Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

28. september 2022 10:02

Brand i silo på Studstrupværket - Ingen aktuel sundhedsfare

Her følger den seneste opdatering fra myndighederne på branden i en silo på Studstrupværket.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Ingen aktuel sundhedsfare i forbindelse med brand i silo på Studstrupværket

Branden, som startede 22. september i en silo med træpiller på Studstrupværket, udgør på nuværende tidspunkt ingen aktuel sundhedsfare. Beredskabsstyrelsens Kemiske Beredskab foretager løbende målinger af kulilteindholdet i luften i området både i Aarhus Kommune syd og nord for Studstrupværket samt i Syddjurs Kommune.

 

Ved tegn på sygdom – kontakt egen læge eller Lægevagten

Det anbefales, at man ikke opholder sig direkte i røgen udenfor i længere tid ad gangen, da det generelt kan være sundhedsskadeligt at indånde meget røg. Der er konstateret ubehag i form af kvalme og hovedpine hos enkelte borgere i de berørte områder. Hvis man oplever ubehag, skal man gå indendøre, lukke vinduerne og huske at slukke for ventilationen. Hvis man udvikler tegn på sygdom, fx vejrtrækningsbesvær, skal man kontakte egen læge eller Lægevagten.

 

Branden håndteres døgnet rundt

Personale og udstyr fra forskellige brandstationer i Østjyllands Brandvæsen bidrager på skift, så branden håndteres via en kontinuerlig indsats døgnet rundt. Østjyllands Brandvæsen arbejder i den forbindelse tæt sammen med Østjyllands Politi, Styrelsen for Patientsikkerhed, Beredskabsstyrelsen og Aarhus Kommune. Samtidig bidrager Studstrupværket selv med personel og maskiner til at tømme siloen.

 

Indsatsen forventes at vare to uger mere

Vurderingen er, at indsatsen vil stå på to uger endnu. Der er ikke fare for menneskeliv, og derfor er indsatsen koncentreret om at begrænse skaderne på siloen mest muligt. Bevarelsen af siloen er vigtig, fordi den er en væsentlig del af varmeforsyningen. Branden i siloen begrænses ved at tilføre nitrogen fra top og bund. Nitrogen skaber et iltfattigt miljø, som holder branden nede. I takt med at siloen tømmes, slukkes det brændende materiale, hvilket er en tidskrævende proces. Oplaget af træpiller i siloen anslås at være på omkring 60.000 tons.
Pressekontakt vedrørende sundhedsfaglige spørgsmål:

Styrelsen for Patientsikkerhed, presse@stps.dk, tlf. 7222 8688

 

Pressekontakt vedrørende brandslukning:

Beredskabsdirektør, Østjyllands Brandvæsen, Kasper Sønderdahl, tlf. 8676 7676

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

2. december 2022

Østjyllands Politi

Forstærket indsats mod indbrud i julemåneden

Antallet af anmeldelser om indbrud tog under corona et markant dyk, da mange arbejdede hjemme. Med mørkere dage på vej og et mere normalt hverdagsliv er bekymringen, at indbrudstallene igen kan stige. Derfor styrker Østjyllands Politi nu indsatsen mod indbrudstyve yderligere.

1. december 2022

Østjyllands Politi

37-årig mand dømt: Hjalp med at skaffe lig af vejen

En 37-årig mand blev ved torsdag ved retten i Randers idømt seks måneders fængsel for at have hjulpet til med at skjule liget af den 40-årige mand, der i juli blev dræbt på Djursland. Derudover blev han dømt for at have medvirket til brandstiftelse og bortskaffelse af beviser, da den dræbtes bil blev sat i brand.

28. november 2022

Østjyllands Politi

Læge tiltalt for endnu en krænkelse

En 30-årig læge, der oprindeligt var tiltalt for at have krænket tre kvindelige patienter, er nu blevet tiltalt for at have blufærdighedskrænket en fjerde kvinde.

Forslag