Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

14. november 2022 15:04

72 årig mand dømt for drabsforsøg i letbanen

Retten i Aarhus har i dag kendt en 72-årig mand skyldig i en sag om et drabsforsøg begået om aftenen den 9. juli 2022 i letbanen i Aarhus. Den 72-årige blev idømt en dom til anbringelse i psykiatrisk afdeling.

Lørdag den 9. juli 2022 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om et overfald begået i Letbanen ved Stjernepladsen på Randersvej i den nordøstlige del af Aarhus.

Ved patruljens ankomst til stedet blev en 72-årig mand anholdt, sigtet for med en skruetrækker at have stukket en anden person i halsen.

I dag – knap et halvt år senere – er manden ved retten i Aarhus blevet dømt for drabsforsøget, der er blevet behandlet som en domsmandssag ved retten. Han blev idømt en dom til anbringelse på psykiatrisk afdeling uden længstetid.

”En enig domsmandsret dømte den 72-årige for drabsforsøget, og jeg er naturligvis tilfreds med, at den tiltalte blev dømt i overensstemmelse med den tiltale, vi ved anklagemyndigheden havde rejst mod ham,” siger Jesper Rubow, der er specialanklager hos Østjyllands Politi.

”Baggrunden for, at tiltalte blev idømt en anbringelsesdom, er, at han lægeligt er erklæret sindssyg. Derfor skal han ikke have en normal fængselsstraf, da lægerne har anbefalet en dom til anbringelse i psykiatrisk afdeling,” siger specialanklager Jesper Rubow.”

 

Uden for livsfare

Den forurettede til overfaldet i letbanetoget – en 59-årig mand uden foregående kendskab til gerningsmanden – slap fra overfaldet uden større skader, og han var således aldrig i livsfare efter overfaldet.

”Episoden endte heldigvis uden drab eller anden alvorlig fysisk skade på offeret, men retten var enige med anklagemyndigheden i, at den 72-årig angreb med det formål at slå ihjel,” siger Jesper Rubow.

En stolpe i letbanetoget var formegentlig med til at redde den 59-årige mand, da stolpen stod i vejen og fik blokeret for tiltaltes arm, da han stak med skruetrækkeren.

Foruden episoden i letbanen blev den 72-årige mand i dag også kendt skyldig i at have begået hærværk mod en butik og et busskur i Beder tilbage i august 2017. I forbindelse med hærværksepisoden skete der skader for et samlet beløb af ca. 26.000 kroner, da manden med en hammer havde knust flere ruder de pågældende steder.

Han blev ved retten i Aarhus i dag desuden kendt skyldig i at have truet en ansat på et ældrecenter med en skruetrækker tilbage i februar 2021.

Tiltalte ankede domfældelsen for drabsforsøg til Vestre Landsret, og han vil forblive varetægtsfængslet efter dagens dom ved byretten i Aarhus. Han nægter sig skyldig i drabsforsøg, men erkender at have stukket med skruetrækkeren.

 

Særligt til pressen:

For yderligere kommentar kan pressen kontakte specialanklager Jesper Rubow ved anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi på telefonnummer 29109656.
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

17. juni 2024

Østjyllands Politi

Groft overfald på Banegårdspladsen i Aarhus

Pressemeddelse

11. juni 2024

Østjyllands Politi

Flere personer anholdt i koordineret aktion mod omfattende økonomisk kriminalitet

Tirsdag formiddag har Østjyllands Politi foretaget anholdelser af flere forskellige personer, der er mistænkt for på forskellig vis at have medvirket til mandatsvig, skattesvig, hæleri og hvidvask af flere millioner kroner. Kriminaliteten er ifølge politiets efterforskning blevet begået i forbindelse med en ejendomshandel i København.

11. juni 2024

Østjyllands Politi

16-årig idømt otte års fængsel for drab på jævnaldrende

En 16-årig dreng er ved Retten i Randers blevet idømt otte års fængsel for i november sidste år at have dræbt en jævnaldrende dreng på Stationsplads i Grenaa. Den 15-årige døde kort tid efter, at han var blevet stukket med kniv, mens den nu dømte 16-årige blev anholdt senere samme aften.