Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

28. maj 2020

Hashkøbere dømt i stor narkosag

Særlig Efterforskning Vest har nu indledt retssagerne mod en række Esbjerg-borgere, der har købt hash gennem såkaldte narkotelefoner, og foreløbigt er 18 forskellige personer blevet dømt i den omfattende sag, der har rod i bandemiljøet.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

I februar sidste år slog politi-enheden Særlig Efterforskning Vest i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi til mod den organiserede hashhandel i Esbjerg og anholdt 25 personer i byens bandemiljø.

 

Flere af disse blev varetægtsfængslet efter aktionen. Under aktionen blev der fundet en række narkotelefoner, som folk har kunnet skrive og ringe til for at få leveret stoffer af hashbude. 

 

Over 1000 købere fundet

Ved hjælp af telefonerne har politiet fundet frem til over 1000 forskellige borgere, som er sigtet for at have købt hash. De seneste dage har en del af de personer, der har købt over 100 gram hash, været i retten, og det har altså foreløbigt ført til, at 18 personer er blevet idømt mellem syv og 20 dages betinget fængsel. 

”Det er borgere i alle aldre og med vidt forskellig baggrund, som er blevet dømt for at have købt hash via telefonerne, og som dermed har understøttet det lokale bandemiljø økonomisk”, siger anklager Morten Rasmussen fra Særlig Efterforskning Vest. 

Den kommende tid vil endnu flere købere få deres sag afgjort. De varetægtsfængslede er blevet løsladt, men sigtelserne er opretholdt, og tiltale er undervejs. 

 

Pressekontakt

Morten Rasmussen, anklager i Særlig Efterforskning Vest, tlf.  5338 8086
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

12. august 2020

Østjyllands Politi

Dømt for at sætte ild til overbos lejlighed

En 30-årig mand er onsdag ved Retten i Aarhus blevet dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid, for at have sat ild til sin kvindelige overbos lejlighed, så hun måtte løbe ud fra lejligheden og fik flere forbrændinger.

10. august 2020

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi fortsætter øget patruljering og tilsyn

Østjyderne har generelt været gode til at holde afstand i sommervarmen, men Østjyllands Politi fortsætter tilsyn og øget patruljering de kommende dage.

8. august 2020

Østjyllands Politi

Saksild Strand bliver nyt hotspot

Østjyllands Politi opretter et fjerde hotspot.

Afvis cookies