Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

10. september 2019 20:20

Lufthavn evakueret efter mistænkeligt fund

Østjyllands Politi valgte tirsdag kl. 15.30 af sikkerhedsmæssige årsager at evakuere og afspærre Aarhus Lufthavn, efter at personalet i sikkerhedskontrollen fandt mistænkelige genstande i en passagers taske. Afspærringen er nu ophævet, og der er igen adgang til lufthavnen.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Politiet fik en anmeldelse fra lufthavnen kl. 13.30 og efter nærmere undersøgelser, blev 140 personer i lufthavnen evakueret til en bygning i nærheden. De fik kort efter alle lov til at forlade området. 

Et fly med 70 personer ombord, der netop var landet, fløj efterfølgende til Kastrup i stedet. 
Al øvrig flytrafik til og fra lufthavnen blev aflyst. 

Politiets bombeeksperter blev tilkaldt, men de fandt ikke spor efter sprængstof eller lignende i tasken. 

Den 44-årige kinesiske statsborger, som havde tasken med, blev kortvarigt anholdt og sigtet for at bryde loven om andre våben og eksplosivstoffer. Efterforskningen er i sin afsluttende fase, og det er forventningen, at den 44-årige vil blive løsladt efter endt afhøring. 
Genstandene i tasken viste sig at være forskellige former for værktøj og andre legale ting. 

”Vi tager ingen chancer, når det gælder borgernes sikkerhed, og da vi ikke kunne udelukke, at der kunne være noget sprængfarligt i tasken, valgte vi at evakuere og afspærre lufthavnen, ” siger politiinspektør ved Østjyllands Politi, Michael Kjeldgaard. 

Politiets afspærring af lufthavnen blev ophævet klokken 20.00. 














 
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.