Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

8. december 2022 15:15

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Grundlovsforhør ved retten i Aarhus 

En 31-årig mand blev torsdag kl. 9.00 fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Aarhus, hvor han modtog en straksdom på ni måneders fængsel.

Manden var onsdag morgen blevet anholdt i sin lejlighed, da han af en patrulje blev fundet i besiddelse af en ikke ubetydelig mængde kokain samt flere tusinde kroner, som som han erkendte stammede fra salg af kokain. Ved grundlovsforhøret i retten i Aarhus erkendte han at have været i besiddelse af det ulovlige stof delvist med henblik på videresalg.

Den 31-årige mand udbad sig betænkningstid. Han blev løsladt efter dom.

 

**

 

Grundlovsforhør ved retten i Aarhus

Natten til torsdag kl. 01.12 blev en indbrudstyv taget på fersk gerning, da han var brudt ind i en forretning i Aarhus C. Han blev anholdt og fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Aarhus i dag kl. 12.15.

Ved grundlovsforhøret blev den 47-årige mand varetægtsfængslet i fire uger.

 

**

 

Grundlovsforhør ved retten i Aarhus 

En 37-årig mand er torsdag bag lukkede døre blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at være i besiddelse af et skydevåben. Den 37-årige mand blev anholdt onsdag aften ved en adresse i Viby J, hvor han blev fundet i besiddelse af våbnet.

 

**

 

Grundlovsforhør ved retten i Aarhus 

Ved retten i Aarhus er tre udenlandske kvinder med thailandsk statsborgerskab i dag blevet frihedsberøvet i fire uger med henblik på udsendelse af Danmark. De tre kvinder i alderen 32, 35 og 45 år blev anholdt på en adresse i Aarhus i mandags i forbindelse med en bordel-kontrol, hvor de blev sigtet for at opholde sig ulovligt i landet. De tre kvinder erkendte sig skyldige i ulovligt ophold og vedtog en bøde herfor.

På baggrund heraf udviste Udlændingestyrelsen de tre kvinder med et indrejseforbud gældende i 2 år.  Kvinderne blev ved grundlovsforhøret i Aarhus frihedsberøvet i fire uger med henblik på effektuering af deres afgørelse om udvisning.

 

**

 

Manglende sele – og hash, lattergas og slagvåben

Onsdag kl. 15.35 standsede en patrulje et køretøj på Silkeborgvej i Åbyhøj, hvor føreren – en 19-årig mand – af betjentene blev skønnet påvirket af hash. Under en efterfølgende ransagning af mandens bil fandt betjentene frem til en klump hash, tre lattergasflasker og et slagvåben. Den 19-årige mand havde desuden ikke benyttet sig af sikkerhedsselen, hvilken han blev sigtet for. Derudover sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og en overtrædelse af våbenloven.

 

**

 

Dieseltyveri

Onsdag kl. 9.24 modtog Østjyllands politi en anmeldelse om, at der var blevet stjålet flere hundrede liter diesel fra et par busser på en adresse i Brabrand. På den ene bus var dækslet til tanken brudt op, og ifølge anmeldelsen skulle der være stjålet diesel for flere tusinde kroner.

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere. 

 

**

 

Uhensigtsmæssig kørsel

En 19-årig ung mand blev onsdag eftermiddag kl. 15.15 anholdt af en patrulje på Rosenvangs Allé i Viby J i forlængelse af uhensigtsmæssig kørsel. Den 19-årige var blevet set køre over for rødt lys flere gange på blandt andet Oddervej, og han havde ifølge flere vidner kørt med en fart på op mod 100 km/t, inden han på Skanderborgvej havde foretaget overhaling højre om flere andre køretøjer. Han blev standet af politiet og sigtet for at udvise manglende agtpågivenhed i trafikken.

 

**

 

Indbrud i kirke

Østjyllands Politi modtog onsdag morgen kl. 8.42 en anmeldelse om, at der er blevet begået indbrud i en kirke i Langå. Indbruddet er blevet begået i perioden fra tirsdag kl. 16.00 til onsdag kl. 8.12. Indbruddet skulle være sket i våbenhuset, hvorfra der er blevet stjålet flere forskellige genstande – herunder stole og et klaver.

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere. 

 

**

 

Peberspray i tasken

En 18-årig kvinde blev torsdag kl. 16.55 sigtet for at overtræde våbenloven, da hun blev fundet i besiddelse af en peberspray i sin taske. Pebersprayen lå i kvindens skuldertaske, og den blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Hun blev desuden fundet i besiddelse af en mindre mængde skunk i sit køretøj, hvorfor hun også blev sigtet for at overtræde loven om euforiserende stoffer. Slutteligt blev hun også sigtet for at overtræde knivloven, da betjentene under ransagningen også fandt frem til en foldekniv med lås.

