Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

10. januar 2020 08:15

Politi og told slog til: 40 kilo kokain beslaglagt på Aarhus Havn

Toldstyrelsen og politiet har beslaglagt 40 kilo kokain i en container, som var kommet med skib til Aarhus.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Det var Toldstyrelsen, der den 16. december sidste år opdagede nogle mistænkelige pakker i containeren. De kontaktede Særlig Efterforskning Vest, som i samarbejde med Toldstyrelsen foretog en ransagning og fandt de mange kilo kokain. 

Ifølge Preben Buchholtz, kontroldirektør i Toldstyrelsen, er der tale om et af de største beslag af kokain de seneste år. 

”Vi udtog containeren til kontrol på baggrund af efterretninger fra vores internationale samarbejdspartnere. Vores toldkontrol bygger på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på flere typer af euforiserende stoffer, ikke mindst kokain,” siger han.

 

Kunne være solgt for mange millioner

Særlig Efterforskning Vest har siden beslaglæggelsen gennemført en intensiv, international efterforskning. 
 
”Vores efterforskning viser, at kokainen sandsynligvis skulle have været læsset af i Hamborg, hvor det skulle distribueres videre til det centraleuropæiske narkomarked. Vi vurderer, at kokainen kunne være solgt for minimum et tocifret millionbeløb på gaden, muligvis trecifret ” siger politiinspektør og leder af Særlig Efterforskning Vest, Brian Olsen. 
 
Containeren var ankommet med skib fra Hamborg Havn, og formentlig var det ikke meningen, at den skulle ende i Aarhus. Brian Olsen er tilfreds med, at det lykkedes at få den store mængde narko væk fra gaden. 
 
”Beslaglæggelsen af kokainen er resultatet af det gode samarbejde, som vi har med Toldstyrelsen, og er et led i vores indsats mod kompliceret grænseoverskridende kriminalitet, ” siger politiinspektøren. 
 
Kokainen er ved at blive analyseret og afhængigt af resultatet, kan værdien vise sig at nå op i et trecifret millionbeløb. Særlig Efterforskning Vest efterforsker fortsat sagen og samarbejder i den forbindelse med tysk politi. 
 

Pressekontakt

Brian Olsen, Leder af Særlig Efterforskning Vest, tlf. 5130 9214
Jesper Moll, pressechef i Toldstyrelsen, tlf. 7222 1200

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

28. september 2020

Østjyllands Politi

Aarhusianerne kører fortsat over for gult

Alt for mange aarhusianere kører hver dag over for gult lys - og det kan aflæses i ulykkesstatistikken.

26. september 2020

Østjyllands Politi

21-årig mand dræbt af skud i Aarhus

Østjyllands Politi fik fredag kl. 19.31 en anmeldelse om, at en 21-årig mand var ramt af skud ved Kappelvænget i Aarhus V. Den 21-årige blev kørt på skadestuen, men han afgik kort efter ved døden.

26. september 2020

Østjyllands Politi

Efter bevidst påkørsel i Viby: 24-årig mand anholdt

En 24-årig mand blev fredag anholdt og sigtet for forsøg på grov vold, ulovlig våbenbesiddelse og vold efter et overfald på en tankstation på Ormslevvej i Viby den 7. september 2020.