Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

7. oktober 2022 11:27

Kendt skyldig i over 50 indbrud: Idømt anbringelse

En 32-årig mand, der i offentligheden er blevet omtalt som Louise-manden og Paderup-manden, blev torsdag ved Retten i Randers kendt skyldig i at have begået over 50 indbrud og indbrudsforsøg i Randers og Aarhus-området.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Han blev idømt anbringelse på en sikret afdeling for personer med vidtgående psykiske handicap. Anbringelsen sker uden fastsættelse af længstetid. 

Fremgangsmåden var den samme stort set hver gang. 

Den 32-årige gik rundt i et område, hvor han tog i flere døre ind til private hjem, og hvis der ikke var låst, gik han ind og stjal kontanter eller værdier for et mindre beløb. Hvis han blev opdaget af en beboer, spurgte han efter ”Louise” eller en anden navngiven person, som han foregav at lede efter. 

 

Også dømt for vold og trusler på bosted

Allerede i 2018 blev han dømt for adskillige indbrud i Aarhus og blev i forbindelse med dommen anbragt på et bosted i Randers. 

Men i september 2021 blev den 32-årige så anholdt igen efter, at han var blevet overrasket af beboerne i en lejlighed i Randers. Han blev efterfølgende varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, da politiet mistænkte, at han endnu en gang stod bag en række lignende indbrud – denne gang primært i Randers. 

Ud over de mange indbrud blev han i Retten også dømt for flere tilfælde af vold og trusler begået mod medarbejdere på den institution, hvor han var anbragt. 

”Den 32-årige har skabt stor utryghed blandt mange borgere ved at gå ind i deres private hjem og stjæle fra dem på den måde, og jeg er tilfreds med, at han nu har fået en foranstaltningsdom uden længstetid. Efterforskerne har gjort et rigtig godt stykke arbejde med at kæde de mange sager sammen, og det var medvirkende til, at han kunne blive dømt for en række forhold, ” siger senioranklager Jakob Beyer. 

Baggrunden for, at den 32-årige blev dømt til anbringelse, var, at han af Retslægerådet blev erklæret sindssyg i gerningsøjeblikket og mentalt retarderet. 

Han nægtede sig skyldig og tog forbehold for at anke dommen. 

 

Pressekontakt

Senioranklager Jakob Beyer, tlf. 5124 3641
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

21. maj 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for digitale krænkelser af unge piger

Retten i Randers har idømt en 20-årig mand knap to års fængsel for en lang række forsøg på ulovlig tvang samt trusler og blufærdighedskrænkelse af piger og yngre kvinder. Forholdene fandt sted over internettet, primært på Snapchat, og den 20-årige blev desuden kendt skyldig i besiddelse og udbredelse af børnepornografisk materiale.

17. maj 2024

Østjyllands Politi

42-årig mand idømt behandlingsdom for at viderestille myndigheders telefonnumre til sig selv

Retten i Randers har kendt en 42-årig mand skyldig i flere forhold af såkaldt uberettiget udøvelse af offentlig myndighed ved blandt andet at have formået at få viderestillet Psykiatrifondens og Region Midtjyllands telefonnumre til sit eget nummer. Den 42-årige blev ved retten idømt en behandlingsdom.

13. maj 2024

Østjyllands Politi

26-årig idømt 8 års fængsel og udvist efter drabsforsøg

En 26-årig mand blev mandag idømt otte års ubetinget fængsel og udvist for bestandigt for forsøg på manddrab og brandstiftelse ved den 14. marts sidste år at have sat ild på et kollegieværelse i Grenaa, hvor en 19-årig mand befandt sig.