Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

13. juni 2019 11:18

Bølge af tyverier fra varebiler i Favrskov

Østjyllands Politi har den seneste måned oplevet en stigning i antallet af tyverier fra varebiler i Favrskov Kommune.

Fredag formiddag kørte den lokale betjent i Hammel, Jesper Poulsen, patrulje i byen, da han på Havrevænget blev opmærksom på en Toyota Avensis, der holdt parkeret på stedet med to forskellige nummerplader på. Ved opslag i politiets systemer kunne lokalbetjenten konstatere, at begge nummerplader stammede fra andre biler, og at de var meldt stjålet.

Jesper Poulsen besluttede derfor at se lidt nærmere på bilen, og det viste sig at være en god idé. Bilens varerum var nemlig fyldt med tømrerværktøj i form af diverse bor, Dewalt-maskiner og håndværktøj, der stod så pænt, at det så ud som om, det lige var lastet ind i bilen. Værktøjet havde tydeligvis været mærket, men mærkerne var slebet væk, hvorefter der var sat sort gaffertape over, så slibningen ikke kunne ses.

Lokalbetjenten har fundet frem til en 34-årig mand, der har vedkendt sig, at bilen er hans, og at han har påsat de stjålne nummerplader.

”Han havde dog ikke nogen god forklaring på, hvorfor bilen var fyldt med værktøj med afslebne mærker, så det har vi taget med til lokalstationen i Hammel. Ved at offentliggøre billeder af værktøjet håber vi at finde frem til ejeren,” siger politiassistent Jesper Poulsen.

 

Kan du genkende noget af værktøjet på billederne, så ring til lokalpolitiet i Hammel på telefon 8696 1755 eller 2558 3341.

 

 

 

 

 

Favrskov særligt udsat

Østjyllands Politi har kigget nærmere på antallet af sager om tyveri fra varebiler i Favrskov Kommune. Tallene viser, at der i maj måned blev anmeldt 26 tyveri fra varebiler i kommunen. Det er tre gange så mange anmeldelser som i april måned, og de udgør knap halvdelen af alle politikredsens anmeldelser om tyverier fra varebiler i maj måned.

Fælles for tyverierne i Favrskov er, at gerningstidspunktet er om natten alle ugens dage, dog med en overvægt henover weekenderne. Tyvene kommer ind i bilerne ved at knuse en rude eller bryde/skære døre op, og de går typisk efter el-/batteriværktøj, håndværktøj, kompressorer og varmluftsblæsere.

Østjyllands Politi opfordrer firmaer og håndværkere til at være ekstra opmærksomme og kigge varebilerne igennem med tyvens øjne.

”Man kan for eksempel overveje, om værktøjet skal blive liggende ud i bilen natten over, eller om man skal tage det med indenfor. Og hvis det skal ligge i bilen, så bør man sørge for, at det ikke er synligt udefra og eventuelt parkere bilen et sted, hvor den ikke er tilgængelig. Det er også en god idé at mærke sit værktøj og notere serienumre på særligt dyrt værktøj,” siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard.

Ser man nogen luske rundt i mørket og udvise særlig interesse for varebiler, så ring til politiet på telefon 114.

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.

6. april 2024

Østjyllands Politi

Vidner søges: Politiet efterforsker voldsomt overfald i Aarhus

Østjyllands Politi leder p.t. efter to gerningsmænd til et voldsomt overfald lørdag formiddag i Aarhus C, hvor en 35-årig mand blev slået i hovedet med et slagvåben.