 

**

 

Patroner og tramadoler

På Sønder Allé i Aarhus C blev en 26-årig mand stoppet, sigtet for at føre bil i påvirket tilstand. I bilen fandt betjentene frem til flere pakker med tramadol-piller, som manden ikke havde gyldig recept til. I hans køretøj fandt patruljen desuden et par patroner til en pistol, som blev beslaglagt. Manden blev siget for at overtræde våbenloven og loven om euforiserende stoffer og blev anholdt.

 

**

 

Knive i Randers

To personer blev i forbindelse med to forskellige visitationer fundet i besiddelse af ulovlige knive i Randers C.

Kl. 02.29 blev en 44-årig mand sigtet for at være i besiddelse af en låsbar enhåndsbetjent foldekniv, da han blev visiteret af en politipatrulje på Hobrovej i Randers C.

Kl. 03.15 blev en anden 44-årig mand sigtet for på Stemannsgade i Randers C at være i besiddelse af en lignende kniv på et offentligt tilgængeligt sted uden et anerkendelsesværdigt formål. Han blev ligeledes sigtet for at overtræde knivloven. 

 

**

 

Færdsel:

Onsdag kl. 8.08 skete der et færdselsuheld på Thorvaldsensgade i Aarhus C i krydset ved Vestre Allé. En 29-årig mandlig bilist påkørte en 43-årig kvindelig fodgænger i fodgængerfeltet, da han kørte ligeud. En ambulance blev tilkaldt, men kvinden slap umiddelbart fra uheldet uden skader. Den 29-årige bilist blev sigtet for påkørslen.

Onsdag kl. 12.04 skete der et færdselsuheld på Tyvhøjvej i Grenå, hvor to personbiler kørte frontalt sammen på grund af glat føre. En 44-årig kvinde mistede herredømmet over sin bil og endte i modsatte vognbane, hvor hun kørte frontalt sammen med en 31-årig mandlig modkørende. Den 44-årige kvinde blev kørt til kontrol på skadestuen efterfølgende, men ingen personer kom alvorligt til skade i forbindelse med sammenstødet. Dog skete der betydelige materielle skader på de to køretøjer.

Onsdag kl. 12.10 skete der et færdselsuheld på Knudrisgade i Aarhus C, hvor en 26-årig kvinde i bil overså sin vigepligt og påkørte en 35-årig mandlig cyklist. Ingen personer kom til skade, men kvinden blev sigtet for påkørslen. 

Onsdag kl. 15.46 skete der et færdselsuheld på Korupskovvej i Ryomgård. En 40-årig kvinde mistede herredømmet over sit køretøj i det glatte føre og kørte i rabatten, hvor bilen endte på siden. Hun kunne selv komme ud af bilen og slap umiddelbart fra uheldet uden større skader, men blev tilset i en ambulance efterfølgende.

 

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt ti indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Kvædevej i Højbjerg begået mellem søndag d. 27/11 kl. 00.00 og tirsdag d. 6/12 kl. 10.00.
På Udbynedervej i Havndal begået onsdag d. 7/12 kl. 13.01.
På Vårkjærvej i Viby J begået mellem tirsdag d. 6/12 kl. 14.00 og onsdag d. 7/12 kl. 14.25.
På Tøjhushavevej i Randers C begået mellem tirsdag d. 6/12 kl. 00.00 til onsdag d. 7/12 kl. 15.15.
På Søndergade i Hou begået onsdag d. 7/12 mellem kl. 7.30 og 15.20.
På Sjællandsgade i Aarhus C begået onsdag d. 7/12 mellem kl. 8.30 og kl. 16.30.
På Hundslund i Odder begået onsdag d. 7/12 mellem kl. 13.20 og kl. 17.00.
På Møddebro Parkvej i Solbjerg begået onsdag d. 7/12 mellem kl. 16.00 og kl. 20.04.
På Florasvej i Harlev J begået onsdag d. 7/12 mellem kl. 17.00 og kl. 20.05.
På Uraniavej i Viby J begået onsdag d. 7/12 mellem kl. 15.30 og kl. 20.45. 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

10. december 2023

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi d. 10. december 2023

Uddrag af døgnets hændelser

9. december 2023

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi d. 9. december 2023

Uddrag af døgnets begivenheder fra Østjyllands Politi.

8. december 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. december 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.