Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

21. januar 2023 12:46

Bølge af indbrud i Aarhus: Tøm bilen for værdier


Siden natten til fredag har Østjyllands Politi fået over 40 anmeldelser om indbrud i biler forskellige steder i Aarhus, og politiet øger nu patruljeringen omkring større p-pladser i byen.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Indbruddene er umiddelbart begået over hele døgnet og både i den centrale, nordlige og vestlige del af Aarhus, og som regel er fremgangsmåden den samme: Gerningsmanden knuser en rude og tager de værdier, der måtte ligge i bilen. 

Flere bilejere har på den måde mistet tasker, elektronik og lignende, mens deres bil har stået forladt på en parkeringsplads. 

”Vi øger nu patruljeringen omkring større parkeringspladser i Aarhus, og så intensiverer vi efterforskningen for at finde frem til gerningsmændene blandt andet via afhøringer, sporsikring og analyser af den information, vi har samlet. Umiddelbart tror vi ikke, at det er de samme gerningsmænd, der står bag alle indbruddene, men vi skal have stoppet den her stime af tyverier, og vi håber, at borgerne vil hjælpe os. Ser man mistænkelige personer luske rundt på en p-plads, eller har oplysninger, der kan lede os tættere på gerningsmændene, så ring til os på 114, ” siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard. 

 

Vis tyven, at der ikke er noget i bilen

Han opfordrer samtidigt folk til ikke at efterlade nogen form for værdier i bilen. 

”Parker gerne et sted, hvor der er meget lys og sørg for at få tømt bilen for alle tasker og værdier. Vis evt. tyven, at der ikke er noget af værdi i bilen ved at åbne handskerummet og fjerne dækkenet i bagagerummet, ” lyder rådene fra vicepolitiinspektøren. 

Gode råd

Parker et sted, hvor der er lys og evt. overvågning
Tøm bilen for tasker og værdier
Vis tyven, at der ikke er værdier ved fx at åbne handskerummet
Ring 114, hvis du ser noget mistænkeligt på p-pladsen (fx personer der kigger ind i biler)

Pressekontakt via vagtchefen på tlf. 8618 2877

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

28. marts 2023

Østjyllands Politi

Far idømt to års fængsel for børnebortførelse af børn

En 52-årig mand er ved retten i Aarhus blevet idømt to års fængsel for tilbage i 2014 at have bortført sine tre børn, som han ikke havde forældremyndigheden til. Den 52-årige blev anholdt torsdag formiddag, da han med fly ankom til landet med to af børnene.

24. marts 2023

Østjyllands Politi

23-årig mand idømt fængsel og udvisning i narkosag

Dna-spor på en adresse i Ebeltoft var med til at få en 23-årig mand dømt for besiddelse af amfetamin med henblik på videreoverdragelse. Dommen, afsagt torsdag i Retten i Randers, lød på fængsel i to år og ti måneder samt udvisning af landet for bestandig.

23. marts 2023

Østjyllands Politi

Ni års fængsel og udvisning: Solgte 13 kilo kokain

Under en ransagning på en landejendom i marts sidste år fandt politiet en stor mængde narko og emballage gemt i en staldbygning syd for Aarhus. Tirsdag, cirka et år efter fundet, blev en 21-årig mand dømt for narkosalg og idømt ni års ubetinget fængsel og udvisning.

Forslag