Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

29. september 2022 21:24

Øget røgudvikling ved siloen på Studstrupværket

Her følger seneste nyt om branden i en silo ved Studstrupværket.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

I forbindelse med branden på Studstrupværket har myndighederne besluttet at anvende en ny taktik i brandbekæmpelsen. Derfor er der en risiko for, at der fra torsdag aften vil kunne udvikles en større røgkoncentration end hidtil. Der er fortsat ingen målelig sundhedsfare for borgerne. Brandvæsnet foretager løbende målinger af røgen i de berørte områder, og situationen følges tæt af myndighederne. Vindretningen i aften og i nat fører røgen ind over store dele af Århus, samt byerne Løgten, Skødstrup, Hjortshøj, Lystrup, Egå og Skæring.

 

 

Ved tegn på sygdom – kontakt egen læge eller Lægevagten

Det kan generelt være sundhedsskadeligt at indånde for meget røg, særligt for personer med lungesygdomme. Der er konstateret ubehag i form af kvalme og hovedpine hos borgere i de berørte områder. Hvis man oplever ubehag, skal man gå inden døre, lukke vinduerne og huske at slukke for ventilationen. Hvis man udvikler tegn på sygdom, fx vejrtrækningsbesvær, skal man kontakte egen læge eller Lægevagten.
 
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

8. december 2023

Østjyllands Politi

Østjyske initiativer skal bekæmpe slægtsbaseret kriminalitet

På baggrund af ny indsigt fra et igangværende forskningsprojekt iværksætter Aarhus Kommune og Østjyllands Politi i et tæt samarbejde tre konkrete initiativer, som er målrettet slægtsbaseret kriminalitet. Der er tale om en indsats mod kriminalitet, som går i arv fra generation til generation, hvor enkeltfamilier fylder massivt i både politiets sigtelsestal og de kommunale udgifter.

7. december 2023

Østjyllands Politi

Tre mænd tiltalt for snyd med spilgevinster og bedrageri i millionklassen

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod tre mænd i alderen 27-39 år for i april 2023 at have svindlet med spilgevinster for flere millioner kroner. Svindlen har fundet sted i et supermarked i Tranbjerg nær Aarhus.

6. december 2023

Østjyllands Politi

45-årig mand dømt for at dræbe sin mor

Onsdag blev en 45-årig mand ved Retten i Aarhus idømt anbringelse uden længstetid på en psykiatrisk afdeling for i februar at have dræbt sin 65-årige mor ved at stikke hende i halsen med en kniv.