da hun overså en knallert, ført af en 20-årig mand, der kom kørende fra venstre side på den dobbeltrettede cykelsti langs Ajstrupvej. Knallertføreren kunne ikke nå at bremse, og der skete sammenstød mellem bil og knallert. Den 20-årige mand blev kørt til kontrol på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet noget til. Idet undersøgelserne på stedet tydede på, at knallerten havde kørt hurtigere end det måtte, blev den 20-årige mand foreløbigt sigtet for at køre på en ulovlig knallert, og knallerten blev beslaglagt med henblik på nærmere undersøgelse. Den 51-årige kvindelige bilist blev desuden sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Søndag kl. 16.16 skete der et færdselsuheld på Hammelvej i Houlbjerg, Langå. En 20-årig mandlig bilist kom kørende ad Hammelvej, da han i et sving mistede herredømmet over bilen, så den endte i grøften. Den 20-årige mand har forklaret til politiet, at der pludselig sad en bi på hans hals, hvorfor han kom til at rykke hårdt i rattet og derved mistede kontrollen over bilen. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Søndag kl. 17.10 skete der et færdselsuheld på Blomstevej i Tilst. En 24-årig mandlig bilist kom kørende ad Blomstervej, da han blev påkørt af en bil, ført af en 26-årig mand, der kørte frem for ubetinget vigepligt, da han skulle ud fra en sidevej. Uheldet medførte stor materiel skade på de to biler, men ingen af bilisterne kom umiddelbart noget til. Den 26-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Søndag kl. 23.19 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Frederiks Allé i Aarhus C.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Hans Bojes Allé i Randers SØ begået mellem lørdag den 29/5 kl. 22.20 og søndag den 30/5 kl. 08.00
  • På Castenschioldsvej i Højberg begået mandag den 31/5 mellem kl. 00.18 og kl. 00.22

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten fra søndag den 21. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.