Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

20. december 2019 13:31

Seks mænd dømt i kæmpe cigaretsmuglersag

Der blev delt lange fængselsstraffe og millionbøder ud, da seks mænd fredag blev dømt for at have været med i en international organiseret gruppe, som samlet set har indsmuglet omkring 14 millioner cigaretter primært fra Østeuropa.

Retten i Aarhus fra vejen forfra

Foto: Østjyllands Politi

Cigaretter som efterfølgende blev distribueret videre i Danmark til forskellige aftagere rundt i landet. 

Ved at omgå tobaksafgifts – og momsloven er statskassen blevet snydt for over 20 millioner kroner. 

Ud over de seks mænd, som blev dømt i Retten i Aarhus fredag, har to andre mænd allerede fået dom, mens tre p.t. afventer udlevering fra Polen. De seks blev idømt straffe efter, hvor stor en rolle de har spillet i gruppen, og hvor mange cigaretter, den enkelte har været med til at få videredistribueret. 

 

Sådan blev de dømt

En 40-årig og en 50-årig mand, som begge blev vurderet til at være bagmænd fik 3,5 års fængsel og hver en tillægsbøde på ca. 10 millioner kroner. Den 40-årige, der er polsk statsborger, blev derudover udvist af landet for bestandigt. 

En tredje bagmand på 43 år blev idømt fire års fængsel og en tillægsbøde på ca. ni millioner kroner. 

En 54-årig mand fik en dom på 2,5 års fængsel og en tillægsbøde på ca. fire millioner kroner

En 47-årig mand fra Litauen blev idømt to års fængsel og en tillægsbøde på ca. 1,5 mio. kr. – derudover blev han udvist med indrejseforbud i 12 år

En 46-årig mand fra Litauen, som agerede chauffør i netværket, blev idømt 1,5 års fængsel og en tillægsbøde på ca. 1,5 mio. kr. – derudover blev han udvist med indrejseforbud i 12 år

 

Flere millioner cigaretter beslaglagt

Det var Særlig Efterforskning Vest, der efterforsker organiseret og grænseoverskridende kriminalitet i Vestdanmark, som stod for anholdelsen af mændene i smuglernetværket. Den særlige politi-enhed havde i et internationalt samarbejde med bl.a. Polen efterforsket sagen proaktivt over en længere periode, da de i marts i år slog til i en koordineret aktion og anholdt seks personer på forskellige adresser i Jylland. 

Under efterforskningen er der i Jylland beslaglagt to en halv millioner cigaretter, og herudover blev der også beslaglagt tre millioner cigaretter i Polen – i den forbindelse anholdt de polske myndigheder to personer. 

Anklager i sagen Mette Fladkjær er tilfreds med fredagens domme. 

”Mig bekendt er det en af de største sager af sin art i Danmark, og der er tale om særdeles organiseret kriminalitet, som har tråde til flere lande. Jeg er tilfreds med, at politiet har optrevlet netværket, og at der er blevet delt markante bøder og længere fængselsstraffe ud til de tiltalte, ” siger anklageren. 
 
Alle tiltalte modtog dommen. 

Pressekontakt 

Anklager i Særlig Efterforskning Vest, Mette Fladkjær, tlf. 4023 8025

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

28. september 2022

Østjyllands Politi

Brand i silo på Studstrupværket - Ingen aktuel sundhedsfare

Her følger den seneste opdatering fra myndighederne på branden i en silo på Studstrupværket.

23. september 2022

Østjyllands Politi

Brand i silo på Studstrupværket - røgen er ikke sundhedsskadelig

Torsdag udbrød der brand i en større mængde træpiller i en silo på Studstrupværket, der ligger ved Skødstrup.

19. september 2022

Østjyllands Politi

Dømt for at voldtage kvindelig bekendt

En 21-årig mand blev mandag ved Retten i Randers idømt en ubetinget fængselsstraf på et år og seks måneder for at have voldtaget en 20-årig kvindelig bekendt.

Forslag