Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

30. september 2022 09:44

Kraftig røgudvikling: Særligt udsatte borgere opfordres til at søge væk

Slukningsarbejdet ved siloen på Studstrupværket medfører fra fredag morgen kraftig røgudvikling. Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne, at særligt udsatte borgere i Løgten, Skødstrup, Studstrup, Skæring og Hjortshøj finder et andet sted at opholde sig, mens slukningsarbejdet står på.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Særligt udsatte borgere betegnes i denne sammenhæng som:

Børn og voksne med lunge- og luftvejssygdomme – herunder astma og KOL
Børn og voksne med hjertekar-sygdomme

Årsagen til opfordringen om at søge væk er, at indånding af røg kan resultere i forværring af hjertekar- eller lungesygdomme. 

 

Opfordring til pårørende

Har du pårørende i risikogruppen, der ikke selv kan køre væk fra de pågældende områder, opfordres du til at hente dem.  Borgere i risikogruppen, der modtager hjemmehjælp, vil blive kontaktet direkte af Aarhus Kommune. 

De borgere i risikogruppen, der modtager hjemmepleje og ikke har mulighed for at blive hentet af pårørende, vil blive tilbudt at blive flyttet af Aarhus Kommune med hjælp fra bl.a. Region Midtjylland. 

Borgere, som fx er sengeliggende og ikke kan transporteres med taxa eller anden siddende transport, vil blive hentet i regionens sygetransporter. Disse sårbare borgere vil blive indlogeret på plejehjem. 

 

Bliver du generet af røgen - så luk døre, vinduer og ventilation

Hører man ikke til gruppen af særligt udsatte, kan man for nuværende fortsat bevæge sig rundt i det fri og opholde sig i sit hjem, da der ikke vurderes at være en sundhedsrisiko for folk, der ikke er i risikogruppen. 

Bliver man generet af røgen, opfordres man til at søge indenfor og lukke vinduer, døre og slukke ventilationsanlæg. 

Hvis man får sygdomssymptomer efter at have været i røgen, skal man kontakte egen læge eller vagtlægen. Kontakt kun alarmcentralen ved sværere symptomer. 

Der vil løbende blive kommunikeret ud til de berørte borgere om situationen. Vi opfordrer folk i Østjylland til løbende at følge myndighedernes kommunikation. 

De relevante myndigheder afholder fredag kl. 13.00 et kort pressemøde ved hovedindgangen på politigården på Ridderstræde 1 i Aarhus C. 

 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

2. december 2022

Østjyllands Politi

Forstærket indsats mod indbrud i julemåneden

Antallet af anmeldelser om indbrud tog under corona et markant dyk, da mange arbejdede hjemme. Med mørkere dage på vej og et mere normalt hverdagsliv er bekymringen, at indbrudstallene igen kan stige. Derfor styrker Østjyllands Politi nu indsatsen mod indbrudstyve yderligere.

1. december 2022

Østjyllands Politi

37-årig mand dømt: Hjalp med at skaffe lig af vejen

En 37-årig mand blev ved torsdag ved retten i Randers idømt seks måneders fængsel for at have hjulpet til med at skjule liget af den 40-årige mand, der i juli blev dræbt på Djursland. Derudover blev han dømt for at have medvirket til brandstiftelse og bortskaffelse af beviser, da den dræbtes bil blev sat i brand.

28. november 2022

Østjyllands Politi

Læge tiltalt for endnu en krænkelse

En 30-årig læge, der oprindeligt var tiltalt for at have krænket tre kvindelige patienter, er nu blevet tiltalt for at have blufærdighedskrænket en fjerde kvinde.

Forslag