Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

5. september 2023 13:02

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 5. september 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

**

 

24-årig mand varetægtsfængslet

En 24-årig mand, der er sigtet for at have dræbt to kvinder, blev mandag varetægtsfængslet i fire uger ved et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. 

Den 24-årige er sigtet for manddrab ved at have dræbt en 18-årig og en 23-årig kvinde - formentligt ved forgiftning ved at have givet dem stoffer/piller i sin lejlighed på Gudrunsvej i Brabrand.

Retten i Aarhus var enige med anklagemyndigheden i, at der var begrundet mistanke om, at den sigtede var skyldig i den rejste sigtelse for drab. Derfor blev han varetægtsfængslet.

Østjyllands Politi skal nu foretage et omfattende efterforskningsarbejde og har på nuværende tidspunkt ikke flere oplysninger i sagen.

Læs mere om sagen i vores tidligere udsendte pressemeddelelse på linket her.

**

 

Laveste antal anmeldelser i flere år under Aarhus Festuge

Aarhus Festuge 2023 er nu overstået – og set med politiets briller er der også tale om en veloverstået begivenhed.

I løbet af de mange festdage har Østjyllands Politi modtaget det laveste antal anmeldelser om strafbare forhold i seks år, hvilket naturligvis er glædeligt, når så mange tusinde mennesker i dagevis har været samlet til fest og diverse arrangementer rundt omkring i midtbyen.

Af nævneværdige anmeldelser kan det overordnet set fremhæves, at politiet i alt modtaget 433 anmeldelser. Sidste år var tallet 480 og i 2017 lå det på 602 anmeldelser.

Herunder har der i år ikke været nogle anmeldelser om blufærdighedskrænkelser, mens antallet af voldsanmeldelser er faldet fra 18 anmeldelser både sidste og forrige år til ni voldsanmeldelser i år.

Østjyllands Politi har desværre set en lille stigning i antallet af lomme- og tasketyverier, mens også flere unge mennesker i år er blevet snydt efter at have kørt hjem med pirattaxa.

I to af i alt ti anmeldelser om pirattaxa er det dog lykkes de unge mennesker at undgå at køre med, hvorfor personerne heldigvis heller ikke er endt med at blive snydt.

 

**

 

Narkohandler spottet af politiet

En patrulje fra Østjyllands Politi blev mandag formiddag opmærksomme på en 22-årig mand, der udviste mistænkelig adfærd omkring en adresse i Randers C.

Politiet rettede derfor henvendelse til den pågældende mand, der virkede nervøs og påvirket. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og under en efterfølgende visitation fundet i besiddelse af både hash og skunk opdelt i forskellige salgsposer.

Den 22-årige mand blev derudover fundet i besiddelse af nogle tusinde kroner i kontanter, og han blev derfor sigtet for salg af narko. Både hash, skunk og kontanter blev beslaglagt. 

**

 

Pige udsat for blufærdighedskrænkelse i letbanen

Østjyllands Politi modtog mandag aften kl. 18.20 en anmeldelse om, an 16-årig pige kort forinden var blevet udsat for blufærdighedskrænkelse i forbindelse med en køretur med letbanen i retning mod nord.

I letbanen havde en ukendt mand pludselig sat sig over for den 16-årige pige, hvorefter han var begyndt at onanere. Pigen var stået af i Nye, hvorefter manden var fortsat med letbanen mod Lystrup.

En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge anmeldelsen nærmere, men manden var ikke umiddelbart til at træffe. Ifølge anmeldelsen beskrives den onanerende mand som værende slank af bygning, lys i huden og omkring 30-40 år. Han havde mørkeblond hår og var iført sorte joggingbukser.

Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere og har pt. ikke yderligere kommentarer.

**

 

Mand på løbehjul anholdt for at sælge narko

En 26-årig mand på løbehjul blev mandag kl. 16.50 af en politipatrulje bedt om at standse, da han kom kørende ad Fuglebakkevej i Aarhus V.

I første omgang forsøgte den 26-årige mand at stikke af fra politiet, hvilket dog mislykkes, hvorefter han forsøgte at modsætte sig sin anholdelse.

Den 26-årige mand blev dog anholdt, og under en efterfølgende visitation blev han fundet i besiddelse af en større mængde tramadolpiller og nogle hundrede kroner i kontanter. Han blev derfor sigtet for salg af narko, forsøg på salg af narko samt for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde.

**

 

Brand i landejendom på Djursland

Mandag kl. 13.52 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var udbrudt en kraftig brand i en afsidesliggende landejendom på Hovedvejen i Auning.

