Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

19. september 2022 16:06

Dømt for at voldtage kvindelig bekendt

En 21-årig mand blev mandag ved Retten i Randers idømt en ubetinget fængselsstraf på et år og seks måneder for at have voldtaget en 20-årig kvindelig bekendt.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Kvinden og manden mødte hinanden i byen en aften i juni i år, og de tog efterfølgende hjem til kvindens lejlighed i Randers. Ifølge kvindens forklaring gjorde hun det fra start klart, at de skulle sove hver for sig og afviste flere gange den 21-åriges tilnærmelser, inden hun lagde sig til at sove på sofaen. 

Her vågnede hun pludseligt ved, at den 21-årige var trængt op i hende, og hun fjernede sig derfor hurtigt fra sofaen og anmeldte kort efter sagen til politiet.  

 

Spørgsmål om troværdighed

I retten nægtede manden, at der var tale om voldtægt og forklarede, at der var tale om frivillig sex. 

Retten lagde dog vægt på kvindens forklaring og på en beskedudveksling, som kvinden og manden havde efter episoden. 

”I sager om voldtægt er det ofte et spørgsmål om parternes troværdighed, da det typisk er påstand mod påstand. I denne sag var retten enig med anklagemyndigheden i, at forurettede afgav en særdeles troværdig forklaring, og at den blev understøttet af andre beviser”, siger specialklager Jesper Rubow. 

Ud over fængselsstraffen blev den 21-årige dømt til at betale en erstatning på 40.000 kroner til den 20-årige kvinde. 

Den 21-årig mand nægtede sig skyldig og ankede dommen. 

 

Pressekontakt

Specialanklager Jesper Rubow, tlf. 2910 9656

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

2. december 2022

Østjyllands Politi

Forstærket indsats mod indbrud i julemåneden

Antallet af anmeldelser om indbrud tog under corona et markant dyk, da mange arbejdede hjemme. Med mørkere dage på vej og et mere normalt hverdagsliv er bekymringen, at indbrudstallene igen kan stige. Derfor styrker Østjyllands Politi nu indsatsen mod indbrudstyve yderligere.

1. december 2022

Østjyllands Politi

37-årig mand dømt: Hjalp med at skaffe lig af vejen

En 37-årig mand blev ved torsdag ved retten i Randers idømt seks måneders fængsel for at have hjulpet til med at skjule liget af den 40-årige mand, der i juli blev dræbt på Djursland. Derudover blev han dømt for at have medvirket til brandstiftelse og bortskaffelse af beviser, da den dræbtes bil blev sat i brand.

28. november 2022

Østjyllands Politi

Læge tiltalt for endnu en krænkelse

En 30-årig læge, der oprindeligt var tiltalt for at have krænket tre kvindelige patienter, er nu blevet tiltalt for at have blufærdighedskrænket en fjerde kvinde.

Forslag