Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

17. december 2020 10:16

Østjyllands Politi ser med stor alvor på ulovlig brug af fyrværkeri

Onsdag aften blev en patrulje fra Østjyllands Politi beskudt af fyrværkeri i det vestlige Aarhus, hvorfra politiet også modtog otte anmeldelser om ulovlig brug af fyrværkeri. Det får nu politiet til at øge patruljeringen i området.

Tænk dig om, inden du fyrer af

Onsdag aften kl. 19.50 blev en patruljebil fra Østjyllands Politi beskudt med fyrværkeri, da den kørte rundt i området ved Rymarken i Aarhus Vest. En handling der vækker vrede og harme hos chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen:

”Det er fuldstændig uacceptabelt, at vores betjente ikke kan få lov til at passe deres arbejde, uden at det er med livet som indsats. Straffeloven er for nylig blevet suppleret med en bestemmelse, der gør, at straffen er blevet skærpet med en tredjedel, så det er noget, vi slår hårdt ned på,” siger han.

 

Øget patruljering

Det lykkedes i aftes ikke politiet at finde frem til, hvem der havde affyret fyrværkeri mod patruljebilen, men episoden får nu Østjyllands Politi til at øge patruljeringen i det vestlige Aarhus.

”I løbet af onsdag aften fik vi otte anmeldelser om, at der blev affyret fyrværkeri i det vestlige Aarhus, og at der i nogle tilfælde også blev skudt efter bygninger, biler og andre mennesker. Det er slet ikke lovligt at fyre fyrværkeri af endnu, så nu øger vi vores tilstedeværelse i området, så vi kan få sat en stopper for den ulovlige brug af fyrværkeri,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Selvom det siden i tirsdags har været muligt at købe fyrværkeri, er det kun lovligt at fyre det af i perioden fra den 27. december til og med den 1. januar.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

1. marts 2021

Østjyllands Politi

Dømt: Mobiltelefon afslørede narkohandler

En 22-årig mand blev i Retten i Aarhus idømt ubetinget fængsel i to år og tre måneder for af flere omgange at have købt kokain for at videresælge det.

26. februar 2021

Østjyllands Politi

Gemte gevær og narko i lejlighed – idømt flere års fængsel

En 41-årig mand er ved Retten i Randers blevet idømt to et halvt års ubetinget fængsel for at have været i besiddelse af et oversavet jagtgevær i sin lejlighed i Randers.

26. februar 2021

Østjyllands Politi

30-årig narkohandler dømt: Solgte på Snapchat

En 30-årig mand blev i januar afsløret som narkohandler, da han via Snapchat forsøgte at sælge hash til det, der viste sig at være en betjent.