Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

24. august 2023 09:45

Fem anholdt efter uro i Bispehaven

En gruppe unge mænd skabte onsdag aften en del uro i Bispehaven, hvor de blandt andet satte ild til flere containere, barrikaderede vejen og kastede kanonslag efter politiet.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi var talstærkt til stede gennem hele aftenen og natten og anholdt under indsatsen fem personer, der foreløbigt er sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden. 

Uroen begyndte omkring kl. 23.00, og flere patruljer kørte til området i det vestlige Aarhus. Her var der sat flere brændende affaldscontainere ud på Ryhavevej, og kort efter kom der en anmeldelse om en bilbrand på Bispehavevej. 

Patruljerne i området sikrede, at brandvæsnet kunne komme ind i området og slukke brandene. 

Politiets vurdering er, at det var en gruppe på 20-25 personer, der stod bag uroen, der fortsatte indtil omkring kl. 02.00 natten til torsdag. 

 

"Fuldstændigt uacceptabelt"

”Det er fuldstændigt uacceptabelt, at en lille gruppe personer skaber så meget utryghed og uro for borgerne i Bispehaven, og udsætter folk, heriblandt politifolk, for fare ved at påsætte brande og kaste med kanonslag. Vi satte massivt ind derude i aftes og i nat og fik ro på situationen, og vi kommer den kommende tid til at være ekstra til stede i området. Heldigvis er det ikke noget, vi normalt ser i Aarhus, og vi vil ikke finde os i den slags adfærd, ” siger politiinspektør René Raffo. 

Ud over den ekstra tilstedeværelse er Østjyllands Politi nu i gang med at efterforske aftenens hændelser for at finde frem til yderligere gerningsmænd, og hvad de evt. kan sigtes for. 

Derudover vil politiet i samarbejde med Aarhus Kommune se på, hvilke forebyggende indsatser, der skal i spil. 


Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

3. maj 2024

Østjyllands Politi

Midlertidigt militært område på havnen i Aarhus

Østjyllands Politi har truffet afgørelse om at oprette et midlertidigt militært område - også kendt som et MMO - på havnen i Aarhus. MMO'et vil være bevogtet og placeret på et i forvejen aflukket havneområde uden adgang for offentligheden.

29. april 2024

Østjyllands Politi

Stor tillid til politiet og tryghed blandt borgerne i Østjylland

Et stort flertal af borgerne i Østjylland føler sig generelt trygge i deres nabolag, og tilliden til politiet er fortsat meget høj. Det viser den årlige trygheds- og tillidsundersøgelse for 2023, som Justitsministeriet netop har udgivet.

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.