Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

14. maj 2020 08:21

Rumænere dømt for indbrud i flere landsbyer

Fire rumænere blev onsdag idømt flere års fængsel for 17 forskellige indbrud og indbrudsforsøg i forskellige supermarkeder i Jylland og på Fyn.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Ved indbruddene skar rumænerne sig ned gennem taget for at stjæle kontanter og cigaretter. 

 

To mænd, som retten mente var de mest aktive under indbruddene, blev idømt to års ubetinget fængsel, mens to medvirkende kvinder blev idømte et år og tre måneders fængsel. Mændene blev udvist for bestandigt, mens kvinderne blev udvist med indrejseforbud i 12 år.  

 

Lejede sommerhus

Tidligere på ugen faldt der dom i en lignende sag, hvor tre rumænske mænd blev dømt for at bryde igennem taget på lagerbygninger i Jylland for derefter at stjæle computere. Sagerne har dog umiddelbart intet med hinanden at gøre ud over, at det også i denne sag er politienheden Særlig Efterforskning Vest, der har stået for efterforskningen. 

De fire rumænere blev anholdt i oktober, efter at politiet i længere tid havde holdt øje med dem. De to kvinder blev anholdt, mens de befandt sig omkring Aalborg, og deres to mandlige makkere blev anholdt i et sommerhus i Sæby, som rumænerne havde lejet sammen. 

I sommerhuset fandt Særlig Efterforskning Vest flere walkie talkies, skærebrændere, vinkelslibere og andet indbrudsværktøj, ligesom der også lå over 80.000 kroner i kontanter, som stammede fra indbruddene. 

 

Flere hundredetusinde i kontanter

Det var blandt andet teleoplysninger og andre tekniske spor, som ledte politiet på sporet af rumænerne, der fra august til oktober slog til 17 forskellige steder. Typisk gik det ud over supermarkeder i mindre byer. Det var dog kun fire tilfælde, at det lykkedes indbrudstyvene at fuldføre indbruddet og slippe afsted med koster. 

Blandt andet i den lille by Dybvad i Vendsyssel, hvor de trængte ned gennem taget på Dagli’Brugsen, brød to pengeskabe op og stjal knap 100.000 kroner i kontanter. I Filskov i Sydjylland slog de fire rumænere til mod Min Købmand og stjal kontanter og cigaretter for omkring 200.000 kroner, ligesom de i Sønderborg og i Hemmet i Vestjylland også stak afsted med en del værdier. 

”Det er en grov sag, fordi de fire dømte af flere omgange er rejst til Danmark alene med det formål at begå indbrud. Med base i forskellige sommerhuse har de gået målrettet efter dagligvarebutikker i mindre byer, ” siger anklager i sagen Mette Fladkjær. 

De dømte modtog alle dommen. 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.