Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

14. maj 2020 08:21

Rumænere dømt for indbrud i flere landsbyer

Fire rumænere blev onsdag idømt flere års fængsel for 17 forskellige indbrud og indbrudsforsøg i forskellige supermarkeder i Jylland og på Fyn.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Ved indbruddene skar rumænerne sig ned gennem taget for at stjæle kontanter og cigaretter. 

 

To mænd, som retten mente var de mest aktive under indbruddene, blev idømt to års ubetinget fængsel, mens to medvirkende kvinder blev idømte et år og tre måneders fængsel. Mændene blev udvist for bestandigt, mens kvinderne blev udvist med indrejseforbud i 12 år.  

 

Lejede sommerhus

Tidligere på ugen faldt der dom i en lignende sag, hvor tre rumænske mænd blev dømt for at bryde igennem taget på lagerbygninger i Jylland for derefter at stjæle computere. Sagerne har dog umiddelbart intet med hinanden at gøre ud over, at det også i denne sag er politienheden Særlig Efterforskning Vest, der har stået for efterforskningen. 

De fire rumænere blev anholdt i oktober, efter at politiet i længere tid havde holdt øje med dem. De to kvinder blev anholdt, mens de befandt sig omkring Aalborg, og deres to mandlige makkere blev anholdt i et sommerhus i Sæby, som rumænerne havde lejet sammen. 

I sommerhuset fandt Særlig Efterforskning Vest flere walkie talkies, skærebrændere, vinkelslibere og andet indbrudsværktøj, ligesom der også lå over 80.000 kroner i kontanter, som stammede fra indbruddene. 

 

Flere hundredetusinde i kontanter

Det var blandt andet teleoplysninger og andre tekniske spor, som ledte politiet på sporet af rumænerne, der fra august til oktober slog til 17 forskellige steder. Typisk gik det ud over supermarkeder i mindre byer. Det var dog kun fire tilfælde, at det lykkedes indbrudstyvene at fuldføre indbruddet og slippe afsted med koster. 

Blandt andet i den lille by Dybvad i Vendsyssel, hvor de trængte ned gennem taget på Dagli’Brugsen, brød to pengeskabe op og stjal knap 100.000 kroner i kontanter. I Filskov i Sydjylland slog de fire rumænere til mod Min Købmand og stjal kontanter og cigaretter for omkring 200.000 kroner, ligesom de i Sønderborg og i Hemmet i Vestjylland også stak afsted med en del værdier. 

”Det er en grov sag, fordi de fire dømte af flere omgange er rejst til Danmark alene med det formål at begå indbrud. Med base i forskellige sommerhuse har de gået målrettet efter dagligvarebutikker i mindre byer, ” siger anklager i sagen Mette Fladkjær. 

De dømte modtog alle dommen. 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

25. januar 2023

Østjyllands Politi

42-årig mand idømt fængsel for vold og knivstik

En 42-årig mand er blevet kendt skyldig i at have begået vold mod en 35-årig kvinde samt i at have stukket hende flere gange med kniv. Episoden fandt sted i slutningen af oktober sidste år på en adresse i Randers NV.

25. januar 2023

Østjyllands Politi

88-årig mand idømt tre års fængsel for overgreb

En 88-årig mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt tre års ubetinget fængsel for blufærdighedskrænkelse og seksuelle overgreb på to børnebørn og et oldebarn.

23. januar 2023

Østjyllands Politi

Intet mistænkeligt ved dødsfald i Stevnstrup

Der er intet, der tyder på, at den 68-årige mand, der søndag blev fundet død på en adresse i Stevnstrup ved Langå, er blevet udsat for en kriminel handling. Den mand, der var anholdt i sagen, er derfor blevet løsladt.

Forslag