Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

30. december 2020 13:13

Politiet sætter kameraer op i Aarhus Midtby nytårsaften


Som et led i den styrkede indsats nytårsaften vil Østjyllands Politi, ud over en øget patruljemæssig synlig indsats, benytte overvågningskameraer på Store Torv og på Rådhuspladsen i Aarhus.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Kameraerne vil kun være i brug nytårsaften og skal bruges både som en hjælp til at vurdere antallet af personer de to steder og samtidig som hjælp til efterforskningen, hvis nogen f.eks. affyrer fyrværkeri mod andre 
 
”Vi vil være meget synlige nytårsaften med patruljer i hele politikredsen, og vi vil have ekstra fokus på de steder, hvor vi erfaringsmæssigt ved, at der samles mange mennesker. Vi kommer til at holde særligt øje med, at forsamlingsforbuddet ikke bliver brudt, og at der ikke bliver affyret fyrværkeri på uforsvarlig vis. Kameraerne skal ses som et ekstra redskab i den indsats, ” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. 

 

Søg ikke mod centrum

Østjyllands Politi opfordrer stadig borgerne i Aarhus til at holde sig væk fra de store pladser.
 
”Vi håber, at aftenen kommer til at forløbe stille og roligt, og at østjyderne følger myndighedernes anbefalinger. Vi har alle et fælles ansvar for, at vi får en god og sikker nytårsaften, ” siger chefpolitiinspektøren.  
 
De midlertidige kameraer bliver sat op i løbet af den 31. december og vil blive taget ned igen kort efter nytårsaften.  Der vil blive skiltet med information om overvågningskameraerne de steder, de er sat op.  
 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.