Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

24. marts 2023 14:47

23-årig mand idømt fængsel og udvisning i narkosag

Dna-spor på en adresse i Ebeltoft var med til at få en 23-årig mand dømt for besiddelse af amfetamin med henblik på videreoverdragelse. Dommen, afsagt torsdag i Retten i Randers, lød på fængsel i to år og ti måneder samt udvisning af landet for bestandig.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

I april 2022 mødte betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje op på en adresse i Ebeltoft efter et tip om, at der var ulovlige stoffer på stedet. 

Under en ransagning fandt betjentene lidt over 600 gram amfetamin gemt i fryseren, og der var også flere små salgsposer, en digitalvægt og en vakuumpakker på stedet. Alt sammen noget, der indikerede, at der blev gjort klar til salg af narkotika. 

En nu 20-årig mand, der boede på adressen, blev anholdt på stedet, mens en 19-årig mand blev anholdt ugen efter. Den videre efterforskning ledte også politiet på sporet af den 23-årige, som dog først blev anholdt i september. 

Det var bl.a. dna-spor fundet på vakuumpakkeren, beskedudvekslinger på en telefon og vidneudsagn, der var med til at koble den 23-årige sammen med amfetaminen. 

 

Udvist trods mange år i Danmark

Den 23-årige er irakisk statsborger, og selvom han har boet i Danmark siden, han var et år, blev han ud over fængselsstraffen idømt udvisning for bestandig. 

”Den 23-årige har er tidligere straffet, og han har også tidligere modtaget en advarsel om udvisning. Det var medvirkende til, at retten vurderede, at han nu skulle udvises af landet efter endt afsoning. Samtidigt viser det også, at besiddelse af hårde stoffer med henblik på salg er en alvorlig form for kriminalitet, som retten slår hårdt ned på, ” siger anklager Louise Bitz Nielsen. 

Den 23-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen. 

De to andre mænd i sagen er tidligere blevet idømt hver to års fængsel. Den 23-årige var den sidste, der manglede at få dom i sagen. 

 

Pressekontakt

Anklager Louise Bitz Nielsen, tlf. 2173 8417
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

1. marts 2024

Østjyllands Politi

18-årig mand idømt fængsel for færdselsdrab på Oddervej

En 18-årig mand er fredag eftermiddag ved Retten i Aarhus blevet idømt 60 dages fængsel for tilbage i august sidste år på Oddervej i Højbjerg at have påkørt en 26-årig kvinde, som efterfølgende afgik ved døden som følge af episoden.

1. marts 2024

Østjyllands Politi

Voldeligt sammenstød i Tilst - ung mand indlagt i kritisk tilstand

Østjyllands Politi modtog torsdag aften en anmeldelse om, at en større gruppe personer havde været involveret i et voldsomt sammenstød ved en tankstation i Tilst. En person var bl.a. blevet påkørt af et køretøj og kommet alvorligt til skade.

29. februar 2024

Østjyllands Politi

Køretøj efterlyses: Ring til politiet, hvis du ser denne bil

I forbindelse med en lang række anmeldelser om tyveri af sidespejle, efterlyser Østjyllands Politi et specifikt udenlandsk køretøj. Det er politiets klare formodning, at det pågældende køretøj har en relation til de mange sidespejlstyverier, der i løbet af den seneste uges tid er blevet begået i forskellige aarhusianske bydele.