Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

8. maj 2024 11:03

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. maj 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 10.30

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 10.30 en 32-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for voldtægt ved samleje med en mindreårig pige.

 

Østjyllands Politi modtog i midten af april en anmeldelse om, at pigen nogle uger forinden var blevet udsat for voldtægt af en mand et sted i det vestlige Aarhus.

 

I forbindelse med Østjyllands Politis efterforskning af sagen er den 32-årige mand blevet identificeret som den mistænkte gerningsmand, og han blev derfor anholdt tirsdag formiddag på en adresse i København.

 

Til dagens grundlovsforhør vil Anklagemyndigheden anmode om lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning og sagens karakter, og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer.

 

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 13.00

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 13.00 en 42-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for flere røverier begået mod tankstationer.

 

Natten til onsdag kl. 00.22 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om et røveri begået mod en tankstation på Silkeborgvej i Aarhus C.

 

Ifølge anmeldelsen havde gerningsmanden med kniv truet sig til nogle pakker cigaretter, inden han forlod stedet til fods. Episoden fandt sted kort før midnat.

 

Ved politiets ankomst nogle minutter senere var manden forsvundet, men patruljen fik sikret videoovervågning fra stedet samt indhentet et godt signalement af gerningsmanden.

 

I mellemtiden modtog Østjyllands Politi flere lignende anmeldelser om røveriforsøg mod først en kiosk på Vesterbro Torv og senere en tankstation på Randersvej med et signalement svarende til samme gerningsmand.

 

Kl. 02.18 traf en patrulje den 42-årige mand på Nordre Ringgade i Aarhus N, som passede på signalementet. Han blev fundet i besiddelse af nogle genstande, som passede med røverianmeldelserne, og han blev derfor anholdt og sigtet i sagen.

 

**

 

Mand anholdt få minutter efter indbrudsforsøg

Tirsdag morgen kl. 08.09 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om et igangværende indbrudsforsøg på Tilst Skovvej i Tilst.

 

En pige på stedet var blevet vækket af et brag og en knust rude fra en sten, der var blevet kastet ind gennem et vindue i huset, inden gerningsmanden var blevet set flygte fra stedet af flere vidner.

 

Få minutter senere lykkedes det en patrulje fra Østjyllands Politi at finde den formodede gerningsmand på en nærtliggende grønt område, hvor han blev indhentet af en patrulje.

 

Den pågældende person, en 29-årig mand, forsøgte blandt andet at flygte over et hegn, men flugten mislykkedes, og han blev anholdt med den fornødne magt kl. 08.28 og ilagt håndjern.

 

Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere for at få klarlagt, om den 29-årig mand kan kobles til flere lignende indbrud og indbrudsforsøg.

 

**

 

Kvinde død i ulykke på Samsø

En 83-årig kvinde blev tirsdag eftermiddag klemt ihjel i en ulykke på en adresse ved Pillemark på Samsø.

 

Østjyllands Politi modtog anmeldelsen om sagen kl. 16.22, da en nabo havde opdaget kvinden sidde fastklemt i en garageport, hvorefter der blev ringet 112.

 

Ved politiets ankomst til stedet var en ambulance og lægebil allerede ankommet, og det stod hurtigt klart, at kvindens liv ikke stod til at redde. Hun blev erklæret død på stedet. Det er uvist, hvornår på dagen ulykken fandt sted.

 

De pårørende er underrettet om sagen, og Østjyllands Politi anser, at der er tale om en tragisk ulykke, og at der ikke ligger nogen kriminel handling bag sagen. Politiet har derfor ikke yderligere kommentarer.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Giber Ringvej i Tranbjerg J begået mellem torsdag d. 2/5 kl. 12.00 og tirsdag d. 7/5 kl. 09.00
  • På Niels Bohrs Vej i Viby J begået tirsdag d. 7/5 kl. 12.20
  • På Ringkøbingvej i Aarhus C begået tirsdag d. 7/5 mellem kl. 07.30 og kl. 15.40
  • På Ringkøbingvej i Aarhus C begået tirsdag d. 7/5 mellem kl. 07.30 og kl. 15.40

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

13. juli 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi lørdag den 13. juli 2024

Her finder du et uddrag af det sidste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

12. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 12. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 11. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.