Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

28. september 2022 10:02

Brand i silo på Studstrupværket - Ingen aktuel sundhedsfare

Her følger den seneste opdatering fra myndighederne på branden i en silo på Studstrupværket.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Ingen aktuel sundhedsfare i forbindelse med brand i silo på Studstrupværket

Branden, som startede 22. september i en silo med træpiller på Studstrupværket, udgør på nuværende tidspunkt ingen aktuel sundhedsfare. Beredskabsstyrelsens Kemiske Beredskab foretager løbende målinger af kulilteindholdet i luften i området både i Aarhus Kommune syd og nord for Studstrupværket samt i Syddjurs Kommune.

 

Ved tegn på sygdom – kontakt egen læge eller Lægevagten

Det anbefales, at man ikke opholder sig direkte i røgen udenfor i længere tid ad gangen, da det generelt kan være sundhedsskadeligt at indånde meget røg. Der er konstateret ubehag i form af kvalme og hovedpine hos enkelte borgere i de berørte områder. Hvis man oplever ubehag, skal man gå indendøre, lukke vinduerne og huske at slukke for ventilationen. Hvis man udvikler tegn på sygdom, fx vejrtrækningsbesvær, skal man kontakte egen læge eller Lægevagten.

 

Branden håndteres døgnet rundt

Personale og udstyr fra forskellige brandstationer i Østjyllands Brandvæsen bidrager på skift, så branden håndteres via en kontinuerlig indsats døgnet rundt. Østjyllands Brandvæsen arbejder i den forbindelse tæt sammen med Østjyllands Politi, Styrelsen for Patientsikkerhed, Beredskabsstyrelsen og Aarhus Kommune. Samtidig bidrager Studstrupværket selv med personel og maskiner til at tømme siloen.

 

Indsatsen forventes at vare to uger mere

Vurderingen er, at indsatsen vil stå på to uger endnu. Der er ikke fare for menneskeliv, og derfor er indsatsen koncentreret om at begrænse skaderne på siloen mest muligt. Bevarelsen af siloen er vigtig, fordi den er en væsentlig del af varmeforsyningen. Branden i siloen begrænses ved at tilføre nitrogen fra top og bund. Nitrogen skaber et iltfattigt miljø, som holder branden nede. I takt med at siloen tømmes, slukkes det brændende materiale, hvilket er en tidskrævende proces. Oplaget af træpiller i siloen anslås at være på omkring 60.000 tons.
Pressekontakt vedrørende sundhedsfaglige spørgsmål:

Styrelsen for Patientsikkerhed, presse@stps.dk, tlf. 7222 8688

 

Pressekontakt vedrørende brandslukning:

Beredskabsdirektør, Østjyllands Brandvæsen, Kasper Sønderdahl, tlf. 8676 7676

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

17. maj 2023

Østjyllands Politi

Idømt fængsel efter overfald med golfkøller

To 18-årige mænd blev onsdag ved Retten i Aarhus dømt for grov vold ved i august sidste år at have slået en 26-årig mand flere gange med golfkøller. Overfaldet var så voldsomt, at den 26-årige fik livstruende skader.

15. maj 2023

Østjyllands Politi

Tvang fodboldtrøjen fra 16-årig: Idømt fængsel

To mænd er ved retten i Aarhus i dag blevet idømt fængsel for ulovlig tvang mod en 16-årig dreng efter en Superligakamp i Aarhus i september sidste år.

8. maj 2023

Østjyllands Politi

Narkopåvirket bilist idømt seks års fængsel for uagtsomt manddrab

En 31-årig mand er ved Retten i Randers mandag blevet idømt seks års fængsel for uagtsomt at have slået to personer ihjel i forbindelse med et færdselsuheld i Grenaa sidste sommer. Den 31-årige mand var påvirket af narkotika, da han i et frontalt sammenstød påkørte to personer i en modkørende bil, som begge afgik ved døden på stedet. Han blev derudover frakendt førerretten for bestandigt og hans bil blev konfiskeret.

Forslag