Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

15. april 2021 08:14

Nærpolitiet i Odder udvider og flytter i nye lokaler

Som følge af den nye politiske flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden kommer der flere betjente på politistationen i Odder, der samtidig flytter i nye lokaler og udvider åbningstiderne.

Odder nærpoliti

Et af flerårsaftalens grundelementer er gennemførelse af en nærhedsreform af politiet. Nærhedsreformen skal styrke politiets tilstedeværelse med flere beredskabspatruljer, flere lokalbetjente og nye nærpolitienheder.

”Flerårsaftalen har blandt andet til formål at bringe politiet tættere på borgerne. Politiet skal være nærværende og langt mere til stede lokalt, og de ressourcer og kompetencer, politiet råder over, skal i højere grad bruges tæt på borgerne i politikredsene,” siger politidirektør Kirsten Dyrman.

I Østjyllands politikreds er der på nuværende tidspunkt, foruden hovedstationen i Aarhus og stationerne i Aarhus Vest, Randers og Grenaa, seks nærstationer fordelt over hele Østjylland samt en landbetjent på Samsø.

 

Flere betjente i Odder

Det vil der også være fremadrettet, men på nærpolitistationen i Odder vil antallet af betjente blive øget fra de nuværende tre til fem, og åbningstiden bliver udvidet fra 10 til 25 timer om ugen. Samtidig flytter nærpolitiet fra de nuværende lokaler på Rådhusgade 40 til nye lokaler på byens rådhus.

”Det lokale handlerum til at træffe beslutninger tættere på borgerne skal styrkes, hvilket efter min opfattelse sker blandt andet ved etablering af den nye politistation i Odder. Samtidig rykker vi helt tæt på vores meget vigtige samarbejdspartner, Odder Kommune, og vi glæder os til det fortsatte, tætte samarbejde,” siger Kirsten Dyrman.

Hvis alt går som planlagt, er forventningen, at nærpolitiet i Odder vil være klar til at byde borgerne indenfor i den nye nærpolitistation i løbet af august 2021.

 

Politistationer i Østjylland

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Tæt lørdagstrafik i Randers forventes i forbindelse med biltræf

Lørdag eftermiddag og aften vil en større gruppe bilentusiaster samle sig i Randers for at dele deres fælles interesse for køretøjer. Østjyllands Politi vil i den forbindelse også være til stede byen for at opretholde trafiksikkerheden. Det er politiets forventning, at der dagen igennem vil være tæt trafik på vejene og forlænget rejsetid i og omkring Randers by.

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.