Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

19. marts 2019 08:50

Et års fængsel til bandemedlem fra Trillegården

Et 21-årigt bandemedlem med tilknytning til Trillegården blev mandag idømt et års fængsel for kvalificeret vold i forbindelse med et slagsmål i Ekkodalen i oktober 2018.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Den 21-årige mand er den første af de pt. varetægtsfængslede personer, med relationer til den igangværende konflikt i Aarhus, der har fået dom. Han blev tidligt i konflikten identificeret som værende én af de toneangivende fra Trillegården og blev den 18. februar anholdt på baggrund af en efterforskning af et slagsmål i Ekkodalen, der fandt sted i oktober 2018.

Ved slagsmålet havde den 21-årige medbragt et slagvåben, i form af et vandrør, som han brugte til at overfalde flere personer fra den rivaliserende bande med tilknytning til Kalmargade. Vandrøret blev også brugt til at udøve hærværk mod en bil, der holdt parkeret på stedet.

 

Banderelation skærpede straffen

Da den 21-årige mand er registeret bandemedlem blev han også dømt efter straffelovens § 81a, der giver mulighed for at fordoble straffen, såfremt forholdet er begået i forbindelse med en konflikt.

”Jeg er yderst tilfreds med denne dom. Retten har fulgt min påstand om anvendelsen af straffelovens § 81a og sender med udmålingen af straffen et tydeligt signal om alvoren i den begåede kriminalitet,” siger anklager Jakob Beyer.

Den 21-årige mand ankede dommen på stedet, men han er fortsat varetægtsfængslet.

 

**

 

Pressekontakt

Anklager Jakob Beyer kan kontaktes på telefon 5124 3641.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Tæt lørdagstrafik i Randers forventes i forbindelse med biltræf

Lørdag eftermiddag og aften vil en større gruppe bilentusiaster samle sig i Randers for at dele deres fælles interesse for køretøjer. Østjyllands Politi vil i den forbindelse også være til stede byen for at opretholde trafiksikkerheden. Det er politiets forventning, at der dagen igennem vil være tæt trafik på vejene og forlænget rejsetid i og omkring Randers by.

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.