Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

17. september 2020 14:50

Politiet advarer mod farlige næsesprays

En 23-årig mands dødsfald i Rønde sidste måned kan hænge sammen med, at han har indtaget et farligt stof via en næsespray. Derfor advarer Østjyllands Politi nu mod, at man tager imod eller køber næsesprays på gadeplan.

næsespray stoffer

Den 23-årige blev fundet død i sit hjem, og politiet mistænkte, at dødsårsagen kunne være narkorelateret. Der blev foretaget en obduktion og en retskemisk analyse af væsken i næsesprayen, som havde ligget ved siden af ham. Resultaterne af undersøgelser har nu vist, at det farlige stof var både i mandens blod og i sprayen. 

Der er tale om et relativt nyt syntetisk opioidlignende stof.   

 

Flere næsesprays indleveret

I sidste uge fik lokalstationen i Rønde pludseligt indleveret fem tomme næsesprays, som politiet mistænker kan have indeholdt samme stof. De sprays er nu ved at blive analyseret. Desuden er der ved analyse af en beslaglagt næsespray i en sag fra Randers fra august fundet det samme stof. 

”Vi har et helt klart budskab til borgerne. Lad nu være med at eksperimentere med den slags næsesprays. Det kan være livsfarligt at indtage, ” siger vicepolitiinspektør Camilla Nielsen.

Det er endnu ikke endeligt fastslået, hvad den 23-årige døde af, men der er ikke tvivl om, at han har indtaget stoffet inden sin død. 

Har du oplysninger om stofferne, så kontakt Østjyllands Politi via tlf. 114. 

 

Pressekontakt

Vicepolitiinspektør Camilla Nielsen, tlf. 2269 7772

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

29. oktober 2020

Østjyllands Politi

Endnu en mand dømt i stor amfetaminsag

En 54-årig mand fra Østjylland blev torsdag ved Retten i Aarhus idømt fire års ubetinget fængsel for at have været med i et større narkonetværk, der handlede med flere hundrede kilo amfetamin.

26. oktober 2020

Østjyllands Politi

To omkommet i færdselsuheld ved Rønde

To mænd på henholdsvis 20 og 83 år er mandag formiddag afgået ved døden som følge af et alvorligt færdselsuheld på motortrafikvejen ved Rønde.

24. oktober 2020

Østjyllands Politi

Knivbevæbnet mand ramt af skud i Hornslet

Knivbevæbnet mand ramt af skud i Hornslet