Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

7. august 2024 11:02

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

**

 

Sigtet for indbrud: Videoovervågning ledte til mistænkt

God videoovervågning var afgørende for, at Østjyllands Politi tirsdag fik anholdt en mand, som er mistænkt for at stå bag et indbrud, der endte med at udvikle sig til et røveri.

 

Tidligt søndag morgen brød en gerningsmand ind i et hus i Ugelbølle tæt på Rønde, og det udviklede sig til et mindre håndgemæng med beboeren, som var hjemme i boligen.

 

Den ubudne gæst rev blandt andet telefonen ud af hånden på beboeren og truede ham, og det endte med, at tyven stak afsted med et par værdifulde møbler og en lampe fra huset.

 

Da Østjyllands Politi fik anmeldelsen, var gerningsmanden løbet væk, men en patrulje blev sendt til stedet for at foretage sporsikring og gennemgå videoovervågning fra stedet. De overvågningsbilleder, der var af gerningsmanden, fik politiet til at mistænke en 30-årig mand, som betjentene straks begyndte at lede efter.

 

Tirsdag formiddag fik efterforskerne så fat i den 30-årige mand, som blev anholdt. Han blev sigtet for røveri, da han under indbruddet havde revet telefonen fra beboeren og udsat ham for trusler.

 

Senere samme dag blev han varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved Retten i Randers, hvor han erkendte, at det var ham, der var brudt ind i huset.

 

Videoovervågning er et rigtig godt værktøj, og det kan være en kæmpe hjælp, når politiet skal opklare indbrud eller andre sager.

 

Husk, at du kan registrere dine kameraer i politiets kameraregister ”POLCAM”, hvis du har overvågning. Det hjælper politiet med at få et overblik over, hvor der er kameraer, og det kan spare tid, hvis man eksempelvis skal følge en gerningsmands flugtrute og finde ud af, om han er blevet filmet undervejs.

 

Du kan læse mere og registrere dine kameraer på www.politi.dk/kamera

 

**

 

Overværede mistænkeligt møde og fandt narko

Tirsdag morgen var betjente fra Østjyllands Politis Specialpatrulje til stede i Hornslet, hvor de omkring kl. 09.15 fik øje på en mand, der udviste mistænkelig adfærd.

 

Manden var kommet gående op fra et kælderrum, inden han fortsatte i retning mod et køretøj, hvori en anden person befandt sig. Betjentene mistænkte derfor, at de to personer var i gang med en narkohandel.

 

Betjentene rettede henvendelse til de to, hvor særligt den mand, der var kommet gående, lugtede kraftigt af hash. Han blev derfor sigtet for besiddelse af narko og visiteret.

 

Under visitationen viste det sig, at den 34-årige mand var i besiddelse af både en joint og nogle gram hash, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation og destruktion. Han erkendte forholdet og fik en bøde i bytte for sit narko.

 

**

 

Brandbil under udrykning involveret i færdselsuheld

Tirsdag eftermiddag kl. 16.09 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Landevejen og Giber Ringvej, hvor en brandbil under udrykning var involveret.

 

Brandbilen var kommet kørende i østlig retning ad Giber Ringvej, da den i krydset med Landevejen kørte over for rødt lys og blev ramt på bagsiden af en bilist, der var kommet kørende i sydlig retning ad Landevejen. Bilen blev ført af en 45-årig mand.

 

Sammenstødet medførte, at brandbilen væltede om på siden, og at eftermiddagstrafikken blev påvirket frem mod kl. 16.59, hvor uheldsstedet igen var ryddet efter et par timers indsats fra myndighederne. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden.

 

**

 

Kravlede op på et tag og blev anholdt

En patrulje fra Østjyllands Politi blev tirsdag kl. 18.25 sendt til en adresse i Tilst, hvor en kvinde havde fået forvildet sig op på et tag på en byggeplads og ikke ville komme ned igen.

 

Betjentene blev vist op på stedet, hvor kvinden befandt sig, og de forsøgte på ny at informere hende om, at hun ikke måtte opholde sig på taget.

 

Kvinden talte usammenhængende, og da hun ikke ønskede at samarbejde eller oplyse, hvem hun var, blev hun anholdt kl. 18.44 og sigtet for at have overtrådt retsplejeloven ved ikke at oplyse sit navn.

 

Først retur på Politigården i Aarhus lykkedes det at få identificeret den anholdte som værende en 38-årig kvinde. Hun blev løsladt efter endt afhøring kl. 19.46.

 

**

Færdselsuheld med mistanke om narkokørsel

Tirsdag aften kl. 20.55 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var sket et færdselsuheld på Århusvej i Odder, hvor en bil var rullet rundt flere gange, og hvor føreren angiveligt sad fastklemt og ikke var ved bevidsthed.

 

Flere patruljer og en ambulance blev sendt til stedet, hvor bilen lå på hovedet. Myndighederne fik kontakt til den 20-årige mand og fik hjulpet ham ud fra bilen.

 

En søgning med hunde i området gav ikke politiet nogen formodning om, at der havde været andre involveret i færdselsuheldet, og den 20-årige mand blev derfor sigtet for narkokørsel og kørt på hospitalet til behandling.

 

Østjyllands Politi efterforsker sagen og har pt. ikke yderligere kommentarer.


**

 

En parfumeret duft af narko

Under kølerhjelm, i bæltetasken eller… ja – betjentene fra Østjyllands Politi er ganske godt vant til at skulle kigge tingene grundigt efter, når de har en formodet mistanke om, at en person forsøger at skjule narko – og tirsdag aften var ingen undtagelse.

 

På parkeringspladsen ved Mega Syd på Ringvej Syd i Viby J foretog en patrulje tirsdag aften kl. 22.59 ransagning af et køretøj, da politiet mistænkte, at en 20-årig mand var i besiddelse af narko, som han forsøgte at gemme fra ordensmagten.

 

Under ransagningen af mandens køretøj fandt politiet en deodorant, som på lige fod med en lang række øvrige genstande blev undersøgt nøje. Og det viste sig heldigvis at være en god idé.

 

I deodoranten lå der nemlig gemt et par salgsposer med kokain, og den 20-årige mand blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, mens politinæsen endnu en gang viste sig at være velduftende.

 

Poserne med kokain blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation og destruktion.

 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Fortebakken i Risskov begået tirsdag d. 6/8 mellem kl. 09.00 og kl. 12.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

26. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.