Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

30. september 2022 09:44

Kraftig røgudvikling: Særligt udsatte borgere opfordres til at søge væk

Slukningsarbejdet ved siloen på Studstrupværket medfører fra fredag morgen kraftig røgudvikling. Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne, at særligt udsatte borgere i Løgten, Skødstrup, Studstrup, Skæring og Hjortshøj finder et andet sted at opholde sig, mens slukningsarbejdet står på.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Særligt udsatte borgere betegnes i denne sammenhæng som:

Børn og voksne med lunge- og luftvejssygdomme – herunder astma og KOL
Børn og voksne med hjertekar-sygdomme

Årsagen til opfordringen om at søge væk er, at indånding af røg kan resultere i forværring af hjertekar- eller lungesygdomme. 

 

Opfordring til pårørende

Har du pårørende i risikogruppen, der ikke selv kan køre væk fra de pågældende områder, opfordres du til at hente dem.  Borgere i risikogruppen, der modtager hjemmehjælp, vil blive kontaktet direkte af Aarhus Kommune. 

De borgere i risikogruppen, der modtager hjemmepleje og ikke har mulighed for at blive hentet af pårørende, vil blive tilbudt at blive flyttet af Aarhus Kommune med hjælp fra bl.a. Region Midtjylland. 

Borgere, som fx er sengeliggende og ikke kan transporteres med taxa eller anden siddende transport, vil blive hentet i regionens sygetransporter. Disse sårbare borgere vil blive indlogeret på plejehjem. 

 

Bliver du generet af røgen - så luk døre, vinduer og ventilation

Hører man ikke til gruppen af særligt udsatte, kan man for nuværende fortsat bevæge sig rundt i det fri og opholde sig i sit hjem, da der ikke vurderes at være en sundhedsrisiko for folk, der ikke er i risikogruppen. 

Bliver man generet af røgen, opfordres man til at søge indenfor og lukke vinduer, døre og slukke ventilationsanlæg. 

Hvis man får sygdomssymptomer efter at have været i røgen, skal man kontakte egen læge eller vagtlægen. Kontakt kun alarmcentralen ved sværere symptomer. 

Der vil løbende blive kommunikeret ud til de berørte borgere om situationen. Vi opfordrer folk i Østjylland til løbende at følge myndighedernes kommunikation. 

De relevante myndigheder afholder fredag kl. 13.00 et kort pressemøde ved hovedindgangen på politigården på Ridderstræde 1 i Aarhus C. 

 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

8. december 2023

Østjyllands Politi

Østjyske initiativer skal bekæmpe slægtsbaseret kriminalitet

På baggrund af ny indsigt fra et igangværende forskningsprojekt iværksætter Aarhus Kommune og Østjyllands Politi i et tæt samarbejde tre konkrete initiativer, som er målrettet slægtsbaseret kriminalitet. Der er tale om en indsats mod kriminalitet, som går i arv fra generation til generation, hvor enkeltfamilier fylder massivt i både politiets sigtelsestal og de kommunale udgifter.

7. december 2023

Østjyllands Politi

Tre mænd tiltalt for snyd med spilgevinster og bedrageri i millionklassen

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod tre mænd i alderen 27-39 år for i april 2023 at have svindlet med spilgevinster for flere millioner kroner. Svindlen har fundet sted i et supermarked i Tranbjerg nær Aarhus.

6. december 2023

Østjyllands Politi

45-årig mand dømt for at dræbe sin mor

Onsdag blev en 45-årig mand ved Retten i Aarhus idømt anbringelse uden længstetid på en psykiatrisk afdeling for i februar at have dræbt sin 65-årige mor ved at stikke hende i halsen med en kniv.