Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

22. marts 2024 13:59

29 anholdte: Østjysk indbrudsindsats fortsætter – for det gør tyvene også

Østjyllands Politi har de seneste par måneder arbejdet intensivt med at nedbringe antallet af indbrud, og det har givet resultater. Men i påskeferien er tyvene normalt ekstra aktive, og politiet beder derfor borgerne om at være særligt opmærksomme i den kommende uge.

Bertjent lægger anholdt i håndjern

Foto: Lars Aarø

I starten af året blev der begået rigtig mange indbrud i både private hjem og i virksomheder og butikker, og Østjyllands Politi satte derfor en målrettet indsats i gang for at få antallet ned igen. 

Efterforskningen er blevet intensiveret på udvalgte sager og personer, og der har været patruljeret strategisk og synligt ud fra de oplysninger og data, som politiets analyseafdeling har genereret. 

Det er ikke kun betjentene, men også borgerne, der har gjort en indsats, og der er kommet flere tips og observationer ind, der har hjulpet politiet. 

Den særlige indsats, der blev sat i gang fra uge 6, har indtil nu resultereret i 29 anholdelser af personer, der er blevet sigtet for indbrud. Samtidigt er der sket et markant fald i antallet af indbrud i løbet af de seneste uger. I februar var der fx hele 251 anmeldelser om indbrud i privat beboelse, mens der nu langt henne i marts er registreret 70 anmeldelser. 

 

Lav en aftale med naboen

Fra torsdag morgen til fredag morgen i denne uge, var der sågar registreret 0 anmeldelser om indbrud i privat beboelse i hele politikredsen – og det er desværre ikke så tit, at det sker. 

Østjyllands Politi fortsætter ufortrødent indsatsen, og er særligt opmærksomme nu, hvor påskeferien banker på døren. 

”Selvom vi har fået fat i en del personer, som vi mistænker for indbrud, så er der stadig mange kriminelle, der arbejder rigtig meget, mens vi andre er taget på ferie. Derfor har vi en forventning om, at antallet af indbrud vil stige. Vi kommer til at have opmærksomme patruljer rundt i hele politikredsen, og vi fortsætter vores intensive indsats på området. Men vi har også brug for, at borgerne er opmærksomme og hjælper os med at få gjort livet surt for indbrudstyvene,” siger vicepolitiinspektør Flemming Nørgaard, der kommer med nogle konkrete opfordringer til borgerne. 

”Få lavet en aftale med naboerne om at se efter dit hus, mens du er væk, og få det til at se ud, som om der er nogen hjemme. Hvis du ser nogle mistænkelige personer eller køretøjer i dit nabolag, så kontakt os på tlf. 114, og hvis du ser en indbrudstyv i fuld gang med at bryde ind, så ring 112, ” siger vicepolitiinspektøren. 
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.