Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

4. september 2024 13:04

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 4. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

**

 

Pirattaxakontrol under Aarhus Festuge

I anledningen af festugen i Aarhus gennemførte betjente fra Østjyllands Politis Færdselssektion tirsdag aften og natten til onsdag en færdselskontrol i det aarhusianske natteliv.

 

Indsatsen havde sit primære fokus på pirattaxaer og ulovlige hyrevogne – og til trods for nogle rolige trafikale nattetimer, var der alligevel lidt at komme efter for politiet.

 

Indsatsen medførte blandt andet, at en taxachauffør blev testet positiv for narko, og derfor blev sigtet for narkokørsel. Betjentene opdagede desuden, at tilladelsen til taxikørsel ikke var tilknyttet det pågældende køretøj, chaufføren befandt sig i. Sidst, men ikke mindst, var der en synssag på bilen.

 

I alt blev det til følgende sager:

  • 3 x lov om hyrevogn
  • 1 x hyrevogn – Kørselsforbud (taxameterattest udløbet)
  • 1 x hyrevogn – tilladelse ej tilknyttet
  • 2 x § 54 (narkokørsel)
  • 2 x ej medbragt kørekort
  • 3 x fejl og mangler
  • 1 x cykel uden lys
  • 1 x fører på el løbehjul uden godkendt hjelm
  • 2 x synssag
  • 1 x parkeringsbøde
  • 1 x gul før rødt
  • 1 x hastighed by, bøde

 

Østjyllands Politi fortsætter sin opmærksomhed på pirattaxaer og andre lignende ulovlige forhold under festugen i Aarhus.

 

Vi opfordrer desuden til, at man aldrig tager en pirattaxa hjem fra byen – uanset, hvor fristende det måtte være, når du er træt og bliver tilbudt et hurtigt lift hjem.

 

Få lavet en aftale på forhånd, så du ved, hvordan du kommer hjem. Tag en rigtig taxa, benyt dig af offentlig transport eller få nogen, du kender, til at hente dig. Så undgår du at blive fristet af et billigt lift, når du har fået lidt alkohol indenbords.

 

**

 

Ny formodet påsat brand i lejlighed i Aarhus V

Østjyllands Politi modtog natten til onsdag kl. 04.02 en anmeldelse om, at der var opstået brand i en lejlighed på Fjeldevænget i Aarhus V.

 

Flere patruljer og brandvæsenet blev sendt til stedet, hvor lejlighedens beboere selv var kommet ud, mens de øvrige berørte beboere i opgaven blev evakueret af myndighederne. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden.

 

Østjyllands Politi mistænker, at branden kan være påsat, da der var brand i en lejlighed i samme opgang for få dage siden. Branden er muligvis opstået ved, at der er blevet antændt noget fyrværkeri i opgangen, men brandårsagen er endnu ikke endeligt fastlagt.

 

Hvis man har viden om sagen eller har observeret nogle mistænkelige personer eller køretøjer omkring Fjældevænget i løbet af natten til onsdag, hører politiet gerne om det på telefonnummer 114.

 

Politiet foretager i løbet af onsdag nogle tekniske undersøgelser på stedet og har p.t. ikke yderligere oplysninger om branden.

 

**

 

Flere nye anmeldelser om falske bankbude

Østjyllands Politi har igen i løbet af det seneste døgn modtaget anmeldelser om bedrageri, hvor ældre personer er blevet franarret deres kort og kode fra svindlere, der har udgivet sig for at være fra banken.

 

Tirsdag kl. 14.49 modtog politiet en anmeldelse om, at en 71-årig kvinde i Hornslet ved 10-tiden var blevet ringet op af en person, der havde udgivet sig for at være fra banken og fortalt hende, at hun var blevet svindlet.

 

Kort tid efter ankom en ukendt person og fik udleveret kvindens kort, som der efterfølgende blev hævet nogle tusinde kroner fra, før kortet blev spærret.

 

Nogle minutter senere – kl. 14.56 modtog politiet endnu en anmeldelse om et lignende forhold, denne gang fra Højbjerg, hvor en 74-årig kvinde først fik et opkald og senere et fysisk besøg fra et falsk bankbud, der havde været inde i hendes hus og stjålet værdier og smykker.

 

Derudover var der efterfølgende blevet hævet flere tusinde kroner fra den 74-årige kvindes kort.

 

Så sent som i dag, onsdag morgen, har Østjyllands Politi efterlyst en mistænkt gerningsmand til et lignende bedrageriforhold begået tidligere på året, og vi opfordrer endnu en gang til, at man tager en snak med sine ældre familiemedlemmer og bekendte om, at de aldrig skal udlevere deres hævekort og pinkode til fremmede.

 

Banken vil aldrig bede om at få udleveret dine koder eller komme til din adresse efter hævekort, koder eller kontanter.

 

**

 

Stjal cykel med vinkelsliber og blev tilbageholdt af vidner

Østjyllands Politi modtog natten til onsdag kl. 00.31 en anmeldelse om, at en 21-årig mand netop havde fået stjålet sin el-cykel, som holdt parkeret på Banegårdspladsen i Aarhus C.

 

Den 21-årige havde nogle minutter forinden konstateret, at hans cykel var væk, og at låsen lå skåret op på jorden, hvorefter han var blevet kontaktet af et par vidner, som havde set en mand stjæle den.

 

Vidnerne og den 21-årige havde herefter fundet frem til gerningsmanden, som de fik tilbageholdt ved et busstoppested på Park Allé, indtil en patrulje fra Østjyllands Politi få minutter senere var fremme på stedet.

 

Den formodede genringsmand – en 44-årig mand – blev fundet i besiddelse af en vinkelsliber og den stjålne cykel. Han blev derfor sigtet for brugstyveri af den 21-åriges el-cykel og erkendte forholdet.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Orionsvej i Højbjerg begået mellem mandag d. 2/9 kl. 23.59 og tirsdag d. 3/9 kl. 07.20
  • På Jegstrupvænget i Tranbjerg J begået mellem mandag d. 1/9 kl. 20.30 og tirsdag d. 3/9 kl. 11.30
  • På Studstrupvej i Skødstrup begået mellem mandag d. 2/9 kl. 17.00 og tirsdag d. 3/9 kl. 16.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

7. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds.

6. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 6. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

5. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 5. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.