Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

4. maj 2020 13:14

Rumænere idømt fængsel og udvist efter computertyverier

Tre rumænske mænd er ved Retten i Kolding blevet idømt ubetinget fængsel i to år og tre måneder for flere indbrud og indbrudsforsøg, hvor de har skåret sig vej gennem taget på elektroniklagre for at stjæle computere og andet udstyr.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

De tre mænd, der er mellem 28-30 år, blev anholdt på fersk gerning den 21. september af Sydøstjyllands Politi, som rykkede hurtigt ud til en tyverialarm fra en lagerbygning i Vejle. 

 

Mændene havde forsøgt at skære sig vej ned gennem taget, men nåede ikke at stjæle noget, inden de blev anholdt. Særlig Efterforskning Vest havde gennem noget tid efterforsket flere lignende indbrud, hvor gerningsmændene havde firet sig ned gennem taget og stjålet it-udstyr. Derfor overtog politienheden, der har særligt fokus på omrejsende kriminelle, sagen. 

Tysk politi hjalp til 

Samtidigt bidrog tysk politi til efterforskningen, da de under en rutinekontrol af en bil fandt flere stjålne computere, som stammede fra et indbrud i Skødstrup i august, hvor tyve stak af med computere til en værdi af 3,5 millioner kroner. Computerne var blevet sendt afsted med bud til Rumænien, hvor planen var, at de skulle sælges. Det viste sig, at afsenderne af computerne var de tre mænd, som var blevet anholdt i Vejle. 

Ud over indbruddet i Skødstrup og indbrudsforsøget i Vejle blev mændene dømt for at have stjålet computere for flere hundredetusinde kroner fra et lager Svenstrup, ligesom de blev dømt for et forsøg på indbrud i Søften ved Hinnerup og i Nørresundby. 

Alle mændene blev idømt fængsel i to år og tre måneder og udvist af Danmark for bestandigt. 

”Det er grove og meget tilrettelagte indbrud begået af omrejsende kriminelle, som har stjålet computere for flere millioner kroner. Heldigvis førte godt samarbejde mellem Særlig Efterforskning Vest, flere politikredse og tysk politi til, at mændene blev anholdt og nu dømt. Jeg er tilfreds med, at de alle blev dømt for indbrud af særlig grov karakter og både fik en længere fængselsstraf og udvisning, ” siger anklager i Særlig Efterforskning Vest, Jhin Lee. 

Mændene erkendte de fleste forhold og modtog dommen. 

Pressekontakt

Anklager Jhin Lee, tlf. 4078 6266

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

24. november 2021

Østjyllands Politi

52-årig mand idømt fængsel på livstid for drab på ekskone

En 52-årig mand blev onsdag idømt fængsel på livstid for at have kvalt sin 43-årige ekskone på en adresse i Malling.

18. november 2021

Østjyllands Politi

30-årig mand idømt livsvarigt fængsel for skuddrab

En 30-årig mand blev torsdag i Retten i Aarhus idømt fængsel på livstid for sidste år at have skudt og dræbt en 21-årig mand på Kappelvænget i Aarhus V.

14. november 2021

Østjyllands Politi

42-årige døde efter overfald: To mænd dømt for grov vold

To mænd på 22 og 26 år blev søndag ved Retten i Aarhus idømt ubetinget fængsel for grov vold ved at have stukket en 42-årig mand med kniv, så han døde af sine kvæstelser.