Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

4. oktober 2024 11:45

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 4. oktober 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 10.30

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.30 to udenlandske mænd på 56 og 60 år i grundlovsforhør ved Retten i Randers. De er sigtet for ulovligt ophold og for at have udført ulovligt arbejde i Danmark.

 

De to mænd – begge fra det vestafrikanske land Benin – blev truffet og efterfølgende anholdt tirsdag formiddag på en adresse i det sydøstlige Randers i en aktion mod social dumping.

 

Sagerne er sidenhen blevet forelagt Udlændingestyrelsen, og de to mænd fremstilles fredag i grundlovsforhør ved Retten i Randers med henblik på varetægtsfængsling indtil en evt. udvisning til deres hjemland kan effektueres.

 

Det er samtidig blevet foretaget en vurdering af sagerne hos Center mod Menneskehandel, som er kommet frem til, at de to mænd ikke har været udsat for menneskehandel.

 

Læs mere om aktionen fra i tirsdags mod social dumping på linket her: https://politi.dk/oestjyllands-politi/doegnrapporter/oestjyllands-politi-uddrag-af-doegnrapporten-2-oktober-2024/2024/10/02

 

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 12.30

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 12.30 to mænd på 22 og 28-år i grundlovsforhør ved Retten i Randers. De er begge sigtet for at have overtrådt våbenloven.

 

Den 28-årige mand blev anholdt torsdag aften kl. 21.53 på en adresse i Allingåbro i forbindelse med, at politiet foretog en ransagning på stedet på baggrund af en konkret mistanke om, at der befandt sig våben på stedet.

 

Under ransagningen fandt politiet en pumpgun med et par hundrede dertilhørende patroner samt en mindre mængde hash og fire forskellige knive. Den 28-årige mand er derfor også sigtet for besiddelse af narko og for at have overtrådt knivloven.

 

Våben, narko og knive blev beslaglagt, og anklagemyndigheden anmoder om, at den 28-årige mand fremstilles bag lukkede døre ved fredagens grundlovsforhør af hensyn til sagens fortsatte efterforskning.

 

Foruden den 28-årige fremstiller Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi også en 22-årig mand i sagen. Han blev anholdt fredag morgen kl. 09.21.

 

**

 

Tip førte til fund at flere stjålne cykler

På baggrund af et troværdigt tip rettede betjente fra Østjyllands Politis Specialpatrulje torsdag eftermiddag kl. 16.30 henvendelse på en adresse i Viby J, hvor der angiveligt skulle befinde sig flere stjålne cykler.

 

Under en efterfølgende ransagning af stedet fandt politiet i alt 20 forskellige cykler, som stod fordelt rundt i lejligheden samt i et dertilhørende kælderrum og i skur. Flere af cyklernes stelnumre blev slået op i politiets systemer af betjentene på stedet, hvorefter det kunne konstateres, at de var meldt stjålet.

 

Undervejs i politiets indsats på adressen ankom lejlighedens 43-årige mandlige beboer på en cykel. En cykel, som sjovt nok også viste sig at være stjålet.

 

Foruden de 20 stjålne cykler fandt politiet også et stjålet batteri til en el-cykel.

 

Den 43-årige mand blev sigtet for at have stjålet cyklerne, og han erkendte samtlige forhold på stedet.

 

Cyklerne er nu i politiets varetægt med henblik på genudlevering til rette ejere.

 

Husk altid at få noteret dit stelnummer til cyklen. Det skal du nemlig bruge, når du anmelder et cykeltyveri, så vi på et senere tidspunkt også kan identificere dig, hvis vi en dag finder din stjålne cykel. Du kan anmelde et cykeltyveri via 114 eller på vores hjemmeside www.politi.dk.

 

**

 

Færdselsindsats i det vestlige Aarhus

Torsdag eftermiddag var betjente fra Østjyllands Politis Færdselssektion til stede i det vestlige Aarhus, hvor ordensmagten fik skrevet lidt forskellige sager.

 

En forholdsvis travl eftermiddag og aften i det vest- og nordlige Aarhus for færdselspolitiet.

