Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

7. oktober 2022 11:27

Kendt skyldig i over 50 indbrud: Idømt anbringelse

En 32-årig mand, der i offentligheden er blevet omtalt som Louise-manden og Paderup-manden, blev torsdag ved Retten i Randers kendt skyldig i at have begået over 50 indbrud og indbrudsforsøg i Randers og Aarhus-området.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Han blev idømt anbringelse på en sikret afdeling for personer med vidtgående psykiske handicap. Anbringelsen sker uden fastsættelse af længstetid. 

Fremgangsmåden var den samme stort set hver gang. 

Den 32-årige gik rundt i et område, hvor han tog i flere døre ind til private hjem, og hvis der ikke var låst, gik han ind og stjal kontanter eller værdier for et mindre beløb. Hvis han blev opdaget af en beboer, spurgte han efter ”Louise” eller en anden navngiven person, som han foregav at lede efter. 

 

Også dømt for vold og trusler på bosted

Allerede i 2018 blev han dømt for adskillige indbrud i Aarhus og blev i forbindelse med dommen anbragt på et bosted i Randers. 

Men i september 2021 blev den 32-årige så anholdt igen efter, at han var blevet overrasket af beboerne i en lejlighed i Randers. Han blev efterfølgende varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, da politiet mistænkte, at han endnu en gang stod bag en række lignende indbrud – denne gang primært i Randers. 

Ud over de mange indbrud blev han i Retten også dømt for flere tilfælde af vold og trusler begået mod medarbejdere på den institution, hvor han var anbragt. 

”Den 32-årige har skabt stor utryghed blandt mange borgere ved at gå ind i deres private hjem og stjæle fra dem på den måde, og jeg er tilfreds med, at han nu har fået en foranstaltningsdom uden længstetid. Efterforskerne har gjort et rigtig godt stykke arbejde med at kæde de mange sager sammen, og det var medvirkende til, at han kunne blive dømt for en række forhold, ” siger senioranklager Jakob Beyer. 

Baggrunden for, at den 32-årige blev dømt til anbringelse, var, at han af Retslægerådet blev erklæret sindssyg i gerningsøjeblikket og mentalt retarderet. 

Han nægtede sig skyldig og tog forbehold for at anke dommen. 

 

Pressekontakt

Senioranklager Jakob Beyer, tlf. 5124 3641
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

31. januar 2023

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for overgreb på 14-årig pige

En 26-årig mand blev mandag ved Retten i Randers idømt et års ubetinget fængsel for i august sidste år at have krænket en 14-årig pige seksuelt i hans hjem i en by i Favrskov Kommune.

27. januar 2023

Østjyllands Politi

34-årig kvinde idømt fængsel for seksuelt samvær med mindreårig

En 34-årig kvinde er ved retten i Randers kendt skyldig i at have begået voldtægt i form af at have haft samleje og andet seksuelt forhold med en 14-årig dreng. Episoden fandt sted på en adresse på Djursland i november sidste år.

25. januar 2023

Østjyllands Politi

42-årig mand idømt fængsel for vold og knivstik

En 42-årig mand er blevet kendt skyldig i at have begået vold mod en 35-årig kvinde samt i at have stukket hende flere gange med kniv. Episoden fandt sted i slutningen af oktober sidste år på en adresse i Randers NV.

Forslag