Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

19. juni 2020 15:37

To mænd dømt: Bar pistol under bandekonflikt

To banderelaterede mænd på 24 og 49 år er fredag ved Retten i Aarhus blevet idømt fire et halvt års fængsel for under en bandekonflikt i Aarhus sidste år at have været i besiddelse af en pistol.

Retten i Aarhus gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Ud over den ubetingede fængselsstraf blev de begge idømt opholdsforbud, så de i fem år efter deres løsladelse ikke må opholde sig i et større område i Aarhus V. Den 49-årige blev desuden udvist af landet for bestandigt. 

Mændene blev dømt efter straffelovens §81a – den såkaldte bandeparagraf – som giver en højere straf ved kriminelle handlinger begået i forbindelse med en bandekonflikt.  

Episoden, som de to blev dømt for, fandt sted den 21. juni sidste år, da politiet rykkede talstærkt ud til Kappelvænget i Aarhus V, hvor vidner havde hørt skud. En hundepatrulje fandt patroner på jorden og der blev fundet skudhuller i en skrænt. Ingen personer var dog tilsyneladende blevet ramt. 

 

Overvågning fældede mændene

Efter at have indhentet overvågningsbilleder fra stedet fandt politiet hurtigt frem til den 49-årige mand, der dagen efter skudepisoden blev anholdt og varetægtsfængslet. Senere kom efterforskerne på sporet af den 24-årige, der blev anholdt og varetægtsfængslet i september. 

Den pistol, som mændene bliver set gå rundt med på videoovervågningen, er ikke blevet fundet, men beviserne var stærke nok til, at retten dømte begge for at have gået rundt med skydevåben. 

”Dommen viser, at det er en meget alvorlig sag, når man som part i en bandekonflikt går rundt med en skarpladt pistol. Jeg er tilfreds med, at retten tog bandeparagraffen i brug, og at begge de dømte ud over en lang fængselsstraf også blev idømt opholdsforbud, ” siger specialanklager Dorthe Lysgaard. 

Mændene var ud over besiddelsen af pistolen også tiltalt for at have affyret den flere gange, men det vurderede retten, at der ikke var bevis for. 

De to mænd nægtede sig skyldige og ankede dommen. 

 

Pressekontakt

Dorthe Lysgaard, specialanklager, tlf. 2269 1114 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. november 2021

Østjyllands Politi

Ledende rockermedlem dømt for omfattende hashhandel

En 55-årig mand, der er ledende medlem af en rockergruppering, blev mandag idømt tre et halvt års ubetinget fængsel at have handlet med mindst 340 kilo hash.

24. november 2021

Østjyllands Politi

52-årig mand idømt fængsel på livstid for drab på ekskone

En 52-årig mand blev onsdag idømt fængsel på livstid for at have kvalt sin 43-årige ekskone på en adresse i Malling.

18. november 2021

Østjyllands Politi

30-årig mand idømt livsvarigt fængsel for skuddrab

En 30-årig mand blev torsdag i Retten i Aarhus idømt fængsel på livstid for sidste år at have skudt og dræbt en 21-årig mand på Kappelvænget i Aarhus V.