Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

28. september 2022 10:02

Brand i silo på Studstrupværket - Ingen aktuel sundhedsfare

Her følger den seneste opdatering fra myndighederne på branden i en silo på Studstrupværket.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Ingen aktuel sundhedsfare i forbindelse med brand i silo på Studstrupværket

Branden, som startede 22. september i en silo med træpiller på Studstrupværket, udgør på nuværende tidspunkt ingen aktuel sundhedsfare. Beredskabsstyrelsens Kemiske Beredskab foretager løbende målinger af kulilteindholdet i luften i området både i Aarhus Kommune syd og nord for Studstrupværket samt i Syddjurs Kommune.

 

Ved tegn på sygdom – kontakt egen læge eller Lægevagten

Det anbefales, at man ikke opholder sig direkte i røgen udenfor i længere tid ad gangen, da det generelt kan være sundhedsskadeligt at indånde meget røg. Der er konstateret ubehag i form af kvalme og hovedpine hos enkelte borgere i de berørte områder. Hvis man oplever ubehag, skal man gå indendøre, lukke vinduerne og huske at slukke for ventilationen. Hvis man udvikler tegn på sygdom, fx vejrtrækningsbesvær, skal man kontakte egen læge eller Lægevagten.

 

Branden håndteres døgnet rundt

Personale og udstyr fra forskellige brandstationer i Østjyllands Brandvæsen bidrager på skift, så branden håndteres via en kontinuerlig indsats døgnet rundt. Østjyllands Brandvæsen arbejder i den forbindelse tæt sammen med Østjyllands Politi, Styrelsen for Patientsikkerhed, Beredskabsstyrelsen og Aarhus Kommune. Samtidig bidrager Studstrupværket selv med personel og maskiner til at tømme siloen.

 

Indsatsen forventes at vare to uger mere

Vurderingen er, at indsatsen vil stå på to uger endnu. Der er ikke fare for menneskeliv, og derfor er indsatsen koncentreret om at begrænse skaderne på siloen mest muligt. Bevarelsen af siloen er vigtig, fordi den er en væsentlig del af varmeforsyningen. Branden i siloen begrænses ved at tilføre nitrogen fra top og bund. Nitrogen skaber et iltfattigt miljø, som holder branden nede. I takt med at siloen tømmes, slukkes det brændende materiale, hvilket er en tidskrævende proces. Oplaget af træpiller i siloen anslås at være på omkring 60.000 tons.




Pressekontakt vedrørende sundhedsfaglige spørgsmål:

Styrelsen for Patientsikkerhed, presse@stps.dk, tlf. 7222 8688

 

Pressekontakt vedrørende brandslukning:

Beredskabsdirektør, Østjyllands Brandvæsen, Kasper Sønderdahl, tlf. 8676 7676

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Tæt lørdagstrafik i Randers forventes i forbindelse med biltræf

Lørdag eftermiddag og aften vil en større gruppe bilentusiaster samle sig i Randers for at dele deres fælles interesse for køretøjer. Østjyllands Politi vil i den forbindelse også være til stede byen for at opretholde trafiksikkerheden. Det er politiets forventning, at der dagen igennem vil være tæt trafik på vejene og forlænget rejsetid i og omkring Randers by.

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.