Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

23. marts 2023 09:23

Ni års fængsel og udvisning: Solgte 13 kilo kokain

Under en ransagning på en landejendom i marts sidste år fandt politiet en stor mængde narko og emballage gemt i en staldbygning syd for Aarhus. Tirsdag, cirka et år efter fundet, blev en 21-årig mand dømt for narkosalg og idømt ni års ubetinget fængsel og udvisning.

Retten i Aarhus gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Det var et tip, der ledte til, at Østjyllands Politis specialpatrulje den 17. marts aflagde et besøg på landejendommen, hvor ejeren havde lejet staldbygningen ud til en 21-årig mand.

 

I stalden fandt betjentene med hjælp fra narkohunde et par flyttekasser, hvori der lå omkring et kilo MDMA og nogle hundrede gram kokain og hash. Derudover lå der også emballage til indpakning af en større mængde kokain. 

Mens politiet var på stedet, ankom den 21-årige lejer tilfældigvis, og han blev hurtigt anholdt og dagen efter varetægtsfængslet. 

 

Fandt flere hundredetusinde kroner

Den 21-åriges lejlighed i Viby blev også ransaget, og her fandt politiet i et pengeskab lidt over 300.000 kroner i kontanter, som ligesom stofferne blev beslaglagt. 

Den videre efterforskning stod Organiseret Kriminalitet i Østjyllands Politi for, og tirsdag faldt der så dom i sagen. 

”Retten var enig i anklagemyndighedens vurdering af, at den 21-årige har haft en betydelig rolle og altså ikke har været en lille fisk i forhold til narkohandlen. Baseret på emballagen og kontanterne, som politiet fandt, var vurderingen, at den 21-årige har solgt mindst 13 kilo kokain og et kilo MDMA, og det var primært det, der udløste den lange fængselsstraf, ” siger specialanklager Dorthe Lysgaard. 

Den 21-årige, der er afghansk statsborger, blev ud over de ni års fængsel idømt udvisning af Danmark med indrejseforbud i 12 år. 

Han tog betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

 

Pressekontakt

Specialanklager Dorthe Lysgaard, tlf. 2269 1114
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

4. juni 2023

Østjyllands Politi

Gerningsmand til knivstikkeri udfundet

Efter intensiv efterforskning er den mulig gerningsmand til knivstikkeri anholdt.

3. juni 2023

Østjyllands Politi

Overfald efterforskes som drabsforsøg

Østjyllands Politi har siden kl. 00.10 efterforsket et overfald i mod to personer på Langenæs Allé i Aarhus

2. juni 2023

Østjyllands Politi

Tyv bed betjent i armen: Idømt 5 måneders fængsel

Da en 22-årig cykeltyv i april blev anholdt i Aarhus, kvitterede han med at bide en betjent hårdt i armen – torsdag blev han ved Retten i Aarhus idømt fem måneders fængsel.

Forslag