Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

16. januar 2020

Omfattende indsmugling af kokain fra Danmark til Norge

Særlig Efterforskning Vest (SEV) har, i samarbejde med det norske politis specialenhed Kripos, gennemført en længerevarende international efterforskning målrettet omfattende indsmugling af kokain fra Danmark til Norge.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

I forbindelse med efterforskningen er der i Norge beslagslaglagt en større mængde kokain, som er indsmuglet fra Danmark. I den forbindelse er der onsdag den 15. januar gennemført en koordineret anholdelses- og ransagningsaktion i henholdsvis Norge og i Danmark.

I Danmark er aktionerne foregået i Sydøstjylland, i Horsens og Brædstrup-området, hvor Særlig Efterforskning Vest har gennemført syv ransagninger og anholdt to danske mænd som begge er 28 år gamle. De sigtes begge for indsmugling af en større mængde kokain.

Begge mænd fremstilles torsdag kl. 09.00 i grundlovsforhør i Retten i Horsens. I Norge er der foretaget anholdelse af en dansk mand på 49 år, som fremstilles i Norge med henblik på fængsling. Han sigtes ligeledes for indsmugling af kokain.

”Særlig Efterforskning Vest har til formål at bekæmpe international og grænseoverskridende kriminalitet. Det er denne sag et godt eksempel på, hvor vi, på baggrund af et tæt og konstruktivt samarbejde med norsk politi, har fået beslaglagt en stor mængde kokain og foretaget flere anholdelser i både Norge og Danmark”, siger politiinspektør for Særlig Efterforskning Vest Brian Voss Olsen.

Fremstillingerne i Horsens forventes afholdt for lukkede døre, hvorfor der er ikke er yderligere oplysninger i sagen.

 

Pressemeddelelse fra Kripos kan læses her

 

**

Pressekontakt

Politiinspektør Brian Voss Olsen, telefon 5130 9214

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

20. februar 2020

Østjyllands Politi

Politienhed anholder fem i narkoaktion

Fem personer blev torsdag anholdt i en større koordineret aktion, hvor betjente fra enheden Særlig Efterforskning Vest slog til mod seks forskellige adresser i Nordjylland, Midt- og Vestjylland og i Østjylland.

20. februar 2020

Østjyllands Politi

34-årig mand dømt for vold og voldtægt

En 34-årig mand blev torsdag ved Retten i Aarhus idømt to år og ni måneders fængsel for at have voldtaget en 25-årig kvinde og for i to tilfælde at have begået vold mod en 31-årig kvinde. Begge kvinder var han på gerningstidspunktet kærester med.

20. februar 2020

Østjyllands Politi

Erkendte 114 bedrageriforhold og skal nu 2½ år i fængsel

En 34-årig mand fra Sjælland skal tilbringe de næste 2½ år i fængsel, efter han torsdag i Retten i Randers erkendte 114 gange at have snydt og bedraget tæt på lige så mange privatpersoner og i fire tilfælde også hoteller.

Afvis cookies