Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

18. april 2023 13:27

Idømt fængsel for at ruske baby

En 32-årig mand blev ved Retten i Randers idømt en ubetinget fængselsstraf på et år og ti måneder for at have været alt for voldsom over sin få måneder gamle søn, der fik livstruende skader.

Retten i Randers gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

I maj 2022 blev en sundhedsplejerske bekymret for den fem måneder gamle dreng under et besøg hos forældrene i deres hjem i en by tæt på Randers. Han havde et unormalt stort hoved, og da han efterfølgende blev scannet på sygehuset, viste det sig, at han havde nogle alvorlige blødninger i hjernen, som han blev akut behandlet for.

Lægerne vurderede, at der både var nye og lidt ældre blødninger, og derudover konstaterede de, at barnet også havde brækket et lårben. Skader, som barnet ikke selv kunne have påført sig.

Sagen blev anmeldt til Østjyllands Politi, der startede en efterforskning op for at finde frem til, hvad der var sket, og hvem der eventuelt havde påført barnet skaderne. 

Imens blev forældre og barn overført til familieinstitutionen Bethesda. Under opholdet bed faren drengen i kinden, så han fik et tydeligt bidemærke. Det førte til, at politiet anholdt den 32-årige, der efterfølgende blev varetægtsfængslet i sagen. 

 

Lægerapporter og vidneudsagn var afgørende

Under den indledende efterforskning forklarede den 32-årige, at han måske havde været lidt voldsom, når han skulle få barnet til at bøvse, og moren forklarede også, at hun havde set den 32-årige håndtere babyen voldsomt for at få ham til at bøvse, og at hun flere gange havde bedt ham være mere forsigtig. 

Fredag faldt der så dom i Retten i Randers, hvor den 32-årige altså blev idømt ubetinget fængsel i et år og ti måneder.  

”Det er en ulykkelig sag for alle involverede, men det kunne have gået endnu mere galt, for ifølge lægerne har barnet været i akut livsfare. Den 32-årige har ikke rusket barnet i ond hensigt, men han var alt, alt for voldsom i sin håndtering af et meget lille og skrøbeligt barn, og han havde fået flere advarsler om, at det var for hårdhændet. Retten vurderede ligesom anklagemyndigheden, at han var skyldig i grov og livsfarlig vold, blandt andet på grund af de lægerapporter og vidneudsagn, der blev fremlagt, ” siger specialanklager Lisbeth Weiss Petersen.  

I retten nægtede den 32-årige at have nogen som helst kendskab til, hvordan skaderne på sønnen kunne være opstået. Han har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen. 

 

Pressekontakt

Specialanklager Lisbeth Weiss Petersen, tlf. 5164 6913

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. februar 2024

Østjyllands Politi

Køretøj efterlyses: Ring til politiet, hvis du ser denne bil

I forbindelse med en lang række anmeldelser om tyveri af sidespejle, efterlyser Østjyllands Politi et specifikt udenlandsk køretøj. Det er politiets klare formodning, at det pågældende køretøj har en relation til de mange sidespejlstyverier, der i løbet af den seneste uges tid er blevet begået i forskellige aarhusianske bydele.

24. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. februar 2024

Østjyllands Politi

Indbrud blev til røveri: 47-årig idømt to års fængsel

En 47-årig mand blev ved Retten i Aarhus idømt to års fængsel for tre indbrud, hvoraf det ene udviklede sig til et røveri.