Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

28. maj 2020 13:19

Fængselsbetjent idømt fængsel for bestikkelse

En 49-årig mandlig fængselsbetjent er torsdag blevet idømt et års ubetinget fængsel for at have modtaget flere tusinde kroner fra en indsat i Aarhus Arrest mod til gengæld at smugle hash og telefoner ind til ham.

Retten i Aarhus gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Den 49-årige blev dømt for i tre tilfælde i oktober og november sidste år at have taget imod pakker og poser, som blev smidt ind over muren til arresten, hvorefter han afleverede dem til den 27-årige mand, der sad fængslet. Den fjerde gang, der kom en pakke, stod politiet klar, og den 49-årige blev anholdt. 

I Retten i Aarhus erkendte den 49-årige, at havde modtaget kontanter af den indsatte, men forklarede, at han følte sig truet til at gøre, hvad den 27-årige bad ham om. Den forklaring fik dog ikke indflydelse på dommen. 

”Det er helt essentielt, at man i et retssamfund kan stole på, at politi og fængselsansatte ikke lader sig bestikke af kriminelle. Derfor synes jeg, det er en vigtig dom, som sender et signal om, at retten ser med stor alvor på den type kriminalitet, ” siger specialanklager Dorthe Lysgaard. 

 

Taget på fersk gerning

Det var kildeoplysninger, der førte Østjyllands Politi på sporet af den 49-årige, som blev taget på fersk gerning, da han i december endnu en gang havde aftalt et tidspunkt med den indsatte, hvor nogle ukendte personer ville smide en pakke over muren. 

Fængselsbetjenten sørgede for, at han var alene ved muren på det aftalte tidspunkt, men denne gang, blev han overrasket af politiet, som forpurrede leveringen.  Under en ransagning af fængselsbetjentens hjem fandt politiet 37.000 kroner i kontanter, og de penge besluttede retten skulle konfiskeres, da det sandsynligvis er bestikkelsespenge. 

Den 27-årige indsatte er også sigtet i sagen, ligesom en af de mænd, der smed pakkerne over muren, er blevet sigtet. 

Den 49-årige modtog dommen. 

 

Pressekontakt

Specialanklager Dorthe Lysgaard, tlf. 2269 1114 
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

12. maj 2021

Østjyllands Politi

Tre måneders fængsel for vidnetrusler mod politiassistent

En 26-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt tre måneders ubetinget fængsel for vidnetrusler rettet mod en politiassistent og hans familie.

11. maj 2021

Østjyllands Politi

Fire vanvidskøretøjer beslaglagt på tre timer

Èn enkelt færdselsbetjent fra Østjyllands Politi beslaglagde mandag aften fire køretøjer på grund af vanvidskørsel – tre af dem på den samme strækning i Åbyhøj.

11. maj 2021

Østjyllands Politi

Vanvidsbilist fik skærpet straf for at bringe andres liv i fare

En 29-årig mand er blevet idømt et år og fire måneders fængsel og otte års frakendelse af førerretten for vanvidskørsel, hvor han undervejs bragte fire personers liv i fare.