Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

29. juli 2020 08:27

Rådhuspladsen tilføjes som midlertidigt hotspot

Østjyllands Politi opretter endnu et midlertidigt hotspot for at modvirke større sammenstimlen i byen i forbindelse med Europa League playoff onsdag.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

AGF spillede sig søndag d. 26. til bronzemedaljer i superligaen, og det gav naturligt mange, feststemte mennesker på gaden i Aarhus.

 

Forud for kampen var der oprettet fem hotspots for at modvirke, at for mange skulle stimle sammen de samme steder. I umiddelbar forlængelse af kampen opstod der dog en spontant samling på Rådhuspladsen, hvor for mange efter Østjyllands Politis vurdering, stod samlet på for lidt plads.

 

” Den nuværende situation med covid-19 gør, at vi er nødt til at tage smitterisikoen i større forsamlinger meget alvorligt. Under normale forhold er der ikke noget til hinder for, at glade mennesker forsamles for at fejre deres hold, men lige nu har vi en lovgivning der tilkendegiver, at der ikke må forsamles mere end 100 personer”, siger politiinspektør Martin Løye

 

På onsdag spiller AGF igen kamp, denne gang i en playoff-kamp til Europa League. For at modvirke sammenstimlen og dermed risiko for smittespredning opretter Østjyllands Politi endnu et hotspot ved Rådhusparken gældende fra kl. 11.00 på dagen.

 

I alt er der hotspots i følgende seks områder:

  • Foran Ceres Park
  • Telefonsmøgen/Busgaden
  • Store Torv
  • Ingerslev Boulevard
  • Sct Pauls Kirkeplads
  • Rådhuspladsen

Der vil ved alle hotspots være opsat skilte, der tilkendegiver, at det er et hotspotområde. Respekteres forsamlingsforbuddet ikke i områderne, har Østjyllands Politi mulighed for helt at lukke områderne.

 

” Vi opfordrer på det kraftigste til, at man sørger for at sprede festen ud, hvis man skal til fodbold på onsdag. Hold afstand til hinanden, vælg nogle områder, hvor der er god plads, eller del festen op, hvis der er for mange samlet ét sted”, siger Martin Løye.

 

Østjyllands Politi vil igen onsdag føre tæt tilsyn med de seks områder, samt være til stede med mandskab ved stadion for at vejlede gæsterne.

 

 

Fakta om opholdsforbud

Ophold i et område, hvor der er udstedt opholdsforbud, kan herefter medføre bøde for alle, der opholder sig i området uanset antal. Det vil dog stadig være tilladt at passere igennem området, fx løbe tur, lufte hund m.v. Bøden er på 2.500 kroner og kan stige i gentagelsestilfælde.

Forbud mod ophold kan alene udstedes for mindre, afgrænsede områder som fx parker, pladser, strande, veje, forlystelsesparker, banegårde og lufthavne, forretninger, indkøbscentre i åbningstiden, campingpladser.

Forbud kan ikke udstedes for større områder, f.eks. en bydel.

Reglerne om opholdsforbud fremgår af § 10 i "Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler i forbindelse med håndtering af covid-19".

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

20. maj 2022

Østjyllands Politi

Kvinde sigtet for drab og drabsforsøg i plejehjemssag

Østjyllands Politi offentliggør nu sigtelserne i en i medierne meget omtalt sag fra et plejecenter i Randers.

18. maj 2022

Østjyllands Politi

Ung mand idømt fængsel og langt nattelivsforbud

Et overfald på en dørmand i Aarhus var med til at give en 22-årig mand en fængselsstraf på et år og en måned og et halvandet års langt nattelivsforbud.

12. maj 2022

Østjyllands Politi

Hverdagshelte fik dusør af Østjyllands Politi

I sidste uge modtog fem af hverdagens helte i Østjylland stor tak og dusører for deres flotte indsatser.