 

I alt 24 personer blev sigtet for følgende lovovertrædelser under indsatsen i løbet af eftermiddags- og aftentimerne:

 

  • 1 x spirituskørsel i personbil
  • 1 x kørsel uden førerret
  • 1 x kørsel i frakendelsestiden
  • 8 x hastighed klip
  • 5 x overhalingssager til klip
  • 3 x brug af håndholdt mobiltelefon
  • 3 x manglende brug af sikkerhedssele
  • 4 x manøvre forseelser (fuld stop – brug af busbane mv.)
  • 1 x lov om euforiserende stoffer
  • 1 x våbenlov – besiddelse af peberspray
  • 3 x sager om el-løbehjul

 

Af nævneværdige sager kan politiet fremhæve en 30-årig mand, som gjorde særligt opmærksom på sig selv, da han kom kørende på Åby Ringvej i Brabrand med 96 km/t mod de tilladte 70 km/t, mens han i sin bil uden lyddæmper i udstødningen overhalede en bil højre om.

 

Da politiet derfor standsede ham for at fortælle, at han hermed havde fået to klip i kørekortet, bemærkede betjentene en lugt af spiritus fra bilen. En efterfølgende alkometertest indikerede, at manden havde en promille over det tilladte, og han blev derfor også anholdt og sigtet for spirituskørsel.

 

Derudover blev en 15 årig dreng undervejs i færdselsindsatsen set køre på et el-løbehjul i Brabrand med en hastighed noget over de tilladte 20 km/t.

 

To motorcykelbetjente forsøgte af flere gange at få den unge mand til at standse, og efter en lidt længere eftersættelse, blev drengen standset på Karen Blixens Boulevard. El-løbehjulet, der viste sig at kunne køre ca. 50 km/t, blev herefter beslaglagt, og den 15-åriges pårørende samt de sociale myndigheder blev underrettet om sagen.

 

**

 

Viftede med joint og havde peberspray i lommen

En patrulje fra Østjyllands Politi rettede torsdag eftermiddag kl. 17.20 henvendelse til en 22-årig mand, der kom gående over fodgængerfeltet i krydset mellem Viborgvej og Ryhaven, mens han viftede med en joint.

 

Den 22-årige blev sigtet for besiddelse af narko, og under en efterfølgende visitation blev han også fundet i besiddelse af en peberspray i sin lomme.

 

Joint og peberspray blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation og destruktion, og den 22-årige mand blev sigtet for at have overtrådt våbenloven. Han blev kortvarigt anholdt, men løsladt igen efter endt politiforretning på stedet.

 

**

 

To mænd med narko i bilen blev anholdt

Torsdag aften kl. 21.35 foretog en patrulje fra Østjyllands Politi en rutinemæssig standsning af en personbil, der kom kørende på Randersvej i Trige.

 

I bilen lugtede der kraftigt af hash, og de to mænd blev derfor sigtet for at have overtrådt loven om euforiserende stoffer og anholdt.

 

Under en efterfølgende ransagning fandt politiet flere salgsposer med skunk og hash samt en joint i et jointrør og flere tusinde kroner i kontanter, der formodes at stamme fra salg af hash.

 

Den 22-årige mandlige passager blev desuden sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, da han kastede en telefon ud på en mark, da bilen blev standset af politiet.

 

Bilens 24-årige mandlige chauffør blev sigtet for narkokørsel, og både narko og kontanter blev beslaglagt af politiet.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Ejstrupvej i Fårup begået torsdag d. 3/10 mellem kl. 07.15 og kl. 11.25
  • På Aalborggade i Randers SV begået mellem søndag d. 29/9 kl. 19.10 og torsdag d. 3/10 kl. 16.10
  • På Nyvangsvej i Harlev J begået mellem onsdag d. 2/10 kl. 20.30 og torsdag d. 3/10 kl. 16.45.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

3. oktober 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 3. oktober 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

2. oktober 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 2. oktober 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

1. oktober 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. oktober 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.