Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

10. marts 2023 13:58

24-årig mand idømt 12 års fængsel for drabsforsøg

En 24-årig mand er i dag ved Retten i Aarhus blevet idømt 12 års fængsel for drabsforsøg. Drabsforsøget fandt sted ved Jydsk Væddeløbsbane i sommeren 2020, hvor den 24-årige afgav flere skud mod en anden mand.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Retten i Aarhus har i dag sat et foreløbigt punktum i den samlede sag fra Jysk Væddeløbsbane, hvor en 25-årig mand også blev dræbt i forbindelse med en mislykket narkohandel den 22. juli 2020.

Ved Retten i Aarhus blev en 24-årig mand i dag kendt skyldig i at have affyret flere skud mod en på daværende tidspunkt 45-årig mand samt for at have udsat den 45-årige og en anden mand for alvorlig fare i forbindelse med skudafgivelserne.

Skuddene fra den 24-årige ramte ingen personer, men Retten i Aarhus fandt, at der var tale om drabsforsøg.
 
”Der er tale om en meget alvorlig sag, som der ligger et stort efterforskningsarbejde bag i forhold til at have fået klarlagt hændelsesforløbet i hele sagen. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at retten i dag har været enig med anklagemyndigheden i, at den tiltalte skulle idømmes en hård straf for drabsforsøg i forbindelse med den mislykkede narkohandel”, siger specialanklager Birgitte Ernst, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi ved Retten i Aarhus.

 

Tiltalt efter særlig paragraf

I forhold til drabsforsøget har det ifølge tiltalen mod den 24-årige mand været en skærpende omstændighed, at skydevåbenet blev anvendt på et offentligt sted, hvorfor der også var rejst tiltale efter straffelovens § 81b, som betyder, at straffen potentielt kan forhøjes med det halve i forhold til normalstraffen for drabsforsøg.

”Jeg er meget tilfreds med, at retten har været enig med anklagemyndighedens påstand om at skærpe straffen efter den nye strafforhøjelsesbestemmelse,” siger specialanklager Birgitte Ernst.

 

Flere tidligere domme fra samme mislykkede narkohandel

I december forrige år blev en på daværende tidspunkt 41-årig mand idømt halvandet års fængsel for at have været med til at arrangere den forestående handel med 50 kilo hash til en samlet værdi af 1,8 millioner kroner, der skulle finde sted ved Jydsk Væddeløbsbane. Den 41-årige stod til en fortjeneste på 100.000 kroner for at arrangere handlen.

En 41-årig mand blev i august 2022 frifundet for at have dræbt en 25-årig mand med skud i forbindelse med den mislykkede hashhandel på grund af nødværge. Denne del af sagen er anket til Vestre Landsret, hvor sagen skal behandles i juni 2023. Sagen begynder den 20. juni ved landsretten og forventes afsluttet i starten af juli.

I juni 2021 blev en 45-årig mand idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel for at have været med til at arrangere handlen, der gik galt. Den 45-årige stod også til en fortjeneste på 100.000 kroner for sin medvirken.

 

Episoden medførte dusør til forbipasserende

Sagen fra Jydsk Væddeløbsbane har fyldt meget, og i juli 2022 blev en 38-årig mand tildelt en dusør fra Østjyllands Politi, da han som forbipasserende forsøgte at yde livreddende førstehjælp til den nu afdøde person fra sagen. 

Den 38-årige mand var kommet løbende ved væddeløbsbanen, da han så en person, der var blevet skudt, hvorefter han i samarbejde med en anden borger påbegyndte førstehjælp.

Mens den anden tilstedeværende borger fortsatte med at give personen hjertemassage, tog den 38-årige sin trøje af og brugte den til at stoppe personens blødninger. Sammen fortsatte de med at yde førstehjælp, indtil en patrulje ankom til stedet og overtog førstehjælpen. Den unge

”Sagen fra væddeløbsbanen har været meget omtalt i medierne og fyldt meget i offentligheden, og med rettens dom i dag håber jeg, at de involverede parter nu kan komme videre,” siger Birgitte Ernst.

Den 24-årige valgte at anke dommen til frifindelse ved landsretten. Han nægter sig skyldig i drabsforsøg.

 

Særligt til pressen:

For yderligere kommentarer er pressen velkomne til at kontakte specialanklager ved anklager Birgitte Ernst på 29779330.
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

24. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. februar 2024

Østjyllands Politi

Indbrud blev til røveri: 47-årig idømt to års fængsel

En 47-årig mand blev ved Retten i Aarhus idømt to års fængsel for tre indbrud, hvoraf det ene udviklede sig til et røveri.

19. februar 2024

Østjyllands Politi

Ni indbrudstyve anholdt i løbet af en uge

Østjyllands Politi har i disse dage et særligt fokus på at få sat en stopper for de mange indbrud, som borgerne i politikredsen har været ramt af over de seneste ugers tid. Indsatsen har blandt andet budt på anholdelser af ni mistænkte gerningsmænd i løbet af den seneste uges tid, og efterforskningsarbejdet af de mange anmeldelser fortsætter. Gerningsmændene har både begået indbrud i private boliger og butikker, sidstnævnte primært i og omkring det centrale Aarhus.