Flere patruljer og brandvæsenet blev sendt til stedet, hvor der ved myndighedernes ankomst allerede var store flammer i både en garage, hvor branden formentligt var opstået, og i selve beboelsesejendommen. 

Det var vurderingen, at branden ved myndighernes ankomst til stedet var ude af kontrol. Ingen personer eller dyr kom til skade forbindelse med branden, men flammerne medførte store materielle skader på flere bygninger på stedet.

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere for at få klarlagt brandårsagen.

**

 

Ung mand fik en håndfuld sigtelser

En patrulje fra Østjyllands Politi blev mandag aften kl. 19.32 opmærksom på to unge mænd, der kom kørende på et el-løbehjul på Thorvaldsensgade.

Den ene af de to personer var desuden maskeret, og patruljen tændte derfor for udrykningssignalerne for at få de to unge mænd til at stoppe.

I stedet for at standse valgte den maskerede af de to personer dog at flygte til fods med politiet i hælene. Flere patruljer blev kaldt til stedet, og på Vestergade observerede en anden patrulje den maskerede mand komme løbende, hvorefter han blev anholdt med den fornødne magt.

Den 17-årige unge mand blev alt i alt sigtet for følgende:
Lægge hindringer i vejen for politiets arbejde
Overtrædelse af maskeringsforbuddet
Retsplejeloven ved at have nægtet at opgive sit navn til politiet
2 x fornærmelig tiltale mod polititjenestemand

**

 

Færdsel

Mandag kl. 07.05 skete der et færdselsuheld på Blomstervej i Tilst, hvor en 30-årig kvindelig cyklist blev ramt af en lastbil ført af en 64-årig mand. Cyklisten kom kørende i vestlig retning, da hun blev påkørt af lastbilen, som ikke overholdt sin ubetingede vigepligt. Sammenstødet skete med lav hastighed, og cyklisten kom ikke umiddelbart til skade.

Mandag kl. 09.52 skete der et færdselsuheld på Finsensgade i Aarhus N, hvor en 50-årig mandlig taxachauffør kørte ud for ubetinget vigepligt og påkørte en 54-årig kvindelig cyklist. Sammenstødet skete i krydset med Funch Thomsens Gade, men ingen personer kom umiddelbart til skade.

Mandag kl. 10.51 skete der et færdselsuheld på Ødumvej i krydset med Sellingvej, hvor to biler kørte sammen. Ingen af de to førere – en 46-årig mand og en 22-årig kvinde – kom umiddelbart alvorligt til skade.

Mandag kl. 11.12 skete der et færdselsuheld på Carl Blochs Gade i Aarhus C, hvor en 28-årig kvindelig cyklist blev påkørt af en varevogn ført af en 47-årig mandlig bilist. Episoden fandt sted i krydset ved Skovgaardsgade, hvor cyklisten blev tilset i en ambulance. Hun var dog ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

En 21-årig mandlig bilist blev mandag kl. 12.08 sigtet for narkokørsel, da han kom kørende på Lucernevej i Randers NV i cannabis-påvirket tilstand. Han blev i samme omgang anholdt.

Mandag kl. 13.08 skete der et færdselsuheld på Lyngbakkevej i Ulstrup, hvor en 70-årig mandlig bilist ikke overholdt sin vigepligt og kørte frem i krydset ved Amstrupvej, hvorved der skete sammenstød med et andet køretøj ført af en 59-årig mand. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden, men den 70-årige blev kørt til kontrol på hospitalet.

Mandag kl. 13.59 skete der et færdselsuheld mellem to cyklister ved Stadion Allé i Aarhus C. En 8-årig dreng og en 36-årig kvinde kørte sammen, da de kom cyklende i hver sin retning på en sti. Den 8-årige dreng blev kørt til behandling på hospitalet, men ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med episoden.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i politikredsen:
På Lutvej i Randers SV begået mellem fredag d. 1/9 kl. 10.00 og mandag d. 4/9 kl. 09.10
På Ballevej i Tirstrup begået mellem søndag d. 3/9 kl. 12.00 og mandag d. 4/9 kl. 12.00
På Rudbjergvej i Hadbjerg begået mandag d. 4/9 mellem kl. 07.30 og kl. 15.30
På Rolsøgårdvej i Knebel begået mandag d. 4/9 mellem kl. 07.00 og kl. 15.45
På Korsvej i Hjortshøj begået mandag d. 4/9 mellem kl. 08.30 og kl. 15.45
På Vælddalen i Hadsten begået mellem søndag d. 3/9 kl. 21.00 og mandag d. 4/9 kl. 18.10
På Frejasvej i Hadsten begået mellem 31/8 kl. 12.00 og mandag kl. 23.00
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: Uddrag af døgnrapporten 27. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds.

26. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.