Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

28. september 2022 10:02

Brand i silo på Studstrupværket - Ingen aktuel sundhedsfare

Her følger den seneste opdatering fra myndighederne på branden i en silo på Studstrupværket.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Ingen aktuel sundhedsfare i forbindelse med brand i silo på Studstrupværket

Branden, som startede 22. september i en silo med træpiller på Studstrupværket, udgør på nuværende tidspunkt ingen aktuel sundhedsfare. Beredskabsstyrelsens Kemiske Beredskab foretager løbende målinger af kulilteindholdet i luften i området både i Aarhus Kommune syd og nord for Studstrupværket samt i Syddjurs Kommune.

 

Ved tegn på sygdom – kontakt egen læge eller Lægevagten

Det anbefales, at man ikke opholder sig direkte i røgen udenfor i længere tid ad gangen, da det generelt kan være sundhedsskadeligt at indånde meget røg. Der er konstateret ubehag i form af kvalme og hovedpine hos enkelte borgere i de berørte områder. Hvis man oplever ubehag, skal man gå indendøre, lukke vinduerne og huske at slukke for ventilationen. Hvis man udvikler tegn på sygdom, fx vejrtrækningsbesvær, skal man kontakte egen læge eller Lægevagten.

 

Branden håndteres døgnet rundt

Personale og udstyr fra forskellige brandstationer i Østjyllands Brandvæsen bidrager på skift, så branden håndteres via en kontinuerlig indsats døgnet rundt. Østjyllands Brandvæsen arbejder i den forbindelse tæt sammen med Østjyllands Politi, Styrelsen for Patientsikkerhed, Beredskabsstyrelsen og Aarhus Kommune. Samtidig bidrager Studstrupværket selv med personel og maskiner til at tømme siloen.

 

Indsatsen forventes at vare to uger mere

Vurderingen er, at indsatsen vil stå på to uger endnu. Der er ikke fare for menneskeliv, og derfor er indsatsen koncentreret om at begrænse skaderne på siloen mest muligt. Bevarelsen af siloen er vigtig, fordi den er en væsentlig del af varmeforsyningen. Branden i siloen begrænses ved at tilføre nitrogen fra top og bund. Nitrogen skaber et iltfattigt miljø, som holder branden nede. I takt med at siloen tømmes, slukkes det brændende materiale, hvilket er en tidskrævende proces. Oplaget af træpiller i siloen anslås at være på omkring 60.000 tons.
Pressekontakt vedrørende sundhedsfaglige spørgsmål:

Styrelsen for Patientsikkerhed, presse@stps.dk, tlf. 7222 8688

 

Pressekontakt vedrørende brandslukning:

Beredskabsdirektør, Østjyllands Brandvæsen, Kasper Sønderdahl, tlf. 8676 7676

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

8. december 2023

Østjyllands Politi

Østjyske initiativer skal bekæmpe slægtsbaseret kriminalitet

På baggrund af ny indsigt fra et igangværende forskningsprojekt iværksætter Aarhus Kommune og Østjyllands Politi i et tæt samarbejde tre konkrete initiativer, som er målrettet slægtsbaseret kriminalitet. Der er tale om en indsats mod kriminalitet, som går i arv fra generation til generation, hvor enkeltfamilier fylder massivt i både politiets sigtelsestal og de kommunale udgifter.

7. december 2023

Østjyllands Politi

Tre mænd tiltalt for snyd med spilgevinster og bedrageri i millionklassen

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod tre mænd i alderen 27-39 år for i april 2023 at have svindlet med spilgevinster for flere millioner kroner. Svindlen har fundet sted i et supermarked i Tranbjerg nær Aarhus.

6. december 2023

Østjyllands Politi

45-årig mand dømt for at dræbe sin mor

Onsdag blev en 45-årig mand ved Retten i Aarhus idømt anbringelse uden længstetid på en psykiatrisk afdeling for i februar at have dræbt sin 65-årige mor ved at stikke hende i halsen med en kniv.