Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

16. april 2019 08:54

Bilist idømt et års fængsel for gentagne narkokørsler og kørsler uden førerret

En 34-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt et års fængsel for gentagne gange at have kørt bil, selvom han er frakendt førerretten. Derudover blev han frakendt retten til at køre bil frem til år 2029.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Den 34-årige blev desuden dømt for gentagne gange at have kørt narkokørsel. Senest den 26. maj 2018, hvor han blev standset af en patrulje i McDonald’s Drive-in på Viby Ringvej i Aarhus. Her blev han anholdt på stedet efter at være blevet testet positiv for både narko og alkohol. 

De gentagne tilfælde af kørsel uden førerret og narkokørsel udløste en dom på et års fængsel, hvoraf tre måneder var en reststraf fra en tidligere dom. Den 34-årige skal nu ind og afsone otte måneder af fængselsdommen, mens de sidste fire måneder blev gjort betinget. Politiet konfiskerede desuden 3 personbiler hos den 34-årige. 

 

Tilfreds med en streg i sandet

Anklagerfuldmægtig Jacob Gents er tilfreds med dommen. 

”Den 34-årige har gentagne gange overtrådt færdselsloven under omstændigheder, hvor han bl.a. har kørt rundt med narko i blodet til fare for andre trafikanter. Jeg er tilfreds med, at retten nu har trukket en streg i sandet og idømt manden fængsel i et år for de mange færdselsforseelser”, siger Jacob Gents. 

Den 34-årige erkendte sig delvist skyldig. Han modtog dommen.

 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Jacob Gents, tlf. 4013 4208

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.