Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

22. december 2020 15:08

Dømt for at have forsøgt at slå sin ekssvigersøn ihjel

En 51-årig mand er tirsdag ved Retten i Aarhus blev idømt seks års fængsel for drabsforsøg på sin datters nu 20-årige ekskæreste.

Retten i Aarhus fra vejen forfra

Foto: Østjyllands Politi

Det var den 10. april i år, at den dengang 50-årige mand fra Odder opsøgte den dengang 19-årige mand på en tankstation i Odder. Den 50-årige mand havde medbragt både kniv og en hammer og gik til angreb på den 19-årige mand, som han stak med kniven mindst 28 gange. Den 50-årige mand satte sig herefter ind i sin bil og påkørte den 19-årige bevidst, hvorefter han steg ud af bilen og slog ham mindst ni gange i hovedet og på kroppen med en hammer. Drabsforsøget blev afsluttet ved, at offeret igen blev påkørt.

”Ifølge den tiltaltes forklaring var baggrunden for overfaldet, at den 19-årige mand havde behandlet hans datter dårligt, da de to var kærester. Den tiltalte nægter dog at have haft til hensigt at slå den 19-årige ihjel, men overfaldet var så groft, og den 19-årige mand fik så mange skader, at han kun overlevede, fordi han modtog akut lægehjælp,” siger specialanklager Jesper Rubow.

 

Gode vidner og overvågningsvideo

Episoden fandt sted på Q8 på Banegårdsgade i Odder kl. 14.10 om eftermiddagen langfredag. Der var masser af mennesker til stede og derfor også flere vidner, der har afgivet forklaring i sagen, og hele seancen blev filmet af tankstationens overvågningskameraer. Sammenholdt med den 19-åriges skader var anklageren ikke i tvivl om, at den 51-årige mand skulle tiltales for forsøg på manddrab.

”Hvis man tager både en kniv og en hammer med og direkte opsøger en anden person for derefter at stikke vedkommende mindst 28 gange, slå ham flere gange med en hammer og bevidst påkøre ham to gange med en bil, så mener man det virkelig. Jeg har sjældent oplevet så brutalt et overfald på et andet menneske, som det har været tilfældet i denne sag,” siger specialanklager Jesper Rubow.

 

Seks års fængsel

Den nu 51-årige mand blev tirsdag ved Retten i Aarhus dømt for forsøg på manddrab og blev idømt seks års fængsel. Han blev desuden frakendt retten til at køre bil i fem år og fik konfiskeret både kniv, hammer og sin bil. Derudover er han dømt til at betale erstatning til den nu 20-årige mand.

”Dommen på 6 års fængsel er i tråd med retspraksis for drabsforsøg,” siger Jesper Rubow.

 

Den 51-årige mand udbad sig betænkningstid i forhold til om han ville anke dommen.

 

**

 

Pressekontakt

Specialanklager Jesper Rubow, telefon 2910 9656

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.

6. april 2024

Østjyllands Politi

Vidner søges: Politiet efterforsker voldsomt overfald i Aarhus

Østjyllands Politi leder p.t. efter to gerningsmænd til et voldsomt overfald lørdag formiddag i Aarhus C, hvor en 35-årig mand blev slået i hovedet med et slagvåben.