Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

22. maj 2020 15:19

Mand dømt for at besidde oversavet jagtgevær

En 42-årig mand fra Randers blev fredag idømt ubetinget fængsel i to år og tre måneder for at have været i besiddelse af et oversavet jagtgevær, som blev fundet i en taske i vejkanten.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Det var i maj sidste år, at en medarbejder fra Vejdirektoratet fandt en sportstaske med geværet ved Nordjyske Motorvej omkring Randers NV. Ud over skydevåbnet lå der også en del ammunition i tasken, og politiet gik nu i gang med et større opsporingsarbejde for at finde frem til, hvordan geværet var havnet i grøften. 

Det lykkedes at finde frem til den oprindeligt registrerede ejer af geværet, og politiet kom i kontakt med yderligere to personer, som havde haft geværet, før det blev savet over. Alle tre viste sig at være jægere, der havde brugt våbnet til jagt. 

 

Til sidst nåede efterforskerne frem til den 42-årige mand, og hans dna viste sig at sidde på en plasticpose, der lå i tasken. Den 42-årige, der ikke har jagttegn, fortalte i retten, at han havde købt geværet oversavet, og at han ikke vidste, hvordan det pludseligt var havnet i vejkanten. 

 

Uforsigtighed var skærpende

Retten fandt det ikke bevist, at den 42-årige selv havde smidt sportstasken med våbnet, men han blev dømt for at have været i besiddelse af et skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. 

”Retten vurderede, at det var særligt skærpende, at han havde opbevaret et farligt, ulovligt skydevåben så skødesløst, og at hans uforsigtighed var med til, at det endte på et offentligt frit tilgængeligt sted. Den 42-årige har ikke tidligere domme i lignende sager, og den her sag er et eksempel på, hvor alvorligt retten ser på besiddelse af skydevåben, ” siger specialanklager i sagen Jan Østergaard. 

En søn til den 42-årige blev i februar dømt for kortvarigt at have været i besiddelse af skydevåbnet, mens det har ligget på farens adresse. 

Den 42-årige ankede dommen til formildelse. 

Pressekontakt

Specialanklager Jan Østergaard, tlf. 5146 3837

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Tæt lørdagstrafik i Randers forventes i forbindelse med biltræf

Lørdag eftermiddag og aften vil en større gruppe bilentusiaster samle sig i Randers for at dele deres fælles interesse for køretøjer. Østjyllands Politi vil i den forbindelse også være til stede byen for at opretholde trafiksikkerheden. Det er politiets forventning, at der dagen igennem vil være tæt trafik på vejene og forlænget rejsetid i og omkring Randers by.

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.