Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

24. maj 2022 08:48

Havde gevær i skuffen – idømt to et halvt års fængsel

Tre en halv måned efter, at Østjyllands Politi fandt et oversavet jagtgevær hos en 66-årig mand i Randers, blev han idømt to et halvt års ubetinget fængsel.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Den 3. februar om formiddagen fik politiet en anmeldelse om, at den 66-årige var påvirket af stoffer, og at han skulle være i besiddelse af et skydevåben i sit hjem i Randers NØ. 

Flere patruljer kørte til adressen, hvor de befandt sig uden for bygningen i flere timer, indtil de fik kontakt til den 66-årige, der endte med frivilligt at gå ud af lejligheden og lade sig anholde. 

Mandens hjem blev ransaget, og i en kommodeskuffe fandt politiet et oversavet jagtgevær og tilhørende patroner. Under afhøringen af den 66-årige forklarede han, at han havde haft geværet liggende i mange år, og at han på et tidspunkt også havde været udenfor for at prøve at skyde med det. 

 

Skiftede forklaring i retten

Den 66-årige blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet, og den 18. maj blev han så dømt for besiddelse af skydevåben i det offentlige rum under særligt skærpende omstændigheder. 

I retten erkendte den 66-årige at have haft geværet i sit hjem, men nægtede nu, at han skulle have haft det med udenfor og forklarede, at han ikke kunne huske, at han skulle have sagt det til politiet. 

Den forklaring fandt retten dog ikke troværdig, og han blev derfor dømt for efter anklageskriftet. 

”Retten ser med stor alvor på besiddelse af skydevåben, og det er en skærpende omstændighed, når man bruger dem i det offentlige rum. Jeg er tilfreds med, at retten fulgte anklagemyndighedens strafpåstand, og at politiet har fået fjernet et farligt skydevåben, ” siger senioranklager Jakob Beyer. 

Den 66-årige modtog dommen og blev kørt direkte til afsoning af fængselsstraffen. 

 

Pressekontakt

Senioranklager Jakob Beyer, tlf. 5124 3641
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

29. juni 2022

Østjyllands Politi

Havde 123.000 kroner i bilen - dømt for narkohandel

En 35-årig mand blev tirsdag i Retten i Randers idømt tre års ubetinget fængsel for at have solgt mindst et kilo amfetamin.

24. juni 2022

Østjyllands Politi

Ung mand idømt tre års fængsel for afpresning og trusler

En 19-årig mand er blevet idømt tre års ubetinget fængsel i Retten i Randers, hvor han bl.a. blev dømt for vold, røveri, trusler og grove tilfælde af afpresning mod flere personer og for vidnetrusler mod et familiemedlem.

24. juni 2022

Østjyllands Politi

20-årig mand tiltalt for drab på ung mand i Viby

Anklagemyndigheden har rejst tiltale for manddrab mod en 20-årig mand, som ifølge anklageskriftet stak en 18-årig mand ihjel på gaden i Viby sidste år.

Forslag