Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

16. januar 2020 08:15

Omfattende indsmugling af kokain fra Danmark til Norge

Særlig Efterforskning Vest (SEV) har, i samarbejde med det norske politis specialenhed Kripos, gennemført en længerevarende international efterforskning målrettet omfattende indsmugling af kokain fra Danmark til Norge.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

I forbindelse med efterforskningen er der i Norge beslagslaglagt en større mængde kokain, som er indsmuglet fra Danmark. I den forbindelse er der onsdag den 15. januar gennemført en koordineret anholdelses- og ransagningsaktion i henholdsvis Norge og i Danmark.

I Danmark er aktionerne foregået i Sydøstjylland, i Horsens og Brædstrup-området, hvor Særlig Efterforskning Vest har gennemført syv ransagninger og anholdt to danske mænd som begge er 28 år gamle. De sigtes begge for indsmugling af en større mængde kokain.

Begge mænd fremstilles torsdag kl. 09.00 i grundlovsforhør i Retten i Horsens. I Norge er der foretaget anholdelse af en dansk mand på 49 år, som fremstilles i Norge med henblik på fængsling. Han sigtes ligeledes for indsmugling af kokain.

”Særlig Efterforskning Vest har til formål at bekæmpe international og grænseoverskridende kriminalitet. Det er denne sag et godt eksempel på, hvor vi, på baggrund af et tæt og konstruktivt samarbejde med norsk politi, har fået beslaglagt en stor mængde kokain og foretaget flere anholdelser i både Norge og Danmark”, siger politiinspektør for Særlig Efterforskning Vest Brian Voss Olsen.

Fremstillingerne i Horsens forventes afholdt for lukkede døre, hvorfor der er ikke er yderligere oplysninger i sagen.

 

Pressemeddelelse fra Kripos kan læses her

 

**

Pressekontakt

Politiinspektør Brian Voss Olsen, telefon 5130 9214

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

28. september 2020

Østjyllands Politi

Aarhusianerne kører fortsat over for gult

Alt for mange aarhusianere kører hver dag over for gult lys - og det kan aflæses i ulykkesstatistikken.

26. september 2020

Østjyllands Politi

21-årig mand dræbt af skud i Aarhus

Østjyllands Politi fik fredag kl. 19.31 en anmeldelse om, at en 21-årig mand var ramt af skud ved Kappelvænget i Aarhus V. Den 21-årige blev kørt på skadestuen, men han afgik kort efter ved døden.

26. september 2020

Østjyllands Politi

Efter bevidst påkørsel i Viby: 24-årig mand anholdt

En 24-årig mand blev fredag anholdt og sigtet for forsøg på grov vold, ulovlig våbenbesiddelse og vold efter et overfald på en tankstation på Ormslevvej i Viby den 7. september 2020.