Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

12. juli 2019 11:52

Anholdt med pistol i bilen – dømt til flere års fængsel

En 33-årig mand fra Randers blev fredag i Retten i Randers idømt fængsel i tre år og ti måneder for at have været i besiddelse af en pistol og ammunition på et offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Han blev anholdt en tidlig morgen den 4. januar i år, mens han var ved at skifte hjul på sin bil, der holdt parkeret på Mariagervej i Randers.  En patrulje opdagede tilfældigvis den 33-årige, som var eftersøgt, da han manglede at afsone tre måneders fængsel. Betjentene anholdt derfor manden, og da han er kendt for flere tyveriforhold, valgte de også at ransage bilen. I den fandt de en taske med en pistol og ni skarpe patroner. 

I retten erkendte den 33-årige, at det var hans pistol, og i dommen lagde retten vægt på, at han også tidligere var dømt for et lignende forhold. Oveni dommen for besiddelsen af skydevåben blev den 33-årige også dømt for en lang række tyverier, indbrud og færdselsforseelser. Over 50 forhold blev det til. 

Senioranklager Jakob Beyer er tilfreds med dommen. 

”Dommen viser, at der bliver slået hårdt ned på besiddelse af skydevåben på offentlige steder, og det er klart, at dommen bliver ekstra streng, når der er tale om et gentagelsestilfælde,” siger Jakob Beyer. 

Den 33-årige erkendte sin skyld og modtog dommen. 

 

Pressekontakt

Senioranklager Jakob Beyer, tlf. 5124 3641 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.

6. april 2024

Østjyllands Politi

Vidner søges: Politiet efterforsker voldsomt overfald i Aarhus

Østjyllands Politi leder p.t. efter to gerningsmænd til et voldsomt overfald lørdag formiddag i Aarhus C, hvor en 35-årig mand blev slået i hovedet med et slagvåben.