Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

24. august 2023 09:45

Fem anholdt efter uro i Bispehaven

En gruppe unge mænd skabte onsdag aften en del uro i Bispehaven, hvor de blandt andet satte ild til flere containere, barrikaderede vejen og kastede kanonslag efter politiet.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi var talstærkt til stede gennem hele aftenen og natten og anholdt under indsatsen fem personer, der foreløbigt er sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden. 

Uroen begyndte omkring kl. 23.00, og flere patruljer kørte til området i det vestlige Aarhus. Her var der sat flere brændende affaldscontainere ud på Ryhavevej, og kort efter kom der en anmeldelse om en bilbrand på Bispehavevej. 

Patruljerne i området sikrede, at brandvæsnet kunne komme ind i området og slukke brandene. 

Politiets vurdering er, at det var en gruppe på 20-25 personer, der stod bag uroen, der fortsatte indtil omkring kl. 02.00 natten til torsdag. 

 

"Fuldstændigt uacceptabelt"

”Det er fuldstændigt uacceptabelt, at en lille gruppe personer skaber så meget utryghed og uro for borgerne i Bispehaven, og udsætter folk, heriblandt politifolk, for fare ved at påsætte brande og kaste med kanonslag. Vi satte massivt ind derude i aftes og i nat og fik ro på situationen, og vi kommer den kommende tid til at være ekstra til stede i området. Heldigvis er det ikke noget, vi normalt ser i Aarhus, og vi vil ikke finde os i den slags adfærd, ” siger politiinspektør René Raffo. 

Ud over den ekstra tilstedeværelse er Østjyllands Politi nu i gang med at efterforske aftenens hændelser for at finde frem til yderligere gerningsmænd, og hvad de evt. kan sigtes for. 

Derudover vil politiet i samarbejde med Aarhus Kommune se på, hvilke forebyggende indsatser, der skal i spil. 


Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

21. maj 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for digitale krænkelser af unge piger

Retten i Randers har idømt en 20-årig mand knap to års fængsel for en lang række forsøg på ulovlig tvang samt trusler og blufærdighedskrænkelse af piger og yngre kvinder. Forholdene fandt sted over internettet, primært på Snapchat, og den 20-årige blev desuden kendt skyldig i besiddelse og udbredelse af børnepornografisk materiale.

17. maj 2024

Østjyllands Politi

42-årig mand idømt behandlingsdom for at viderestille myndigheders telefonnumre til sig selv

Retten i Randers har kendt en 42-årig mand skyldig i flere forhold af såkaldt uberettiget udøvelse af offentlig myndighed ved blandt andet at have formået at få viderestillet Psykiatrifondens og Region Midtjyllands telefonnumre til sit eget nummer. Den 42-årige blev ved retten idømt en behandlingsdom.

13. maj 2024

Østjyllands Politi

26-årig idømt 8 års fængsel og udvist efter drabsforsøg

En 26-årig mand blev mandag idømt otte års ubetinget fængsel og udvist for bestandigt for forsøg på manddrab og brandstiftelse ved den 14. marts sidste år at have sat ild på et kollegieværelse i Grenaa, hvor en 19-årig mand befandt sig.