Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

16. januar 2020 08:15

Omfattende indsmugling af kokain fra Danmark til Norge

Særlig Efterforskning Vest (SEV) har, i samarbejde med det norske politis specialenhed Kripos, gennemført en længerevarende international efterforskning målrettet omfattende indsmugling af kokain fra Danmark til Norge.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

I forbindelse med efterforskningen er der i Norge beslagslaglagt en større mængde kokain, som er indsmuglet fra Danmark. I den forbindelse er der onsdag den 15. januar gennemført en koordineret anholdelses- og ransagningsaktion i henholdsvis Norge og i Danmark.

I Danmark er aktionerne foregået i Sydøstjylland, i Horsens og Brædstrup-området, hvor Særlig Efterforskning Vest har gennemført syv ransagninger og anholdt to danske mænd som begge er 28 år gamle. De sigtes begge for indsmugling af en større mængde kokain.

Begge mænd fremstilles torsdag kl. 09.00 i grundlovsforhør i Retten i Horsens. I Norge er der foretaget anholdelse af en dansk mand på 49 år, som fremstilles i Norge med henblik på fængsling. Han sigtes ligeledes for indsmugling af kokain.

”Særlig Efterforskning Vest har til formål at bekæmpe international og grænseoverskridende kriminalitet. Det er denne sag et godt eksempel på, hvor vi, på baggrund af et tæt og konstruktivt samarbejde med norsk politi, har fået beslaglagt en stor mængde kokain og foretaget flere anholdelser i både Norge og Danmark”, siger politiinspektør for Særlig Efterforskning Vest Brian Voss Olsen.

Fremstillingerne i Horsens forventes afholdt for lukkede døre, hvorfor der er ikke er yderligere oplysninger i sagen.

 

**

Pressekontakt

Politiinspektør Brian Voss Olsen, telefon 5130 9214

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Tæt lørdagstrafik i Randers forventes i forbindelse med biltræf

Lørdag eftermiddag og aften vil en større gruppe bilentusiaster samle sig i Randers for at dele deres fælles interesse for køretøjer. Østjyllands Politi vil i den forbindelse også være til stede byen for at opretholde trafiksikkerheden. Det er politiets forventning, at der dagen igennem vil være tæt trafik på vejene og forlænget rejsetid i og omkring Randers by.

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.